Første skoledag

Første uge på nyt job – om søvn og ny rytme

Første uge på jobbet er gået, og jeg har haft en fantastisk start på voksenlivet! Jeg har ikke trængt til weekend i så høj grad, som jeg gør i dag, i meget lang tid – og det føles godt. Min døgnrytme har jeg – til min egen store overraskelse – fået vendt rundt på meget hurtigt, og jeg har sovet gode 7 timer hver nat hele ugen. Det er svært for mig at få ret meget mere end det, da jeg i forvejen går i seng mellem 21 og 21.30, falder i søvn ved 22-tiden og står op kl. 5.15. Det er fandme tidligt at gå i seng (og tidligt at stå op!), og jeg har egentlig heller ikke lyst til at lægge mig før det, medmindre jeg virkelig har brug for det. Jeg har en del transporttid til min nye arbejdsplads, og jeg vil gerne møde veludhvilet og oplagt op hver morgen, så dét der med først at gå i seng over midnat er forbi. For nu.

Hele ugen har mit strukturerings- og organiseringsgen været i hopla, fordi den nye rytme også indebærer en række forberedelser i begge ender. Fx har jeg smurt madpakke til mindst 2 dage, jeg er nyvasket, når jeg går i seng, tøj til dagen efter er lagt frem, tasken pakket og morgenmaden forberedt. Jo mindre, jeg skal gøre om morgenen, des længere kan jeg sove – og det prioriterer jeg ret højt 😉

Det har været en virkelig god uge, og jeg synes, at jeg er kommet godt fra start. Jeg har følt overskud og energi hele dagen, fået lært min klasse lidt bedre at kende og fået en overskuelig mængde af ny information. Og når jeg går i seng, så er jeg meget træt – men glad, og jeg sover som en sten indtil vækkeuret ringer. I den kommende uge kommer jeg til at tage mere over i forhold til planlægningen og gennemførelsen af undervisning, og det ser jeg frem til… Men for nu vil jeg hoppe om bord i en stor skål Haribo og nyde en tiltrængt weekend!

slik-trinetheodora-rc-marmor

signatur

 

6 KOMMENTARER

 • Nina

  Tak for updates om lærer-livet – og starten på dette. Er selv igang med læreruddannelsen, så det er fedt at høre lidt om hvad der venter forude 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Selv tak, dejligt du læser med! Vil gerne komme mere ind på det hele, men skal lige ha’ fundet en balance i det, da jeg jo har tavshedspligt, men påtænker helt klart at gå mere i deltajer omkring arbejdet og rytmer og sådan 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Hej Trine! Jeg læser selv til lærer og elsker alle dine indlæg omkring erhvervet! Så tak for dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hej Sofia, dejligt at høre! Tak fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Skov Nielsen

  Hej Trine! Det er så fedt at læse om dit nye liv som lærer. Jeg læser selv til lærer i Aarhus på 2. år, så det er vildt godt med disse indlæg 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hej Nanna, hvor fedt! 🙂 Så har du noget at glæde dig til jo!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første skoledag