Verdens nemmeste pandekager ★

Om selviscenesættelse, at være kritisk og at hvile i sig selv ★

trinetheodora-fitnessblog-fit-without-abs-sociale-medier

Der er ingen tvivl om, at de sociale medier er et mekka for selviscenesættelse og konstruktion af identitet. Særligt Instagram er hjem for filtre og en redigeret fremstilling af ens liv i de små kvadrater. Det er klart, at vi som forbrugere må være kritiske overfor, hvad vi bliver præsenteret for og hele tiden huske på, at det vi ser aldrig er en direkte skildring af virkeligheden. Det vil altid være et øjebliksbillede, som måske er en umiddelbar virkelighedsfremstilling, men den rene sandhed må vi ikke forvente.

Når man som mig deler meget af en selv, af ens liv, meninger, holdninger og oplevelser, så vil man automatisk også få opbygget en slags online identitet over tid. Man vil måske opleve, at jeg prædiker, at man bør hvile i sig selv og at jagten på sixpacken er en åndssvag mission, som man alligevel aldrig vinder. Det er på sin vis rigtigt nok, men husk på, at når man læser en tekst, så vil den til en hver tid være genstand for fortolkning. Men lad os lige få en ting på det rene, jeg mener ikke – og har aldrig sagt – at man skal være “tyk” for at være glad. Jeg mener bestemt ikke, at en striks livsstil er skidt, men jeg mener helt klart, at man kan prioritere forkert i sit liv. For mig handler det om, at man er helt klar over, hvorfor man lever sit liv, som man gør. Jeg har valgt at fremstille mig selv som et forbillede for alle dem, som har svært ved at navigere i Instagrams perfekte virtuelle verden og som tror, at man ikke kan leve et sundt liv og træne hårdt uden at have en lav fedtprocent, tydelige markeringer eller blodårer, der tydeligt viser sig under huden. Som tror, at de er forkerte, fordi de ikke ligner alle de tynde, veltrænede piger i deres feed. På Instagram og alle andre sociale medier i øvrigt har flertallet IKKE altid ret.

Bare fordi ens feed primært er fyldt op med veltrænede kvinder og mænd, så betyder det ikke, at det er den endegyldige sandhed. Fitnessverdenen er på mange måder helt fucked up, hvis du spørger mig. Det er ikke ensbetydende med, at jeg ønsker at tegne et billede af fitnessatleter som bad guys; jeg respekterer deres valg, men jeg accepterer ikke, at de prædiker det som den eneste måde at leve et sundt liv på – som det endegyldige mål. Jeg vil gerne vise, at man sagtens kan træne hårdt uden at skulle stille op til en konkurrence, at man sagtens kan være i god form uden at have sixpack, og at det i allerhøjeste grad handler allermest om at hvile i sig selv og være glad for, hvordan man ser ud, selvom man fylder både størrelse large og x-large ud. Det er dét billede, jeg gerne vil fremstille på mine profiler.

Dermed ikke sagt, at man bare skal være ligeglad og lade stå til. Man kan sagtens have et ønske om at optimere sig selv og sin fysik, men motivationen skal komme indefra – det må aldrig blive den ydre motivation, der driver en. Vi er alle vidt forskellige, har ligeså forskellige forudsætninger og ligeledes vil ens prioriteringer aldrig være ens. Jeg hepper på dig, som gerne vil leve et sundere liv for at blive gladere for dig selv, et bedre forhold til mad, tabe dig, blive stærkere, få en bedre kondition, men jeg vil opfordre dig til at vælge dine forbilleder med omhu. Jeg siger, at alting ikke handler om udseende, men jeg vil til hver en tid bakke op om, at man udfordrer sig selv og presser sig selv til at blive bedre. I bund og grund handler det om at respektere hinandens valg og fravalg. Det handler om at være kritisk overfor det, man bliver præsenteret for og aldrig tro, at man er mindre værd, fordi man ikke ser ud på en bestemt måde!

XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

5 KOMMENTARER

 • Mette

  Du er ret cool Trine og jeg er egentlig blevet ret så vild med at følge dig, fordi du netop hverken taler for eller imod at leve livet striks og sætte mål for sig selv eller omvendt at hvile i det valg man tager, når man engang imellem vælger, at slappe mere af. Det rammer sgu ret godt ind i mit evige dilemma, som jeg nok stadig ikke helt har sluttet fred med.

  Dine billeder er utrolig flotte og viser en stærk, naturlig pige. Virkelig! Men jeg sidder her og tænker, at jeg stadig godt kunne tænke mig at du gik skridtet videre. At lade folk se dig lige forfra i fullbody uden underlige vinklinger eller med en arm i siden (som jeg også selv bliver tilbøjelig til for hallo, det ser sgu da godt ud). Bare lige forfra. Punktum. Netop fordi du – som du selv meget rigtigt skriver i indlægget – ikke går ind for, de mange fremstillinger, der kan florere på de sociale medier.

  Tør du? 🙂

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Word! Min kropsbygning er virkelig i den helt anden ende af skalaen, da jeg på ingen måde kan udfylde en XL, men du har ret. Det handler om ens eget velbefindende – ikke omverdenens forventninger om, hvad sundhed er, og hvordan den skal se ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  TAK – Det er utrolig velformuleret, og du rammer (ifølge mig) plet!

  Derudover skal man huske, at de fleste, der har tydelige markeringer, lav fedtprocent…, ARBEJDER FULDTID inden for fitnessverdenen. Det er et fåtal, men det opfattes ofte som et flertal, fordi det er dem, der fokuseres på, og deres kroppe der stiles efter.

  Igen tak for at vise en anden – realistisk, men fantastisk – vinkel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Det synes jeg altså er en vigtig pointe, du kommer med! Du har HELT ret!
   Tusind tak – og selv tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens nemmeste pandekager ★