Postkort fra USA #6 Sacramento til South Lake Tahoe

Postkort fra USA #7 South Lake Tahoe til Yosemite National Park

Det var sådan et sted, hvor vi efter endt ophold kiggede på hinanden og blev enige om, at her kunne vi godt bruge noget mere tid. Campingpladsen, vi tjekkede ind på, hedder Fallen Leaf Campground, og vi havde booket en lille “yurt”. Der var ingen strøm og ingen mobildækning, men der var den der ro, som man kun finder, når man er langt væk fra alt andet. Fuldstændig stjerneklart om natten. Og så var der bjørne! Black Bears rendte rundt på og omkring campingpladsen, fik vi at vide ved indtjekning. Her blev vi også guidet til, hvordan vi skulle holde dem væk fra vores ting og undgå, at de rendte afsted med en rygsæk eller lignende; vi skulle placere al vores mad og andre duftholdige sager (parfume, makeup, cremer og alt den slags) i en “Bear Box”, som var placeret på vores plads.

Hold nu kæft, hvor ville vi gerne møde en bjørn!

Vi havde to dage i området omkring den kæmpestore, meget smukke Lake Tahoe, som med sit klare, dybe vand udgør USAs største alpine sø. Fra strandkanten kunne man se de mange bjerge, nogle med sne på toppen, rundt omkring brederne. Vi brugte tid på stranden for at sole og bade, og så tog vi på tur hele vejen rundt om søen, hvor vi blev udsat for mange smukke udsigter.
Oprindeligt var planen at tage op på toppen af et af bjergene med “Heavenly Gondola”, men vi syntes simpelthen, det var for dyrt! Særligt, fordi vi var overbevist om, at man godt kunne komme op på toppen selv. Både ved at gå, men også ved at køre. Vi havde desværre ikke tid til at finde ud af det, fordi der selvfølgelig ville være en risiko for, at vi gik eller kørte forgæves, og vi havde altså ikke tid til at spilde tid. Det må blive en anden god gang 😉

Heldigvis så var turen rundt om søen i sig selv en enormt smuk oplevelse, og der er mange steder, hvor man kan se ud over hele søen fra. Vi følte derfor heller ikke, at vi gik glip af det helt store.

Al eventuel ærgerelse forsvandt også, da Kokken klodsede bremsen og nærmest råbte “SE SKAT! EN BJØRN!”. Vi fik svunget bilen ind til siden, og så gik jagten ellers ind på at få et billede. I første omgang fik jeg kun et dårligt et bagfra, alt i mens vi kunne se bjørnen spadsere ned til stranden forbi en helt masse mennesker, som fik skræmt bjørnen i den modsatte retning igen. Op mod os.

Vi kørte et lille stykke videre og pludselig var den lige foran os, og vi røg endnu en gang ud af bilen, og så fik jeg altså et par gode billeder ud af det! Min puls var virkelig helt op at ringe – det var fandme en fed oplevelse! Vi var under 10 meter fra bjørnen, som spadserede rundt omkring folks huse og ledte efter mad og vand. Og ja, vi er klar over, at man skal være meget påpasselig med at gå så tæt på en vild bjørn, men vi havde fået at vide, at så længe vi ikke kom imellem mor og unge – og selvfølgelig ikke åbentlyst generede dyret – så var de ganske fredelige.

Og der skete os heller ingenting – tilgengæld fik vi en pissefed oplevelse ud af det! SÅ vildt, altså! 😀

   

1 KOMMENTAR

  • Camilla

    Hej Trine. Vi er på vej til California på roadtrip, ligesom jeres, og vores 3 nætter ved Yosemite bliver nok desværre aflyst pga. branden, der stadig hærger 🙁 Vi overvejer at snuppe 3 dage ved Lake Tahoe som erstatning, da det ligger ok i forhold til ruten (vi skal nord på) og vi er lidt i vildrede. Vi vil gerne på vandreture, generelt glade for flot natur, både vand og skov og vil også super gerne se en bjørn som jer. Kan du anbefale området omkring Lake Tahoe?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #6 Sacramento til South Lake Tahoe