15 ting du ikke vidste om mig

Salater med spidskål

Ordet “kål” plejede helt automatisk at få mig til at sige nej tak. Jeg synes slet ikke, at kål lyder lækkert. På nogen måde. Hele mit liv har jeg været kræsen, og det er ikke indtil mine tidlige voksenår, at jeg overhovedet lærte at spise “rå” salater og andre grøntsager end agurk og gulerod. Jeg er stadig ikke sådan helt vildt oppe at køre over ordet kål, men jeg har fundet ud af, at spidskål slet ikke er så ringe endda. Det smager endda ganske udmærket! Så lige nu spiser jeg en spidskålssalat et par gange om dagen sammen med mine elskede kødboller og ristede mandler. Og det er jeg faktisk ret oppe at køre over, så hermed lidt inspiration til lækker spidskålssalat:

sund-salat-bla?bær-spidska?l-trinetheodoraDer er ikke noget som flotte farver, der kan sætte gang i ens appetit og ovenstående salat indeholder:

  • Rød spidskål (jeps, ikke rødkål – det er også nyt for mig…)
  • Æble
  • Gulerod
  • Agurk
  • Blåbær
  • Saltristede mandler (tager kun 3 minutter at lave, opskrift her)
  • Salt og peber

trinetheodora-spidska?l-kødboller-opskrift-fitnessblogtrinetheodora-spidska?l-salat-sund-fitnessblogtrinetheodora-sund-salat-fitnessblogOvenstående billeder er forskellige kombinationer af førnævnte ‘ingredienser’, mens nogen er en blanding af rød spidskål og grøn spidskål. Det er ligeledes lækkert med jordbær i. Den nederste salat indeholder ligeledes almindelige salatblade, fordi jeg lige havde noget i overskud 😉

Kødbollerne er blot hakket kyllingekød eller hakket oksekød, som jeg har jeg rullet til kugler, krydret med salt, peber og et steakkrydderi. De får 10 minutter i ovnen ved 225 grader varmluft.

Salaterne mætter virkelig godt, fordi der er masser af protein i form af kød, der er sundt fedt fra mandlerne, sunde antioxidanter fra blåbærerne og så kræver både kål, rå gulerødder og æbler at man virkelig tygger maden – alt sammen med til at give en god mæthedsfornemmelse.

Tag mig endelig på Instagram (@trinetheodora), hvis du prøver det af 🙂 Og er du kræsen og synes kål lyder klamt, som jeg for bare 14 dage siden ville have givet dig ret i, så gør mig en tjeneste – prøv det lige!

Trine Theodora X

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15 ting du ikke vidste om mig