Træningsprogram: Full body

“Your new year resolution…”

”…is my every day”

Ok. Godt for dig. Der sker altid to ting i januar: 1) En helt masse mennesker sætter sig nogle mål for det nye år og går typisk all in her i årets første måned… Og 2) resten brokker sig over alle “nytårsforsætterne” og leger spåkoner om hvor lang tid forsættet kommer til at vare…

image

Jeg synes særligt det er slemt i fitnessmiljøet. Centeret er fyldt med alle de nye – alle nytårsforsætterne, og det er bare så irriterende! Folk gør nærmest grin med, at det alligevel er slut inden januar er omme, og så kan de igen få squatracksne for sig selv igen til deres biceps curls. Jeg synes faktisk, det tangerer arrogance. Har vi ikke alle sammen været nye på et tidspunkt?

Har vi ikke alle sammen prøvet at ændre vaner, rytmer ellre livsstil? Har vi ikke allesammen prøvet at være den nye i klassen? På arbejdet? Og ja –  fitnesscenteret? Jo, det tror jeg nok, vi har. Måske nogen har glemt det, så vil jeg gerne minde dem om det. Ville det ikke være en meget bedre idé, hvis man var opmuntrende overfor alle disse såkaldte nytårsforsættere? Ville det ikke gavne meget mere på længere sigt?

Jeg forestiller mig ikke, at man som fx ny i job ville sætte særligt meget pris på, at ens nye kollega griner og siger “Ja, men jeg giver det en måned, så er du alligevel væk igen”. Hvorfor er det anderledes, hvis man er ny i fitnesscenteret? Er det ikke bedre, at man prøver og mislykkes – end man slet ikke prøver? Er det egentlig ikke sådan livet er? “I have failed over and over again in my life – and that’s why I’ve succeeded” – hvad får man ud af at være nedværdigende overfor alle de nye i landets centre? Hvis du sidder inde med det svar, så hører jeg gerne fra dig!

Jeg vil gerne opfordre til, at når du i morgen er nede at træne og du spotter en nytårsforsætter – så sender du lige et lille smil i vedkommendes retning. Måske du endda kan være behjælpelig med noget. Måske dit smil eller din hjælp er grunden til at det lykkes for vedkommende. Vi har fandme allesammen været på udebane engang.

Hvad ville motivere dig mest? Et opmuntrende, positivt og engageret miljø – eller et nedværdigende, negativt og provokerende miljø?

Trine Theodora X

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

3 KOMMENTARER

 • Sus

  Godt indlæg!

  Jeg er lige startet i et center, ik pga et nytårsfortsæt, Men fordi vi midlertidigt bor i sommerhus, hvor der er mørkt og når man normalt løber, er det bare svært at komme afsted. Så jeg har købt et 3 måneders medlemskab til det bliver lyst igen og jeg kan fortsætte mit løb.
  Jeg har været til træning 2 gange nu, og begge gange er der kommet kommentarer om “når ja det er jo januar” eller “januar-turisterne”. Det virker bare arrogant og samtidig kan jeg ik lade være med at trække på smilebåndet, for det er da komisk at der er så mange der starter hvert år i januar, men som du siger det, så kunne man jo motivere til at dem/os der starter, til ikke at være dem der stopper igen, men rent faktisk bliver glad for træningen og bliver en del af holdet…


  Sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine K

  Det er et rigtig godt indlæg – godt med konstruktiv kritik!
  Er imponeret over din dybde; umiddelbart var mit indtryk (da jeg begyndte at følge dig for laaang tid siden), at du var en “hård” pige. Men jeg tog fejl; du tør bare tage de diskussioner/konfrontationer, som andre ikke gør – ofte fordi du tager de “svages” part.
  SEJT!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tusind tak! Din kommentar har virkelig rørt mig – betyder bare så meget for mig. Du rammer ret godt plet på min person- det er JEG til gengæld imponeret over. Tak fordi du stadig læser med og tager dig tid til at skrive 🙂
   Trine Theodora X

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsprogram: Full body