Personal facts // Hadelisten

At gå i byen uden at drikke

?kan være virkelig svært. I Danmark er der rimelig stor lighed mellem at gå i byen og indtage alkohol. Alkohol bliver serveret i stort set alle sociale sammenhænge og er på mange måder med til at bringe folk sammen. Personligt drikker jeg kun meget sjældent. Jeg har simpelthen ikke lyst til at indtage så mange kalorier fra væske helt generelt. Og så har jeg ikke lyst til at have det dårligt dagen efter en bytur og ikke være i stand til at foretage mig noget som helst fornuftigt.

Det hænder dog at jeg drikker. Og når jeg drikker, så drikker jeg mig også fuld. Det hænger igen sammen med, at jeg ikke har lyst til at indtage kalorierne fra alkohol og sætte mig tilbage i min træning uden at få mere ud af det. Jeg kan faktisk godt li? at være fuld, smide hæmningerne og bare grine af alting. Men i sidste ende, så er det vigtigere for mig at bevare min form og tabe mig de sidste kilo – og den livsstil hænger bare ikke særligt godt sammen med byture hver weekend.
Det er på ingen måde noget nyt, at jeg ikke drikker. Jeg begyndte i teenageårene, fordi det var normen og sejt at gøre (især hvis man ikke måtte for sine forældre), fordi det betød at man var en del af fællesskabet. Da jeg som 17 årig begyndte at bokse kampe, så var jeg en del af et nyt fællesskab, hvor alkohol var et no go, hvis man ville i ringen. Det betød, at jeg hele mit sidste år af gymnasiet ikke drak alkohol, undtagen da jeg fyldte 18 år. Siden da har jeg vænnet mig til at gå i byen uden at drikke, og det betyder ikke ret meget for mig.

Men ikke desto mindre, så er der lejligheder, hvor jeg har lyst til at drikke og derfor også gør det. Da jeg kom til New Zealand, så var jeg i byen den første weekend, og det er bare en anden måde at møde folk på, og det åbner op for nogle andre samtaler, hvor folk ikke på samme måde er nervøse for at blive dømt. Vi drak os fulde i hvidvin og tog i byen, og jeg havde simpelthen den sjoveste aften. Dagen efter havde jeg onde tømmermænd, men det var helt okay, og jeg sørgede for at spise almindeligt sundt og drikke rigeligt væske. Kroppen er rigeligt på overarbejde med at forbrænde alkohollen, når man har drukket, så jeg ser ingen grund til at spise fastfood (selvom McDonald?s altid virker som den bedste løsning lige i øjeblikket), fordi det går bare direkte i fedtdepoterne. Derfor kunne jeg fx heller ikke finde på at spise på vej hjem fra byen. Men sjovt, det var det, og jeg var da også ret skuffet over at alle barer og diskoteker lukker kl. 3 😉

Da vi i torsdags så skulle mødes med alle de internationale studerende, så havde jeg ikke lyst til at drikke af flere årsager. Mest fordi jeg vidste, at jeg skulle veje mig fredag morgen, og jeg ville blive ovenud skuffet, hvis der ingen ændring var at se, og jeg ville derfor helt sikkert give alkohol skylden for det. Vi skulle starte i et privat hjem, hvor alle var inviteret. Og hvor alle kom. Jeg har ikke været til en forfest som den, siden man som teenager crashede folks hus, når deres forældre ikke var hjemme 😉 Vi var måske 80-100 mennesker til den forfest. Alle var i godt humør, der var i den grad lagt i ovnen til en god aften, det bugnede med øl og alkohol, og jeg havde medbragt min egen cola zero. Som jeg uden skam drak. Og som jeg uden problemer kunne tage i byen på. Hvis det er sjovt nok, så er det ingen problem at holde sig vågen uden vodka/redbull og tequilashots.

Jeg kunne på det tidspunkt pludselig godt fornemme, at folk ikke kender mig særlig godt endnu. Man kunne se deres underen, når de spurgte om jeg ikke drak, og man kunne mærke at de havde svært ved at forstå det. Det er også helt okay. Da vi kom ned i byen, så blev jeg igen og igen spurgt, om jeg stadig ikke havde drukket. Jeg måtte nok 50 gange takke nej til en øl, og jeg måtte hele tiden huske mig selv på, at de selvfølgelig ikke spurgte for at være trælse. Her kunne jeg virkelig mærke, at de ikke ved, hvor meget jeg brænder for sund kost og træning, og hvor yderst sjældent, jeg faktisk går i byen. Men jeg er stædig og standhaftig ad helveds til, så for mig er det ikke svært at sige nej, og jeg kan sagtens håndtere undrende blikke og spørgsmål.

Men jeg kan virkelig også godt forstå, at det er svært. Gruppepres (direkte som indirekte) kan være fuldstændig overvældende. Jeg brugte hele min bytur på dansegulvet. De har nogle superfede klubber her i Hamilton, og der er skruet max op for bassen ? just how I like it 😉 Jeg dansede nok 3 timer i træk, og jeg ramte endda dagens 10.000 skridt mellem kl. 00 og 02, haha.

jen og trine
Photo: Ariephoto

Jeg tror, at det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvad der betyder mest for en. Jeg vil på ingen måde holde mig selv uden for fællesskabet ved at blive hjemme, men man bliver nødt til at forholde sig til, at når man går i byen uden at drikke, så vil folk stille spørgsmålstegn ved det. Og det tror jeg ikke ændrer sig lige foreløbigt. Og folk kan spørge alt hvad de vil, fordi jeg ved godt, hvorfor jeg ikke drikker mig stiv hver weekend. Jeg har intet imod, at andre gør det, og jeg dømmer det på ingen måde. Men jeg forventer at mine valg ligeledes bliver respekteret. Og jeg har nok ikke drukket min sidste cola zero i byen, og jeg kommer helt sikkert til at svare på hvorfor rigtige mange gange. Og det er helt okay. For jeg er fuldstændig afklaret med det.

Det har helt sikkert taget mig lang tid at opbygge den selvtillid, som jeg er fuldstændig overbevist om er et krav, hvis man skal være i stand til at stå ved sine principper og nå ens personlige mål. Og så kræver det sgu en god portion selvværd at gå imod strømmen.

Only dead fish go with the flow.

Signature

4 KOMMENTARER

 • L

  Åh Hamilton! Har selv boet der, og er kun en lille
  (meget) smule misundelig 😉 Det er også et fantastisk godt sted at gå i byen, men desværre er alkohol-kulturen i NZ næsten værre end i Danmark, så jeg har stor respekt for dine principper! Når det er sagt, så er morgenmad på Metropolis et fantastisk godt sted at pleje sine tømmermænd med ordentlig og tilpas frådern mad!
  Og så er campus på waikato uni altså også bare den bedste! Kæmpe held og lykke og god fornøjelse herfra !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej 🙂 Jeg har selv lige skrevet om det og gang på gang undrer sig om over hvor svært det er at sige nej tak til alkohol. Der er en slags social kultur om fester, samvær og middage som bare altid inkluderer alkohol og det kan være utrolig svært at stå ved sig selv og sin beslutning hvis man ikke har lyst til at deltage i fulde-festen.
  Jeg har stor respekt for dit valg og din tilgang til vægttab og alkohol. Det er super sejt at takke nej og alligevel være med til det sjove! Personligt tager jeg ret sjældent med i byen, da jeg synes det er svært uden at feste “rigtigt” med. Det arbejder jeg dog med, da man jo sagtens kan give den gas på pepsi max. Dog udelukker jeg heller ikke alkohol for evigt, der skal være plads til i ny og næ at drikke sig i hegnet .- det skal bare være når man selv har lyst og føler at det hænger sammen med kost og træning, og ikke fordi man føler sig presset til det af sociale normer.

  Hav et fantastisk ophold! 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meggie

  Interessant indlæg Trine, og kan nikke genkendende til SÅ meget af det. Jeg drikker heller ikke særlig tit, det er vidst ved at være meeeeeget lang tid siden jeg har gjort det sidst og jeg har det rigtig godt med det. Jeg sys også det er sjovt at være fuld men jeg gider ikke tømmermændene og dagene efter, for det tager mig flere dage at komme over det for mit vedkomne.. Jeg kan sagtens have det mega sjovt og sætte gang i en hver fest uden at have drukket men alligevel spørger folk konstant hvorfor jeg ikke drikker. Jeg er som du helt afklaret med det og ville egentlig gerne have at folk respekterer det, men det kræver tit en del argumentation og det er jeg efterhånden træt af. Jeg kunne aldrig finde på at kommentere andre folks usunde mad- eller alkohol vaner for det kommer ikke mig ved, men hvorfor er det så okay at stikke til dem der gerne vil gøre noget godt for sig selv?
  Det blev lidt en lang smøre;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine T

  Sejt indlæg – du er sgu sej!
  Stor respekt for at du står ved den du er, uanset hvor meget folk undrer sig over det og ikke forstår det.
  Jeg håber du får en fantastisk oplevelse i NZ alkohol eller ej 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personal facts // Hadelisten