Postkort fra USA #14 Bryce Canyon til Grand Canyon

Postkort fra USA #15 Antelope Canyon

Nå, men vi stod op før Fanden fik sko på og satte kursen mod vores forhåndsbookede tur i Antelope Canyon. Antelope kom på listen efter utallige anbefalinger fra alle jer, og det var virkelig også en fantastisk oplevelse! På samme tid var det også forholdsvist stressfyldt, fordi der er kun to selskaber, der udbyder de guidede ture, og man må ikke gå derned selv, hvilket selvfølgelig betyder rigtige mange turister på ét sted.

Antelope Canyon ligger nede under jorden på et kæmpe indianerreservat, og det er også indfødte, der fungerer som guider. Man bliver sendt afsted med sin egen guide lige i røven af hinanden, og så gælder det altså bare om at holde sig til og være klar på mobiltelefonen. Man har slet slet ikke tid til at indstille et rigtige kamera hurtigt nok, fordi man hele tiden er i bevægelse nede i den smalle kløft.

Vi kom faktisk med en tidligere tur end den, vi oprindeligt havde booket, fordi vi ved ankomst pludselig var en time for tidligt på den. Den førnævte tidsforskel spillede os virkelig et puds, fordi den del af Arizona ikke stiller tiden til sommertid. Det betød stor forvirring hos rigtig mange fremmødte, men det betød også, at vi kom endnu tidligere ud af starthullerne, hvilket kun var en fordel for os senere på dagen. Vores rundvisning startede derfor kl. 6.15 om morgenen, og det eneste, der var lidt ærgerligt ved det, var, at der ikke var noget sollys til skinne ned i kløften og give det endnu mere farvespil.

Guiden, som i øvrigt var virkelig dårlig, skal have credit for at indstille kameraet på min iPhone og give os en håndfuld gode billeder med fra Antelope. My God, jeg har da aldrig prøvet at skulle tage så svære billeder i hele mit liv; og jeg har fandme taget mange billeder efterhånden! Kokken rendte rundt med det rigtige kamera, men det kunne slet ikke sammenlignes med billederne på min iPhone, som var den eneste, der kunne fange bare LIDT af det, som øjet så. Lad mig bare sige, at billederne slet ikke gør stedet retfærdighed!

Et par af billederne herunder er redigeret for – igen – at prøve at ramme det, man ser, men langt de fleste er ikke. Måske I kan fornemme, hvor storslået det er. Det er helt sikkert en oplevelse, jeg ikke ville have været foruden, så mange tak til alle jer, der fik mig overbevist om det.

Lige ved siden af Antelope Canyon, som i øvrigt er opdelt i et Upper og Lower – vi var i Lower – ligger Horseshoe Bend. En hesteskoformet flod i en kæmpestor dal. Oprindeligt var planen at se solopgangen her, men det blev alligevel for tidligt på dagen, så den nøjedes vi med at nyde, mens vi kørte, og så besøgte vi Horseshoe Bend efterfølgende. Det er simpelthen så imponerende, hvor storslåede nogle naturoplevelser man får i nationalparkerne, som vitterligt er  forskellige. Set i retrospekt ville vi gerne have brugt endnu længere tid i parkerne og mindre tid i byerne med den tid, vi havde til rådighed. Og vi havde meget tid til rådighed i forvejen!

Antelope Canyon og Horseshoe Bend nåede vi på en halv dag, hvorefter kursen blev sat mod den nationalpark, jeg havde glædet mig allermest til: Grand Canyon.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #14 Bryce Canyon til Grand Canyon