Om hash, tapas og Tibidabo

Om kropsidealer og modreaktioner i fitnesskulturen

trinetheodora-debat-fitnessblog-fitnessJeg har længe været ambassadør for hele elsk dig selv-tankegangen. Har man fulgt mig længe, vil man måske vide, at det ikke altid har været dét budskab, jeg er gået forrest med. Men jeg bliver ældre, jeg udvikler mig, og jeg synes oprigtigt, det giver mening at arbejde på at hvile i sig selv, og hvordan man ser ud, fremfor konstant at jagte en urealistisk og uopnåelig tendens eller tro, at bare fordi man træner, så skal man naturligvis stille til en konkurrence. Verdenen er bare ikke så sort/hvid, at man enten elsker sig selv eller hader sig selv, og det er absolut ikke sådan mit budskab skal forstås.

Det er som om, at der altid kommer en modreaktion på en dominerende tendens på alt i vores samfund. Der er en gruppe, som er med på moden og bliver hyldet for dét, og så er der dem, der går mod strømmen og bliver hyldet for dét. Længe er jeg blevet anerkendt for at fremme et mere positivt selvbillede, men nu fornemmer jeg, at der opstår en modreaktion på elsk sig selv-tanken. For nu er det som om, der er gået for meget mode i begrebet, så er vi trætte af at høre på det. Jeg forudser en ny gruppe, der mener, at vi skal søge vores værdi andre aspekter af vores liv – en sund balance er vel efterhånden også et budskab, som er blevet malket. Det giver også rigtig god mening at finde sin værdi et andet sted end ens fysiske fremtræden, men det ene udelukker vel ikke det andet – i virkeligheden er det vel blot en omformulering? Uanset hvad, så er det vel bedre, at man lærer at elske sig selv for den man er, og hvordan man ser ud end det modsatte. Skal vi kalde det noget andet end elsk dig selv – kommer paraderne så ned? Vores budskab er vel i bund og grund det samme? Måske vi i virkeligheden skal prøve at flytte fokus og snakken væk fra kroppen for en stund. Det har jeg bare svært ved at se som værende realistisk i vor tids fitnesskultur og vores samfund i det hele taget.

Som offentlig person, mener jeg, at man må tage et ansvar for, hvad man formidler! Der er ingen af os, der kan vide, hvor letpåvirkelig vores mest sårbare læser er. Eller hvor ung den yngste er. For mange er det måske enormt svært at navigere i de tusindvis af budskaber, der findes og selv blive i stand til at finde fodfæste og forme egne meninger. Dét mener jeg, at vi allesammen har et anvar for at forholde os til.

Moden indenfor fitnesskulturen skifter, som vinden den blæser. I virkeligheden handler det om, at være tro mod sig selv! At sørge for at læse kritisk og lære at reflektere over andres budskaber. I virkeligheden opponerer jeg imod at alt og alle absolut skal passe ind i små kasser og påtvinges et bestemt label. Forskellighed er en god ting, debat er en god ting – det er sådan, vores samfund udvikler sig. Men jeg mener, uafhængigt af tendenser og modeord, at vi bør fremme et mere positivt og realistisk kropsideal – og det kan man så kalde, hvad man vil. Det bliver debatten ikke mindre vigtig af. trinetheodora-debat-fitnessblog-fitness-2

Bikini HER

★★★

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om hash, tapas og Tibidabo