Anne Bechs bedste ven

I denne eksamenstid…

Jeg orker ikke rigtig eksamensperioder, og denne her specielt hænger mig langt ud af halsen. Jeg har aldrig været mindre motiveret for at gå i skole end nu, og det gør det ikke bedre, at jeg rent faktisk (stort set) ikke har modtaget undervisningen i det her skoleår. 1) på grund af mit studieophold på New Zealand og 2) fordi alle andre skulle i praktik, da jeg kom hjem, og der ikke var undervisning planlagt for de hjemvendte… Anyways, dét havde jeg egentlig tænkt, at jeg ville formulere et langt og lettere irriteret indlæg om, altså min manglende motivation, men nu får I den korte version i stedet for: jeg gider ikke at gå i skole lige pt…

MEN når det så er sagt, så vil jeg gerne gøre færdig, hvad jeg er startet med. Denne eksamensperiode er dog studiets klart hårdeste, men nu er den i gang. Og så tager jeg bare én eksamen ad gangen. Jeg har 5. Jeg frygter ikke eksamen, jeg bliver ikke nervøs og har nok en meget nonchelant og laid back holdning til dét at gå til eksamen. Det har aldrig været et problem for mig, og det bliver det nok heller aldrig. Jeg gør hvad jeg kan, og det har alle gange vist sig at være nok. Dermed ikke sagt, at jeg ikke stiller krav eller har tårnhøje forventninger til mig selv – for det har jeg. Ingen jinx, naturligvis.

Det er der bare andre, der absolut ikke har, altså ro på i forbindelse med eksaminer. Og åh gud, hvor jeg hader at høre på, at folk IGEN i år har glemt, hvordan det nu lige er, man går til eksamen. Spørgsmål som “jamen, hvad skal jeg sige?”, “hvordan skal jeg skrive opgaven?”, “skal der være en indledning?”, “må jeg gerne bruge den her teoretiker?”, “jamen, hvad bedømmer I efter?”, “du er på min side, lærer, ikkå?”, “du snakker selvfølgelig vores karakter op… ikk?”. STOP. Jeg har lavet en hurtig udregning, og alt i alt har jeg været til eksamen cirka 40 gange i mit liv. Og jo, de 20-25 minutters eksamination flyver afsted. Ligesom de altid har gjort. Nej, du skal ikke medbringe en disposition, men det er en god idé. Og ligesom sidste år, så synes jeg bare, du skal tage en med. Som altid skal du vise, at du har styr på dit shit. Play it safe. Kom nu. Og nej, underviserne gider ikke at se diasshow på din computerskærm. Det gider de heller ikke i år.

Jeg er nok lidt sart. Det er bare så anstrengende at høre på. Og jeg skal selvfølgelig også bare være glad for, at jeg altid har haft nemt ved at gå til eksamen. Jeg klarer den nok også i år, selvom jeg har de dårligste betingelser ever. Så tager vi også det med, jeg dør nok ikke.

En anden ting, som er rigtig nedern, når eksamensperioden starter, er hvor fucking egoistiske folk bliver. Så bliver der sgu spillet med lukkede kort. Egotrip til den helt store guldmedalje. Ingen vil dele deres viden! “Uha nej, tænk, hvis nogen gjorde det ligesom mig? Eller tænk, hvis de ville kunne finde inspiration i mit arbejde? Ej, det er også bare fordi alle vil kopiere mig… INGEN må vide, hvad jeg har lavet, så enten svarer jeg ikke på folks spørgsmål eller så svarer jeg meget generelt.” Lad mig komme med et real life-eksempel (..og beklager, hvis vedkommende læser med – så bliver du nok lidt fornærmet nu): jeg skal til skriftlig eksamen i dansk i morgen. Ingen ved, hvor vi skal være. En har spurgt om dette på vores facebookgruppe for holdet. En anden fra holdet svarer, at hun har fundet et dokument online, hvor lokalefordelingen står. Så det kan alle jo gå ind og se…. ELLER! Eller DU kunne ikke bare skrive lokalet?
Jeg mener bare… hvad er det, der går af folk? HVORFOR skal samtlige 25 studerende, eller hvor mange vi nu er, i klassen klikke sig ind og lede rundt, når nu hun har fundet ud af det?! Det er bare et lokale. Jeg tror ikke du vinder, fordi du er den eneste, der sidder klar i lokalet, når tiden starter. Det gør dig faktisk bare lidt douche-agtig…

Held og lykke til mig selv i morgen, og pissemeget held og lykke til alle jer andre, der også har diverse eksaminer i sigte i denne tid. I klarer den nok, ligesom I gjorde sidste år 😉 I får lige et malplaceret selfie fra den anden aften, fordi jeg synes virkelig, jeg er pæn på det. Det er jeg ikke lige nu til gengæld. God aften…

trinetheodora-selfie

Trine Theodora XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

4 KOMMENTARER

 • Mette Knudsen

  Haha Trine, du er så nice! Jeg kan dog ikke rigtig genkende det med at folk kun tænker på sig selv i eksamensperioder, eller jo i gymnasiet, men ikke længere. Folk deler glædeligt deres noter, hvis det kan komme andre til gavn, skriver lokaler hvor vi skal være, skriver i vores gruppe hvis der er aflysninger mv. Ved ikke om det bare er fordi jeg går på RUC, men det er ikke noget jeg kender til (HELDIGVIS!!) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Haha, åh hvor er det befriende at læse om din tilgang til alt den stress og jag, der ALTID kommer i denne eksamenstid. Du har så ret – hvordan kan det komme som en overraskelse – IGEN? Jeg bliver faktisk selv helt beroliget af at læse, hvor rolig du er omkring – og jeg har endda kun to eksaminer. Men der er jo heller ikke grund til andet. Og hvor er det dog komisk, med det “hemmelige” lokale. Åh gud, haha.
  Rigtig meget held og lykke i morgen 🙂 Den klarer du snildt, bare klø på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine K

  Du rammer spot on – sidder med et kæmpe smil på læben 🙂

  Skal til eksamen torsdag, og – hold fast!!! – der er sket det vilde, at man nu ikke skal medbringe egen printer, men man skal oploade sin besvarelse.
  En ÆNDRING i, hvordan man plejer at aflevere sin eksamensopgave. Det går bare ikke, for hvad nu hvis…. eller hvis… og hvad så hvis…

  Kan folk i det mindst ikke bare holde deres “bekymringer” for sig selv…

  Held og lykke i morgen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det så ærgerligt at man ramler ind i folk der tror de har opfundet den dybe tallerken og ikke vil hjælpe hinanden. Kom igennem lorte tredje år sidste sommer og havde heldigvis god støtte fra diverse mennesker fra mit hold!
  Men hey 1 måned til sommerferie og så er det sidste år altså ret så overskueligt – dog fyldt med lige så mange klooooge spørgsmål 😉
  Held og lykke i morgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anne Bechs bedste ven