Postkort fra USA #9 Yosemite National Park (2/3)

Postkort fra USA #10 Yosemite National Park (3/3) til Death Valley

Vi havde planlagt, at vores sidste hike i Yosemite skulle være Mono Pass-trailet. Et cirka 12 kilometer langt trail, der ville føre os op til, ja, Mono bjergpasset. Dét trail er placeret i den komplet modsatte ende i forhold til vores campingplads, som nævnt i et tidligere postkort lå vest for parken. Det var dog en strategisk beslutning at vælge netop dette hike, da det ville betyde, at vi skulle ud at køre på Tiago Road og igennem det smukke Tiago Pass på Yosemites østlige side.

Sent aftenen før havde vi besluttet ikke at tage den sidste overnatning på vores forudbetalte campingplads, men i stedet for pakke teltet sammen og i stedet for overnatte i Death Valley: halvvejs mellem Yosemite og Las Vegas. Det skulle vise sig at blive en rigtig god beslutning, fordi netop dette stræk ville tage i omegnen af 8 timer – uden stop vel at mærke. Ligeledes var Death Valley faktisk ikke prioriteret i vores oprindelige plan, men på denne måde ville vi få tid til at nyde køreturen igennem den unikke nationalpark.

Vi pakkede derfor teltet sammen tidligt om morgenen og drog afsted mod Mono Pass. Turen dertil var simpelthen så smuk, og for første gang fornemmede vi virkelig, hvad det er Yosemite kan. Det var rart lige at få dén fornemmelse her i ellevte time.
Da vi nærmede os Mono Pass-trailet, begyndte himlen at blive mørkere, men der var i det mindste ingen tyk røg. Selve trailet var nemt at gå, og det var sjovt at krydse de mange vandløb, selvom det gav meget våde sko. Sko, som virkelig er blevet slidt efterhånden som turen er skredet fremad, og som i allerhøjeste grad er begyndt at give mig vabler. Meget store vabler. Jeg vil skåne jer for et billede i denne omgang 😉

Da vi nåede frem til bjergpasset efter at have gået de første 6 kilometer i regnvejr – ja, regnvejr sgu! – så blev jeg alligevel lidt glad og lidt mindre fornærmet på Yosemite. Her fik jeg på trods af en overskyet, mørk og regnende himmel udkig til flere bjergtoppe. Der var køligt på toppen, både fordi det havde regnet kold regn, men også fordi passet ligger i 3300 meters højde. Godt til lungerne, kan jeg fortælle jer. Vi blev derfor ikke så længe, men Kokken vil dog gerne lige en tur over at røre ved noget af den sne, vi var i øjenhøjde med. Her spottede han også sin tredje bjørn, og jeg kunne ikke lade være med at grine højt, da han kom løbende tilbage og råbte “Skat! Jeg har fundet en knogle! Der er stadig kød på!”

Sgu da altid noget, der ikke lige kom en bjergløve forbi efter resterne…

Da vi gennemblødte og kolde kom ned fra en rigtig god tur på Mono Pass, satte vi kursen mod Death Valley. Dén køretur er uden tvivl den smukkeste, vi endnu har kørt! Vi var begge to meget enige om, at det overgik Highway 1 – nemt, endda. Highway 1 – eller Pacific Coast Drive – er bestemt smuk, men det er jo udelukkende vand og derfor en meget ensartet oplevelse, hvorimod turen fra Yosemite til Death Valley er bjerge og konstant forandrende omgivelser.

Vi ankom til Panamint Springs, som er et lille spot i midten af ingenting i Death Valley, hvor vi havde booket et telt. Der var omkring 50 grader, og selvom det blæste, så var vinden så varm, at det ikke rigtig gjorde nogen forskel. Hold kæft, hvor var der varmt! Det er så vildt, hvordan en så høj varme bare omslutter og lammer en! Vi tjekkede ind i vores telt, hvor vi bevægede os mindst muligt på de opstillede feltsenge og måtte nøjes med en dårlig søvn – til gengæld i vanvittige omgivelser. Dét var virkelig en fed oplevelse, som jeg er glad for, at vi fik med! Ligeledes var omkostningerne på cirka 500 kr for dobbeltbookingen den nat til at overskue, kan man sige. Så skidt med den dårlige søvn, det var en lav priv at betale for en oplevelse af den kaliber! 🙂

Den efterfølgende dag skulle starte væsentligt længere nede end denne dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #9 Yosemite National Park (2/3)