Første uge på nyt job - om søvn og ny rytme

★ Om at prioritere lyst over pligt

IMG_2123IMG_2109Top HER // Tights HER

Det er sjovt, som prioriteter hele tiden ændrer sig. Hvad der i kortere eller længere tid føles som fuldstændig uundværligt i ens liv, kan lige pludselig føles utrolig ligegyldigt. For mig har træning altid været en balancegang mellem pligt og lyst. Jeg koncentrerer mig typisk om én ting ad gangen, bliver god til det, stiller til en eller flere konkurrencer og så lægger jeg det igen fra mig. Det har været tilfældet med styrkeløft, boksning i mine sene teenageår og før det gjaldt det for svømning. Jeg kan godt li’ at træne mig selv god til noget, men det har altid endt med, at jeg primært har følt træningen som en pligt – og så ved jeg, at det er tid til at finde på noget nyt.

Jo, det er da pissefedt at være rigtig god til noget, og førnævnte sportsgrene er jeg da helt sikker på, at jeg havde potentiale til at blive meget, meget dygtig til… men jeg vil gerne ha’ livslang lyst til træning, og jeg synes, det er meget federe at være god til en helt masse forskelligt – at være alsidig – fremfor kun at dyrke én sport, som vil ende med at føles mere som pligt end fornøjelse.

Det har jeg prioriteret af flere omgange. Og det vil jeg højst sandsynligt blive ved med at prioritere. Jeg er pt sindssygt glad for crossfit, som er utroligt varieret og som udfordrer mig på en række parametre. Hvor jeg ingenting mestrer til perfektion, men jeg glæder mig til træning. Jeg får overskud af det. Jeg har ikke et program, der skal klares indenfor en bestemt tidsramme, jeg har ikke nogen, jeg skal stille tilfreds og jeg skal ikke ligge under for egne krav, som jeg næsten ikke orker at leve op til. Jeg træner lige præcis dét, jeg synes er sjovt. Og det er fedt, for det driver mig på en helt anden måde.

Jeg forsøger at leve meget i nuet, og jeg tager mange her-og-nu-beslutninger. Her og nu gør den meget varierede, legende og udfordrende crossfit-træning mig glad, og så prioriterer jeg det. I en almindelig hverdag – og særligt i den hverdag, jeg har nu – handler det mest om bare at få trænet. Og så kan pligt, andres forventninger og resultater rende mig i røven! Jeg vil meget hellere ha’ lyst til at tage afsted til træning, når jeg er træt og intet magter – og så i øvrigt gå derfra med et smil og følelsen af succes og overskud.

Affiliate links

signatur.     .

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første uge på nyt job - om søvn og ny rytme