★ Om at prioritere lyst over pligt

Voksenlivet

IMG_5593Hold nu kæft, hvor er jeg træt. Helt vildt træt. Jeg har ikke været så træt, siden den første uge i værnepligten for over 5 år siden. Jeg var træt dengang, fordi jeg blev “berøvet” min søvn. Søvn er egentlig ikke problemet nu, fordi jeg kan sagtens sove, og jeg sover godt. Men det trækker tænder ud at være startet på voksenjob. Jeg er megaglad for det, det er slet ikke det; jeg har nogle dejlige kollegaer og den skønneste klasse, men jeg har aldrig nogensinde haft et ansvar så stort, som jeg har nu. Særligt når jeg foruden ansvaret for en god og varieret undervisning har klasselærerfunktion, og dermed har det overordnet ansvar for alt, der foregår i og udenfor klassen. Det er vildt fedt at have dét ansvar, men det er godt nok også hårdt. Eller, krævende, er måske et bedre ord. Det er krævende – og udfordrende – at have voksenjob.

Det er egentlig ikke, fordi jeg som sådan er mere eller mindre på farten nu end jeg før har været, men jeg har ikke længere mulighed for bare at hive en dag ud af kalenderen, hvis jeg ikke lige orker, hvad dagen bringer. Jeg har siden starten af gymnasiet arbejdet mellem 25-40 timer om ugen ved siden af skolen og læreruddannelsen og har særligt de seneste 5 år også haft et stort ansvar overfor borgerne i mine jobs ved kommunen. Det er bare ikke det samme, for jeg har aldrig stået med det fulde ansvar selv. Langt, langt fra. Det ved jeg nu.

Weekender er tiltrængte og værdsatte på en helt ny måde, fordi jeg har virkelig brug for at få ladet batterierne op, så jeg kan være den lærer overfor mine elever, som jeg ønsker at være. Nærværende, inspirerende og fyldt med overskud. Det er krævende og pissedejligt at være så betydningsfuld en voksen i 20 børns liv – det er det hele værd. Jeg brænder for de børn! Det betyder bare, at jeg bliver nødt til at leve efter en stram struktur i min hverdag. Både for at jeg får søvn nok og får tid til andet end at arbejde – men også for at jeg kan fungere i mit job.

Det er vildt at være voksen. Det føles rent faktisk som om, man gør en forskel.

signatur

10 KOMMENTARER

 • Dea

  Jeg læser også til folkeskolelærer og er også begyndt at blive virkelig nervøs – har lyst til at løbe skrigende bort for at være ærlig haha, fordi man hører så mange skrækhistorier. Så anbefalede min lillesøster lige at læse det her indlæg – og tak 🙂 ved det bliver hårdt, men glæder mig også til, at det jeg skal lave giver mening, og at jeg har en stemme!

  Bliver nødt til at spørge hvilket klassetrin har du? Fordi du skriver som svar til en kommentar, at de naturligt ser dig som en autoritet, og det er også en af de ting, jeg frygter nemlig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Du skal ikke være nervøs i hvert fald! Jo, det er en vild overgang og der er KÆMPE forskel på studie og det virkelig liv. MEN du har kæmpe værdi i dit job.
   Jeg har valgt ikke at dele, hvor jeg arbejder og andre detaljer omkring jobbet. Jeg kan dog sige, at jeg er uddannet mod mellemtrin og udskoling, og var i min sidste praktik på uddannelsen i en 9. klasse. Ingen problem med hensyn til autoritet der! Så længe man er en tydelig voksen og sætter rammer, strukturer osv., så vil du være læreren helt naturligt i børnenes optik. Og når du kommer ud som lærer, så bliver du jo også introduceret som “deres nye lærer”. Det skal du ikke være bange for! 🙂 Jeg vil lige skrive et indlæg, der kommer mere ind på overgangen snarest! For kan jo fornemme, at jeg har en del lærerstuderende læsere! 🙂 Kh Trine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hvordan får du det til at køre med din smukke hund samtidigt? 🙂 tænker på gåture, opmærksomhed mm. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hej Linda. Jeg bor sammen med min kæreste – han er studerende, så han tager det store arbejde med Lady 🙂 For du har ret, hvis det bare var mig selv, var det synd for hende. Men hun (og jeg) har heldigvis også ham 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Louise

  Det er et fedt job, og det er så vildt, hvor meget man egentlig fylder i børnenes liv. Men kan dog også trøste dig med, at det bliver lidt ‘nemmere’ med tiden og rutinen.
  God vind fra Mette (lærer på 11. år ☺)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Ja, det er så! Og hvor hurtigt man bliver deres “go to”-person. Dejligt, du lige siger det – for man bliver da lidt i tvivl 😉 Men helt sikkert, sådan er det jo med alt – man vænner sig til det!
   Tak, Mette! Tak, fordi du kommenterer!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Først: stort tillykke med jobbet! Hvor er det pissefedt! 🙂 For det andet: Hvor er det rart at høre! Står i samme situation lige nu og har virkelig overvejet om, det bare var mig, der var så træt, hehe. Arbejdede nemlig også mange flere timer, da jeg læste end jeg gør nu. Blev færdig med uni og fik kort efter mit drømmejob! Det job krævede dog en flytning hjem til DK, alt det praktiske og jobopstart. Plus jeg har gerne ville køre med 120km/timen på mit nye job, så har bare været så done om aftenen og i weekenderne. Men mon ikke det hele bliver bedre, når man falder på plads 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tusind tak!! Ej, men det er jo helt vildt, hvor overvældende den træthed er 😛 Puha! Jeg kan sagtens følge din tankegang- jeg har valgt, at jeg SÅ VIDT MULIGT, ikke arbejder derhjemme. Det kan selvfølgelig ikke undgås helt, men bliver nødt til at definere fritid også, kan jeg mærke.

   Og jo, det tror jeg bestemt – jeg giver det lige noget tid, så forestiller jeg mig, at jeg ikke er så udkørt HELE tiden 😉 Haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise m

  Ej, hvor er det fedt at læse! Jeg læser selv til folkeskolelærer og jeg har været lidt skræmt over al det ansvar.. Der er heldigvis et år til jeg står derude, men nøj hvor jeg glæder mig til følelsen af ansvar og vigtighed i børns liv 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Har også været totalt intimideret på forhånd. Men når du kommer ud, så er du pludselig på den anden side af det hele – din stemme bliver hørt, og dine kollegaer er simpelthen så hjælpsomme og søde. For eleverne er du helt naturligt en voksen autoritet, og det er altså lidt mærkeligt lige til at begynde med 😛 Men det er fedt, glæd dig – man finder ud af, hvorfor man valgte at blive lærer meget hurtigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

★ Om at prioritere lyst over pligt