Jeg føler mig slået hjem

At elske med et knust hjerte

Der er gået mere end to måneder nu, og jeg har efterhånden fået bygget mur omkring mit hjerte, mine følelser. For det er jo ikke fordi, mine følelser ikke længere eksisterer, men jeg kan ikke holde ud at blive konfronteret med dem. Jeg er i processen om at få ham slettet fra min hud, ikke fra mit hjerte. Fordi jeg har aldrig været i tvivl om, at min kærlighed til ham på ingen måde var en illusion, men forhåbentligt kan jeg på et tidspunkt se tilbage og tænke, at det aldrig var meningen, det skulle være dét for altid. Det tidspunkt er ikke nu.

Jeg har spurgt mig selv, om jeg ikke var nok for ham. For jeg gik i stykker, da han forlod mig. Mit hjerte stod på vidt gab for ham, men det var ikke nok. Men måske jeg i virkeligheden var meget mere end nok. Måske han bare ikke kunne bære det. Mit hjerte. Min kærlighed.

Men det er også smerten, der forsikrer mig om, at der var tale om en helt ægte kærlighed. Han havde magten til at ødelægge mig, og jeg stolede på, at han ikke gjorde det. Jeg stolede på, at han ville gribe mig, da jeg sprang. Og på trods af et omfattende svigt, føles det som en umulighed at sætte ham i en lille mental jolle og skubbe ham ud mod horisonten. Det gør alt for ondt at se ham blive mindre og mindre i min horisont.

Og jeg har ikke lyst til at verden skal se den smerte, jeg i virkeligheden føler, så jeg holder hver dag hovedet højt. Som en stolt soldat. Jeg har det bedre i dag, end jeg havde tilbage i begyndelsen af august, men jeg har det jo ikke godt. Så hurtigt genopbygger man ikke et hjerte, der blev lagt fuldstændig i ruiner.

Jeg orker ikke at være ked af det hele tiden. Jeg opretholder min facade, det bedste jeg har lært. Og når den så krakelerer; facaden, muren, omend det kun er i et kort øjeblik, så bliver jeg vred på mig selv. Vred over, at mine øjne ikke kan holde tæt. Vred over, at jeg skal have det på den her måde. Vred over, at kærligheden gør det her imod mig! Jeg tror så meget på den fucking kærlighed, og jeg bliver vred over, hvor ondt den kan gøre. Jeg synes, det er så fucking uretfærdigt. Men jeg ved jo godt, at kærligheden ikke gør det med vilje. Jeg ved jo godt, at hvis smerten kommer, så gør lykken det også.

Men det ændrer ikke på, at jeg ikke bare føler mig forladt, jeg føler mig også efterladt med en helt masse følelser, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med. Jeg ved ikke, hvilke andre muligheder, jeg har, udover at mure dem inde. Men forhelvede, hvor gør det mig sindssygt skrøbelig at bære rundt på så tynget et hjerte. At elske en, der ikke elsker en tilbage er den værste følelse, jeg nogensinde har været udsat for. At elske med et knust hjerte gør mere ondt end noget andet.

Og som dagene går, så går mit liv også.

6 KOMMENTARER

 • V

  Det her er den smukkeste og ømmeste beskrivelse af den frygteligste følelse, jeg selv havde i mit hjerte for fire måneder siden, da jeg blev “droppet” af min kæreste gennem to år. Ud af ingenting smed han bomben på mig og på os. Nu står jeg nogenlunde på den anden side af det hele, og det er stadig det værste, jeg har prøvet. Vid, at det bliver bedre (verdens mest irriterende sætning), og at du er PISSE sej og kæmpe inspiration. Tak, for at du skriver det her, virkelig. Sårbarhed er det mest smukke og menneskelige. Tak for at dele af dig <3 Knus fra en trofast følger siden 2014

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Det er den ultimative værste følelse. Og den kan tage lang tid. Det er et år siden for mig, og tingene er stadig ikke de samme endnu. Det sidder i minde handlinger i mødet med nye. Frygten. Påpasseligheden. Det er så træls🤷🏼‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Vid at du ikke er alene ❤️
  Tak for modet til at sætte ord på smerten og turde dele det. Du gør en kæmpe forskel!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Ikke at mit var så seriøst som dit. Men blev også droppet fra den ene dag til anden. Jeg troede alt var godt?
  Mennesker gør nogle uforståelige ting, men du er stærk og skal nok komme igennem det. Det skal have tid og det er OK.

  Kæmpe knus til dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Louise

  Du sætter så fint ord på, hvad der er min største frygt. Hold hovedet højt💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det er ikke nemt at elske en, som ikke elsker tilbage.. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg føler mig slået hjem