Voksendrømme

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed – og kærlighed

Reklame for Silkeborg Kalder

Det er helt surrealistisk at være der, hvor man begynder at forholde sig til at skabe et fundamentet for et liv sammen med et andet menneske. Det er surrealistisk at være der, hvor huskøb, børn og ægteskab pludselig synes indenfor rækkevidde. Det er grundlæggende ret surrealistisk, at jeg er ved at være voksen. Det sagde jeg også for to år siden – at jeg var voksen, that is, da jeg startede i job, men for hvert år, jeg ældes, så indser jeg, at jeg ikke var en skid voksen for bare et enkelt år tilbage. Det tror man bare, man er – særligt i de tidlige tyvere. Men det er et sidespor, jeg kan bevæge mig ud på en anden dag, for jeg vil meget hellere fortælle om det spadestik, jeg tog tidligere på ugen. Der blev taget hul på boligdrømmen!

Kokken og jeg var nemlig en tur i Silkeborg, som for uindviede befinder sig 50 km vest for Aarhus, for at smage på byen. Vi var først inde i bymidten, hvor der er skabt et skønt torv, hvorfra mange gågader udspringer og lækre cafeer befinder sig. Vi spiste morgenmad på DREWSENS, som ligger lige midt på dette torv. Et lækkert øko-sted, hvis menukort ved første øjekast syner ret spartansk, men sidenhen får man bragt selvsamme syn til skamme, fordi maden er  velsmagende og mættende.

Efter morgenmaden og en gåtur rundt i de hyggelige gågader, skulle vi en tur i Jyske Bank til et møde omkring boligkøbets faser og vores muligheder. Jeg har lidt en aversion mod banker, fordi jeg – og det indrømmer jeg gerne – altid har haft en meget løs omgang med penge, og mine samtaler med min bankmand har derfor som regel vedrørt mit overforbrug. Meget lidt voksent, jeg ved det godt 😉 Heldigvis har jeg mødt Kokken, som er så pissefornuftig og irriterende og fremsynet, at jeg har fået tøjlet impulserne en smule. Så langt, så godt, for som den ellers meget inspirerende bankdame, Jeanette, i Jyske Bank sagde, så kigger banken på ens seneste måneders forbrug, når de skal godkende en til at låne penge i millionklassen.

Jeg forlod alligevel banken mere opløftet end nogensinde, for Jeanette havde været i øjenhøjde i en sådan grad, at jeg havde opnået en hel anden forståelse for det projekt, det er, at skulle købe et hus. Skridt nummer et er at afdække ens behov: Hvad vil man have? Hvor skal det ligge? Hvad vil man ikke gå på kompromis med? Hvad vil man gerne gå på kompromis med? Og så er det da også spændende, hvorvidt Kokken og jeg er enige om, hvad der er vigtigt – eller hvor vi kan blive nødt til at gå på kompromis med hinanden. Vi har i hvert fald begge to en holdning til alting, så det skal nok blive en spændende proces 😉

Og for mig kræver det helt klart, at jeg kommer ud og ser en helt masse boliger. For selvom jeg hurtigt kan redegøre for en række krav, så er jeg overbevist om, at det handler om ens mavefornemmelse, når man står i det. Og det fik vi heldigvis mulighed for at prøve, Kokken og jeg, efter en frokost på Den Go’e Fes tagterasse en spytklat fra banken. Det gode ved at se på huse i en by, man ikke kender, er, at man absolut ingen forbehold har. Man er fuldstændig åben overfor, hvad ejendomsmægleren præsenterer. I Aarhus har jeg en holdning til alle byens områder, og jeg kan have enormt stor forudindtagethed. Det var der intet af, da vi kørte ud og kiggede på to boliger i Silkeborg. Den ene bolig lå i Virklund, mens den anden bolig lå i selve Silkeborg. To meget forskellige boliger, der allerede har gjort mig mere afklaret omkring, hvad jeg bestemt ikke vil have. Objektivt set var det to dejlige hjem med en masse muligheder, men jeg kunne bare mærke helt ned i maven, at det skulle ikke være sådan. Dén oplevelse; den er jeg glad for at have fået, og jeg glæder mig til at se på endnu flere boliger sammen med Kokken.


Efter huskiggeri tog vi på havnen for at spise en is og fordøje indtrykkene 

Jeg er Aarhus-pige helt ind i hjertet, men Silkeborg tog fusen på mig, og byen er for alvor i spil med hensyn til at udleve drømmen med min elskede kok. Det er selvfølgelig ikke et valg, jeg på nogen måde kan tage natten over, men jeg ser nogle meget spændende muligheder i Silkeborg. Der er gudesmukt i og omkring byen, og der er en helt anden ro. Det er uden tvivl en fantastisk by at starte en familie i, og vi kørte begge to, Kokken og jeg, hjem med samme følelse i maven:

Silkeborg er den perfekte ramme til drømmen om at skabe et liv sammen i et fælles hjem helt fra bunden med det samme udgangspunkt. Silkeborg vil kunne blive vores by.

Hvis du er nysgerrig på byen, så kan jeg anbefale at følge med på Silkeborg Kalders Facebookside eller på silkeborgkalder.dkJeg har efterhånden fulgt dem længe, og de gør bestemt ikke Silkeborg mindre attraktiv! Ligeledes kan man, særligt hvis man som mig er nervøs for en flytning af den kaliber, melde sig ind i netværksgruppen “Silkeborg Kalders Pigepanel”, som har til formål at give tilflyttere muligheden for at finde veninder eller deltage i arrangementer som wellnessaftner, fællesspisning, gåture og sådan. Man behøver ikke at være bosat i Silkeborg Kommune, for at være med i gruppen – man må også gerne være det, hvis man gerne vil følge lidt med i livet i og omkring Silkeborg Kommune. Gruppen findes lige her.

4 KOMMENTARER

 • Line

  Jeg er født og opvokset i Silkeborg, men bor nu i København. Savner dejlige Silkeborg hver dag – det er så fin en by og jeg glæder mig hver gang, jeg er tilbage. Det er et dejligt sted at vokse op, både som barn og teenager. Jeg glæder mig til evt. at høre flere tanker om den skønne by – det er så dejligt at høre andres tanker om et sted, der står en så nært! 🙂 Held og lykke med husjagten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Det er helt klart også mit indtryk! Er i hvert fald blevet rigtig nysgerrig. Mange tak!:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Trine
  Silkeborg er en fantastisk by. Vi bor i en lille by 5 km fra Silkeborg, og vi elsker byen. I kommer ikke til at fortryde, hvis I køber hus i eller omkring Silkeborg 🙂
  Tak for god læsning.
  //Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tak for din kommentar! Vi var virkelig også overrasket over, hvor skønt, der faktisk var! Det skal helt klart udforskes yderligere:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Voksendrømme