Fuldstændig fortabt efter tre ugers træningspause

En del af fællesskabet uden alkohol

Reklame for Carlsberg Nordic

Det er slet ikke til at forstå, at der allerede har været sommer i Danmark i mere end en måned! Det inviterer jo i højeste grad til, at man bevæger sig udendørs og begynder at socialisere sig selv igen efter en lang og kold vinter. Ovenikøbet er der også VM i fodbold, og det betyder, at vi samler os omkring en fælles oplevelse og en fælles nationalfølelse. Sport er i den grad med til at lave fællesskaber, og det føles godt at være en del af fællesskabet.

I forbindelse med Danmarks kampe har jeg haft besøg af både vennepar og kollegaer, og jeg har ved alle lejlighederne serveret alkoholfri øl. Det er ikke noget, jeg på forhånd har advaret om eller på nogen måde følt mig nødsaget til at undskylde for. Sådan har det bare været. Jeg synes absolut, der hører sig øl til fodbold, og jeg synes bestemt også, at der er et dejligt fællesskab omkring en kold øl i sommervarmen, men jeg synes ikke, det giver mening at drikke alkohol i tide og utide.

Det er der heller ikke ret mange andre i min omgangskreds, der synes, og det er derfor ikke en eksklusionsfaktor ikke at drikke i de fællesskaber, jeg er en del af. Det er ikke første gang, jeg omtaler alkohol – eller mere præcist: ingen alkohol – her på domænet, for jeg har i lange perioder i mit liv afholdt mig fuldstændig fra alkohol. Det har der været forskellige årsager til, men det har ofte haft sit udspring i, at jeg har konkurreret i forskellige sportsgrene. Sidenhen handler det mest om, at jeg ikke rigtig har lyst. Og slet ikke i hverdagene, hvor jeg skal op på arbejde og i øvrigt har en lang køretur, som ikke skal sløres af et tungt hoved.

Men jeg vil fandme gerne være en del af fællesskabet alligevel. Og jeg vil også gerne skabe fællesskabet selv; et fællesskab, hvor alkoholfri øl ikke bliver en elefant i rummet eller årsag til eksklusion. Jeg bryder mig ikke om, at der er nogen, som kan føle sig nødsaget til at drikke eller som oplever at blive set ned på ved at fravælge alkohol.

Desuden smager Carlsberg Nordics alkoholfri øl virkelig godt! Jeg skulle lige i bund af den første, før jeg havde vænnet mig til den anderledes smag, men de er virkelig forfriskende og læskende. De samme kommentarer har jeg fået fra mine venner og kollegaer af begge køn, som ikke savnede “rigtig” øl. Jeg bryder mig, som I nok efterhånden ved, ikke om nogen former for stigmatisering, og jeg synes ikke, at de store mængder alkohol, der er i omløb i vores lille land hverken klæder vores kultur eller er en forudsætning for det danske fællesskab.

 For mig handler det om, at den danske kultur også rummer en alkoholfri dimension uden at gå på kompromis med “Smagen af Danmark”. Der er uden tvivl stor fællesskabsfølelse forbundet med at skåle, og det bør altid være en inkluderende oplevelse, hvad enten der er procenter i eller ej. Ligeledes kan den alkoholfri øl sagtens nydes til hverdag, og Carslberg Nordics to varianter Gylden Bryg og Ale er kvalitetsøl, som virkelig smager godt!

Du kan følge Carlsberg Nordic på Facebook lige her. 
Advertisement

2 KOMMENTARER

  • Anne

    Er bare så enig med dig på alle punkter! Jeg kan også lide en kold øl eller 2 især i sommervarmen. Men jeg har ikke på nogen måde brug for %erne i dem. Jeg er endelig de sidste år begyndt at drikke noget m alkohol i absolut kun når det passer mig og er kommet over det med at man kan føle man skal i visse selskaber. Jeg elsker også en lækker cocktail i ny og næ….hvis den altså smager pisse godt…for det er det der er essencen for mig…ikke alkoholen. Bryder mig generelt ikke om at være fuld og har også holdt mig helt fra alkohol i længere perioder, bare fordi jeg ikke har haft lyst. Pt er jeg gravid så nu er det perfekt m en alkoholfri øl i sommervarmen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvor er det godt skrevet! Tak Trine! Endelig nogen som tager sådan noget op! 🙌🏼❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldstændig fortabt efter tre ugers træningspause