Hvordan finder man en kæreste?

Jeg kan se på dig, at du er usund

trinetheodora_blog

Vi fastholder et konstrueret urealistisk ideal én reklame ad gangen. Overalt bliver vi eksponeret for det, som samfundet har bestemt er smukt, og vi lader os gang på gang overbevise. Jeg tror ikke på, at vi får rykket noget i samfundet, hvis ikke vi italesætter det. Vi bliver nødt til at forholde os kritisk til den verden, vi lever i. I min optik er det en forudsætning for, at vi udvikler os.

Jeg ønsker mig et mere mangfoldigt grundlag for skønhed, og det tror jeg på, vi opnår, hvis vi gradvist udsættes for større og større diversitet i billedeksponeringen. Jeg ønsker mig mange forskellige idealer, som vi hver især kan identificere os med og spejle os i. Spejling er ikke en dårlig ting; vi spejler os i andre mennesker hele tiden helt fra vi er spæde. Det er med til at forme os. Men vi skal undervejs huske, at vi skal ikke være en kopi af andre; vi skal være vores egne som de unikke individer, vi mennesker er. Ellers kommer vi hurtigt til at føle os forkerte i større eller mindre grad.

Som jeg skrev på Instagram den anden dag, så kan du forsøge at få den perfekte krop. Men hvis du ikke lærer at elske den, så er det meningsløst. Spørgsmålet er, hvad det giver mest mening at jagte: perfektion eller selvkærlighed? Jeg ved godt, hvad jeg vælger.

Illusionen om perfektion er med til at skabe stigmatisering og skam, men alligevel så holder vi stædigt fast i, at der er én rigtig måde at se ud på. Vi har selv ansvaret for, at skønhedspropagandaen ikke har noget spillerum. For lige nu er den skyld i, at særligt unge kvinder føler et massivt pres og udvikler et skævt og negativt selvbillede. Men vi bliver nødt til at stå sammen. Vi bliver nødt til at stoppe med at stigmatisere og dømme hinanden på baggrund af noget så trivielt som udseende. Skønhed og sundhed defineres ikke af et tal på vægten! Vi tror, vi kan sige noget om folks sundhed ved at kigge på dem.

Sådan hænger verden ikke sammen. Det er de færreste kvinder, der kan leve op til det samfundsideal, der dominerer i dag. Det er de færreste kvinder, der nogensinde har kunne leve op til et hvilket som helst skønhedsideal! Det er ikke realistisk, og vi bliver derfor nødt til at sadle om. Og så kan det i øvrigt godt være, at nogen bliver trætte af at se på alle de nye kroppe i mediebilledet – måske man ligefrem kan mene, at det er for meget. Det er jeg sådan set fuldstændig ligeglad med. De urealistiske idealer har fyldt i så mange år tilbage i tiden, at det er på tide at udfordre dem på alle parametre, for vi er langt fra i mål. At mene det er unødvendigt er i mine øjne decideret ignorant. Og vi er først lige begyndt. Det kommer til at kræve en enorm indsats at ændre en kultur, og det kræver, at vi tror på det og er sammen om det.

Jeg tror på, at vi kan opnå et mere realistisk ideal, men det nytter altså ingenting, at vi bare ignorerer problemerne. Vi er alle sammen forskellige, og vi er alle sammen helt almindelige; andet skal og bør vi ikke forsøge at leve op til. Jeg tror på, at den kamp, der er værd at kæmpe, er kampen for at acceptere den man er uanset, hvordan man ser ud. Skønhed vil til hver en tid komme indefra, og din selvkærlighed vil vise sig frem gennem din selvsikre udstråling. Du er allersmukkest, når du elsker dig selv. Uanset størrelse.

1 KOMMENTAR

  • Selvfølgelig er det vigtigt, at alle kvinder har det godt med sig selv… men det behøver jo ikke komme af hvordan man ser ud. Jeg er bekymret for at for mange lader stå til på den konto… nye tal viser, at vi nu er flere overvægtige en normalvægtige – og de tal er ikke fastsat af skønhedsbranchen, men af sundhedssystemet.
    I virkeligheden skal der vel gribes ind i fht. folks respekt overfor hinanden – for lets face it – vi blive aldrig tilfreds med verden, hvis vi har et håb om, at alle skal være lige. Menneskers natur er at stræbe efter det bedste…
    Du har sagt det før… “lad være med at have så travlt med andre” – det tror jeg på er én af de ting, som får os til at vende fokus indad, acceptere og vokse – og det skal gerne læres i barndommen.
    Når alt det er sagt, så må jeg sige, at jeg i det virkelige liv oplever, at folk generelt er ret tilfredse med sig selv også udseende-mæssigt. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan finder man en kæreste?