Anekdoter og andre strøtanker #2

Tildel dig selv en stemme

IMG_9693

Jeg har en holdning til det meste. Jeg forholder mig som oftest kritisk til min omverden, og jeg stiller spørgsmål. Spørgsmål til dét, jeg ikke forstår, spørgsmål, hvis jeg ønsker en ytring eller en mening uddybet og spørgsmål, hvis jeg ønsker, at mine medmennesker reflekterer over deres udtalelser, handlinger og tankemønstre. Jeg er aldrig bleg for at tage en diskussion op, hvor lille den end måtte være. Jeg mener, at konstruktive meningsudvekslinger er berigende og bidrager positivt til én. Stiller man ikke spørgsmål, så bliver man aldrig klogere eller får udvidet hverken sin horisont eller sit verdensbillede, hvilket jeg finder ret sundt. Både for en selv, men også for samfundet.

Da jeg i sin tid oprettede min blog, var det også fordi, den kunne fungere som et talerør for mig. Jeg ønsker at påvirke. Om min påvirkning altid er positiv, det vil jeg lade være op til den enkelte at konkludere. Jeg vil om ikke andet gerne sætte nogen tanker igang. Til at begynde med handlede det mest om sundhedsverdenen, men siden har jeg berørt mere samfundsaktuelle emner. Direkte politiske indlæg har jeg ikke gjort i, og jeg kommer nok heller ikke til det. Jeg har dog fx delt min holdning til racisme og her blev det tydeligt for mig, at bloggen, i højere grad end jeg nogensinde havde troet, den ville, har givet mig en stemme i den offentlige debat. Eller rettere sagt, så har jeg tildelt mig selv en stemme.

Jeg mener, at man bør tage stilling – til store såvel som små problemstillinger i livet. Man bør ha’ en holdning, som jeg i øvrigt mener, man må prøve at nuancere mest muligt. Om man udtrykker den er helt op til den enkelte! Men holdninger er påvirkelige, og jeg tror på, at det er sundt at blive udfordret! At få udfordret sin holdning kan rent ud sagt være pisseirriterende, det synes jeg også indimellem –  jeg holder jo også af at få ret;-) men det tvinger alligevel én til at reflektere. Man behøver ikke nå til enighed, eller nødvendigvis være i stand til at redegøre for ens holdning eller dele den i plenum. Men jeg mener, at det er vigtigt at øve sig i at tage stilling; at tildele sig selv en stemme, at stille spørgsmål og forholde sig konstruktivt og kritisk til omverdenen. Det, mener jeg, beriger vores liv – og vores samfund!

signatur

4 KOMMENTARER

 • Therese

  Hej Trine

  Lige off topic: jeg ville elske, hvis du kunne lave din skriftstørrelse på bloggen en tand større! Jeg ved ikke, hvordan det ser ud på computer, men på min iPad synes jeg, at teksten er virkelig lille, så det er svært at holde fokus på linjerne.

  Og så i øvrigt tak for en altid spændende, nuanceret og velskrevet blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hej Therese, så er den gjort større! Dejligt, du henvender dig. Hvordan er læsevenligheden nu?
   Og tusind tak for din søde kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sandt: At få og skabe en blog er jo i en vis grad at blotte sig selv og sine holdninger, og det skal man udnytte 😀
  Som det fremgår af vores sidste blogindlæg, kan andre så også udnytte netop denne personligheds-blottelse mod en selv – men den risiko følger jo med (: Hvor intet vover, intet vinder.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anekdoter og andre strøtanker #2