Postkort fra USA #12 Las Vegas til Zion National Park

Postkort fra USA #13 Zion National Park til Bryce Canyon

Vi glædede os helt vildt til at komme til en ny nationalpark, hvor der ikke var skovbrand og tæt røg. Ligeledes var det mig indtryk hjemmefra, at Zion National Park var manges favorit, så forventningerne var helt sikkert også sat derefter. Parkens besøgstal er eksploderet de seneste år, og modsat mange af de andre parker, så må man ikke have bilen med ind. Den stiller man derfor ved Vistor Centeret, hvorfra man tager en shuttlebus rundt. Det fungerer ubeklageligt, i øvrigt.

Vi ville rigtig gerne ud at ride en tur på hesteryg i Zion, men det var desværre fuldt booket, og jeg var nedtrykt over, at jeg ikke have fået bestilt det noget tidligere. Det kan nemlig gøres ret nemt på nettet indtil 7 dage før lige her.

Vi tog i stedet for ud på et almindelig hike. Amerikanerne, vi tidligere havde mødt i Yosemite, havde anbefalet os at gå turen op forbi tre Emerald Pools. Det viste sig dog, at det trail var lukket på grund af stenskred. Dét stenskred var så stort, at det havde ødelagt dele af trailet fuldstændig. Og ikke bare Emerald Pools-trailet, men også det berygtede Angel’s Landing-trail. Sidstnævnte var det, vi allerhelst ville gå, og det var virkelig en skuffelse, at det ikke kunne lade sig gøre.

Førstnævnte endte vi dog med at gå alligevel. Da vi kom til afspærringen ved den første pool, ville vi lige se, hvordan det så ud videre op, og lige pludselig var vi oppe ved den tredje pool. Stenskredet havde ikke været at se på vejen op, men det kom tilgengæld på vejen ned, hvor vi måtte forcere den store forhindring. Det var faktisk rigtig sjovt, selvom jeg virkelig fortrød mit valg af fodtøj! Jeg troede jo ikke, vi skulle ud at gå 8 km og klatre over et stenskred, så mine Birkenstock kom alligevel på lidt af en opgave 😉 Og inden man stempler os som komplet uansvarlige, så slå lige kold vand i blodet; havde der været frit fald under os eller risiko for at glide ned ad en bjergside eller lignende, havde vi selvfølgelig ikke gjort det, men det var bare store sten, der “spærrede” for trailet, som i øvrigt var helt upåvirket på den anden side 😉

Efter en spændende oplevelse satte vi kursen mod Cedar City nord for Zion for at overnatte. Her bor min mosters svoger og svigerinde på toppen af et bjerg lidt uden for byen, hvor vi havde fået lov at sove. Det var virkelig en smuk køretur op, hvor vi også var heldige at få solnedgangen med. På vejen derud besluttede vi os for at droppe den anden dag i Zion, når nu trailet, vi allerhelst ville gå var lukket. Modsat Emerald Pool-trailet er der steder på Angel’s Landing, hvor du vitterligt kan falde ud over en klippeside, så der var for store risici involveret til at prøve på trods af stenskred.

I stedet for kørte vi videre til Bryce Canyon, som rigtig mange af jer anbefalede os forud for turen, men som ikke var med i den oprindelige plan pga. tidsmangel. Jeg skal tilgengæld lige love for, at det var en impulsiv beslutning, vi ikke fortrød!

Stenskredet, vi klatrede over ^^ 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #12 Las Vegas til Zion National Park