All that drama

Hold din kæft i Fitness World

Ingen orker det. Ingen. Det er meget få, der ikke har en form for situationsfornemmelse, som ikke kan passe deres egen tallerken, som føler de er en alvidende guru i træningscenteret…. Hvis du ikke blev spurgt, så hold dig væk. På forhånd tak. 

Hvis I er i tvivl, så snakker jeg om nummer et på min fitnesscenteropførselhadeliste: Personen, der vælger at komme over at rette på en fuldstændig uopfordret. Bevares, det er sjældent, at det sker, men det gjorde det i dag. Selvom det ikke engang var mig, men min veninde, der pludselig måtte lægge øre til en fremmed dames bedrevidenhed, så følte hun også, at det var vigtigt, at jeg hørte det… 

Jeg er stadig provokeret her sidst på eftermiddagen – og det er flere timer siden det skete. Og det varede jo kun et øjeblik. 

Jeg tror, at det har rigtig meget at gøre med den måde, hun kom anstigende på. Jeg står med en pind og laver skuldermobilitet, mens min veninde øver sig i OH squats, som iøvrigt er helt nyt for hende.  Damen tager fat i min pind, stopper min veninde og fortæller højlydt om, hvordan hun mener det skal gøres. For det første er det et elendigt råd – og et endnu dårligere argument hun giver. Nej, dame, det giver ingen mening at hæve tæerne (frem for hælene) i en squat. Hun mener at hvis min venindes hæle vovede at røre på sig under øvelsen, så kunne lænden stå fuldstændig af – før eller siden!!! 

Jeg ved ikke helt, hvorfor hun følte for at kaste sit korpus ind i vores privatsfære på den måde. Afbrydende. Anmasende. Bedrevidende. Provokerende. 

Jeg blev helt overrumplet og i stedet for at kaste den kettlebell, der var inden for min rækkevidde, i hovedet på hende som jeg virkelig havde lyst til, så får jeg sagt noget om range of motion og at vi nu altså ville fortsætte med at gøre det på vores måde. 

Jeg kunne aldrig selv finde på at komme anstigende på den måde. Jeg retter kun på den, jeg træner med, ligesom de meget gerne må rette på mig. Og hvis man så iøvrigt mener, at man er et orakel, så kan man godt lige overveje ens facon. Som fx at starte med at sige “Undskyld, jeg forstyrrer…” Alt andet er egentlig bare uhøfligt, og det giver nok ikke folk synderligt meget lyst til at lytte en. 

Så hermed en opfordring til alle selvudnævnte orakler: Stop jer selv. Ingen kan li’ jer. Tak! 

Trine Theodora XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

11 KOMMENTARER

 • Michelle

  Ahhh…. De er sgu skønne, de bedrevidende typer derude.. Jeg synes også, at man gerne lige får denne der: “Tro mig” med på vejen i sådan en situation. Så undrer man sig lidt over, hvad det helt præcist er, der gør, at man skal sætte sin lid til lige præcis denne fritidsmotionist i netop dette center…
  Nu er det heldigvis lang tid siden, det sidst er sket ved mig selv, men jeg overværede en fyr belære en anden om, hvordan man bør foam rolle korrekt. Det resulterede i, at den ene fyr efter ca. ti minutter simpelthen rejste sig op og gik haha. Det var altså ret sjovt. Det skal lige siges, at der er sådan et måtteområde i mit fitness, så vi lå sådan på række, og jeg kunne altså overvære hele samtalen., da den foregik lige ved siden af mig selv. Jeg stod ikke bare og kiggede på dem i 10 min… 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ligemeget

  Det er da lidt sørgeligt, hvis der ikke skal mere til at ødelægge ens dag.
  Tænk at lave sådan et stort nummer ud af, at andre bare gerne vil hjælpe. Fair nok at du ikke vil have hjælp – men det lyder til at du ikke en gang har modet til at sige det til kvinden. Jeg tror egentligt at det er der selve problematikken ligger. Du er sur på dig selv, fordi at du ikke får sagt de ting du gerne vil, når du står i sådan en situation. Du har derfor valgt at overføre vreden til disse godhjertede personer (Såfremt at de henvender sig på en høflig måde) – og bliver endvidere nødt til at lave et opslag på internettet omkring det.
  Det skal siges at jeg ikke træner – så nej jeg er ikke denne type – og så alligevel.
  Jeg har trænet kampsport. Herfra ved jeg hvor vigtigt det er at hjælpe hinanden med den viden man nu engang besidder. Får man indøvet en forkert teknik fra start, så er det svære at ændre den senere – det kan også i værste tilfælde ende ud i skader. Hvis man åbenlyst kan se at nogle laver noget forkert, hvorfor skulle man så ikke sige noget? Det er som at lade en gå rundt med en bussemand siddende lige på næsetippen. Man siger sgu da noget af medmenneskelighed 🙂 Så kan de fjerne bussemanden – eller endda sige at det er meningen at den skal sidde der.

  Jer der skriver at i har handikaps osv – jeg ved godt at det er træls at blive mindet om sit handikap. Men forstil jer at i ikke havde et handikap, og at der aldrig var nogle der sagde noget til jer – så kunne i stå der og ligne en kegle. Situationen ændrer sig selvfølgelig, i og med at i har et handikap. Så er det vel ikke værre end at i bare lige fortæller hvordan landet ligger og bum – slut.
  Næste gang du/i står i sådan en situation kan i bare sige “Jeg er ikke interesseret i råd fra andre” og lukke samtalen, så skal man ikke bruge resten af dagen på at være irriteret over sådan en ligegyldig ting. First World problems..
  Men det er bare min mening…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej “Ligemeget”. Jeg tror ikke du læste indlægget ordenligt. For det henvender pågældende kvinde sig på en decideret ubehøvlet måde, der hverken er konstruktiv eller særlig “godhjertet”. Jeg fortæller hende at jeg er uenig i forhold til range of motion og at vi iøvrigt bare vil fortsætte på vores egen måde. For det andet er “rådet” hun giver forkert og giver ingen mening i pågældende øvelse, så hvad skal jeg egentlig bruge hendes indblanden til?
   Jeg skriver også, at jeg gerne tager imod råd og vejledning fra dem, jeg træner med – ikke fra fremmede og uvedkommende. Jeg har desuden også dyrket kampsport i flere år, og jeg er udmærket klar over vigtigheden af korrekt teknik. Plus at vi ikke lavede noget, der var forkert, men netop øvede specifik teknik.
   Jeg tænker egentlig det er helt okay, at jeg udtrykker irritation over hendes indblanden. Netop på grund af hendes facon, som er den jeg reagerer på. Havde hun været høflig og konstruktiv var det her indlæg nok ikke blevet til. Men jeg er glad for du kan leve et liv, hvor du ikke lader dig så på af “små og ligegyldige ting”. Det må da være skønt.
   Ha’ en fremragende aften.
   Med venlig hilsen Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvor er jeg glad for at se sådan et opråb!
  Jeg har et medfødt handicap som gør at min arm ikke kan strækkes helt ud, armen har flere måde som den heller ikke kan vende på, hvilket selvfølgelig giver lidt problematikker i forbindelse med vægtløftning. Dog har det ikke holdt mig fra at lære Snatch, Clean & Jerk osv. Jeg har sat trænere i centeret ind i mit handicap så jeg har kunnet finde den bedste måde at lære de forskellige løft på. De må endelig gerne rette på min teknik, det samme må de få jeg træner med, fordi de kender min situation.
  Men det værste er simpelthen at blive rettet på at fremmede “bedrevidende” om at jeg gør det forkert/skævt fordi jeg ikke strækker den ene arm helt ud (Og den sang har jeg efterhåndenden hørt mange gange)… Hvis ikke man kender personens situation, skal man bare ikke udtale sig om hvad der er rigtigt eller forkert. Jeg tror mange mennesker har sine problematikker som de går og kæmper med f.eks. immobile led, skæv ryg, dårlige ankler osv osv. Derfor kan deres træningmåder også se forskellige ud, men det gør det jo ikke forkert.
  Endnu engang tak for opråbet og din gode blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Først og fremmest – Hvor er du bare sej! Jeg kan sagtens forstå din frustration, det er så trættende i længden. Synes egentlig heller ikke man skylder nogen at forklare sin situation gang på gang…
   Tak for din kommentar! Ha’ en skøn aften. Fx Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Åååh man! Sjovt at du lige poster dette indlæg i dag, samme dag hvor det selv samme skete for mig, en ældre dame retter på mig mit i min squat og siger at jeg ikke må gå længere ned end lige over vinkelret, ligesom de viser på billederne for diverse hold reklamer i fw.
  Det er irrationelt men er også stadig ekstremt irriteret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja… Og så bliver man bare træt! Men enig – det er irrationelt, men ikke desto mindre kan det være rart at få afløb fra det! Xx Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har oplevet noget lignende, og det er de helt rigtige ord du sætter på søde Trine. Min mening er at man (som træner) godt kan gå høfligt hen til en, hvis vedkommende gør noget som er decideret farligt – men alt andet .. der skal man bare passe sig selv :-)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg enig i. Har ikke noget imod velmenende fagpersoner, men mener bestemt at man må anerkende at man ikke bare kan lægge sine egne metoder over på andre… Ha’ en god aften, Mathilde. Xx Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Finch

  TAK FOR OPRÅBET!! Jeg træner i et lille privat center, og det der er lige præcis grunden til, at jeg er bange for at skifte til de større centre. Jeg har kroniske smerter efter et par operationer for en idrætsskade, men jeg styrketræner stadig, fordi jeg elsker det. Mange af mine øvelser udfører jeg anderledes, fx squat. Jeg har set flere ortopædkirurgiske afdelinger end hvad godt er, og mængden af forskellige fysioterapeuter jeg har besøgt kan ikke længere tælles på en hånd. Alle mine træningsøvelser er specielt lavet til mig, så jeg kan dyrke det, jeg elsker, OG JEG HAR STYR PÅ DET! Det er altså sådan, det skal se ud!
  Sådanne mennesker skal træde ud af deres egen lille verden og lærer, at hvad der fungerer for dem, fungerer ikke nødvendigvis for alle os andre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan godt forstå dig. Synes dog heldigvis ikke det sker jævnligt i de store centre – men mener, at der generelt er mange, der sætter ego over teknik, hvorfor jeg ikke orker, når nogen blander sig.
   Men hvad der gik mig mest på i dette tilfælde var måden, det blev gjort på. Og så var det desuden decideret forkert, hvad hun sagde…
   Ha’ en rigtig dejligt aften 🙂 Xx Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

All that drama