Hvis man ikke har travlt - er man så doven?

Hvordan finder man en kæreste?

theoxkokkenJeg var lidt i vildrede omkring overskriften på indlægget her. Det skal ikke lyde som en eller anden damebladsguide til, hvordan man finder manden i sit liv, men blot ses som nogle velmenende råd på baggrund af egen erfaring, og hvad jeg i øvrigt har observeret hos mine veninder henover årene.

I september 2016 blev jeg, som I ved, single efter mere end 5 års parforhold. Det betød, at jeg for første gang i lang tid skulle tilbage på datingmarkedet. Og jeg glædede mig. Jeg havde det absolut fedeste single- og datingliv, indtil jeg mødte Kokken, og jeg pludselig ikke længere havde lyst til dét liv.

Jeg vil generelt beskrive min tid på datingmarkedet som ganske vellykket. Jeg gik på rigtig mange dates, og jeg havde ikke rigtigt nogen dårlige oplevelser. De dårlige oplevelser havde jeg til gengæld i mit sene teenageliv, indtil jeg fandt sammen med min eks, så jeg har haft min omgang med de såkaldte fuck boys. Det skete ikke denne gang, og jeg tror, at det havde rigtig meget med min tilgang til datingen at gøre.

Jeg forventede ikke at finde en ny kæreste efter bare 8 måneder. Det var slet ikke mit mål, men hvad kan man gøre, når man render ind i én som Kokken. Som jo i øvrigt også bare skulle have været en hyggelig Tinder-date. Og jeg føler mig bestemt heldig, for jeg tror absolut ikke, det er særligt fedt at være single uden at ville være det – og særligt ikke, hvis man har været det i meget lang tid, som jeg har flere veninder, der har.

Det har fået mig til at tænke over, hvordan jeg egentlig greb det an, mens jeg datede, og hvad jeg tror var skyld i successen. Og Kokken, selvfølgelig. Så her kommer lige mine helt subjektive anbefalinger og råd:

Hvil i dig selv 
Jeg tror på, at udstrålingen er det allervigtigste, når man gerne vil score en mand. Tænk over, at du skal udstråle, at du er værd at samle på. Det kræver, at du selv tror på det, og der ville jeg starte med at lægge energien. Det tror jeg også, vil tiltrække en mand, som er attraktiv i det lange løb, fremfor en, der ikke er nogen fremtid i.

Tag ansvar og vær opsøgende 
Det giver ingen mening at sidde og brokke sig over, at man ikke har en kæreste, mens alt, man gør, er at forvente, at han kommer dumpende ned fra himlen. Du må gerne selv være opsøgende. Skriv nu bare den første besked på Tinder, gå hen til ham i baren og tilbyd en øl eller henvend dig til ham på studiet eller jobbet. Det betyder ikke, at du er mindre kvinde. Drop de overromantiserede forestillinger omkring, hvad en mand burde gøre (jeg skrev fx også først til Kokken, så no worries, ladies, det skader ikke).

Tag en chance 
I forlængelse af ovenstående, så for at få et succesfuldt datingliv, bliver man nødt til at kaste sig ud i det. Så sig ja tak til den date. Jeg har en veninde, der tager til Holland i morgen for at møde en Tinder-fyr. Det er fandme modigt – og det kan jeg KUN beundre hende for. De dates jeg har takket ja til har dog været indenfor landets grænser, men det har ikke nødvendigvis været dates, der var i mit nærområde. Vær lidt fleksibel også – og nej, han behøver ikke kun komme til dig 😉

Forventningsafstem 
Du behøver ikke melde ud fra første besked, hvad du søger på den lange bane (eller redegøre for din 5-årsplan, som jeg gjorde tre dates inde med Kokken 😛), men det er selvfølgelig vigtigt, at man har samme forventninger. Mange af mine veninder er blevet så såret, fordi de har lagt mere i en relation, end fyren har, og det kan jeg godt forstå er opslidende. Sørg derfor for, at du ikke dater en, der slet ikke tænker i samme baner som dig selv. Hvad enten, dine egne intentioner er sex eller forhold.

Prioriter, hvad der er vigtigt for dig 
Du kan ikke få det hele i én mand. Ham der den perfekte, han findes ikke. Hvad du KAN finde er en, der gør dig helt vildt forelsket. Og så er den lange liste med krav pludselig ligegyldig. Meeen alligevel, så er der selvfølgelig nogle grundlæggende værdier og et livssyn, der meget gerne skal stemme overens, hvis det skal være for altid og ikke kun til nærmeste fremtid. Så prioriter: Hvad kan du IKKE gå på kompromis med?

Giv manden en chance 
Var det ikke lige noget efter første date? Nå, men sådan er det altså heller ikke altid. Nogen gange skal man lære folk at kende, og så længe han ikke var helt off, så giv ham en chance. Måske misser du manden i dit liv, fordi han ikke lige gav dig sommerfugle i maven efter 3 timer. Min eks havde jeg kendt i 3 år, inden jeg blev overbevist, så kærlighed ved første blik er bestemt ikke en forudsætning for et forhold på længere sigt.

Vælg forskellige slags mænd 
Bliver du droppet igen og igen? Så skal du måske revurdere, hvad for en type mænd, du går efter. Udvid din horisont og date forskellige slags mænd. Måske er drømmemanden alligevel ikke, hvad du havde gjort ham til i dit hoved?

Og så en dag, så sidder du overfor en, som er anderledes end de andre. Og så skal du turde sætte dit hjerte på spil. Kærligheden ER det værd, og DU er det værd. Jeg hepper alt, hvad jeg kan. Alle fortjener at have en i deres liv, de elsker – og som elsker dem tilbage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis man ikke har travlt - er man så doven?