Jeg vil vælge rigtigt!

For tyk til sex, intimitet og… kærlighed?

trinetheodora-bikinikrop-selvtillid-selvværdIkke lang tid efter jeg var blevet single i efteråret, blev en bekendt det også efter et tilsvarende langt forhold. Hun spurgte mig til, hvordan jeg havde det med at skulle være nøgen og intim med andre mænd igen. Spørgsmålet blev stillet på en måde, hvor jeg meget hurtigt kunne tolke, at det handlede om, hvorvidt jeg havde svært ved at lade en ny mand skulle se min krop. Hun er, ligesom jeg, ikke et lille nips med et stramt maveskind, og det lod til at påvirke hende meget, når hun prøvede at forholde sig til at skulle være sammen med en mand. Jeg trækker linjerne groft op, når jeg siger, at jeg er sikker på, hun følte, hun var for tyk til at mænd ville kunne finde hende attraktiv.

Hendes spørgsmål gjorde mig sindssygt ked af det. Ikke på mine egne vegne, men på hendes vegne. Og på kvinders vegne. Det gjorde ondt på mig, at hun kunne tænke på den måde omkring sig selv. Jeg er meget åben omkring min seksualitet, og jeg har bestemt ikke holdt mig i cølibat siden mit brud tilbage i efteråret. Jeg har ikke et problem med, hvordan jeg ser ud, og jeg har aldrig skænket hverken bredde hofter, strækmærker eller deller en tanke under sex. Jeg hviler i mig selv og min krop, og når jeg har sex med en mand, handler det om gensidig tiltrækning, nydelse og tilfredsstillelse.

Jeg tror, at mange kvinder er rigtig gode til at finde fejl ved dem selv og deres egne kroppe. Det kan være overvægt, forkerte bryster, appelsinhud, eller det kan være den mindste lille detalje ved deres krop, som tager uhensigtsmæssigt meget fokus. Kvinder er selvdestruktive på den måde. Jeg siger ikke, at jeg mener, at jeg er perfekt, eller at jeg ikke har nogle komplekser. Jeg vælger bare, at det ikke skal have opmærksomhed. Jeg har lært mig selv at tale pænt til og om min krop.

Jeg nægter at tro på, at udseende betyder særligt meget udover at fungere som blikfang. Der er mange måder at være sexet på, og jeg tror, at kvinder tillægger deres krop alt for meget værdi i den ligning. Værdi forstået på den måde, at de er alt for selvbevidste, ligeså snart de er nøgne. Nøgenhed er absolut intimt og kan være utroligt grænseoverskridende, men at man skulle være for tyk eller forkert til at mænd kan finde en attraktiv, det har jeg svært ved at forestille mig. Alle kvinder er forskellige, og alle kvinder finder forskellige ting tiltrækkende hos en mand. Det er ikke anderledes den anden vej rundt. Du er ikke forkert, og dit udseende afgør ikke, hvorvidt du fortjener hverken god sex, intimitet eller i sidste ende – kærlighed.

Læg desuden mærke til, at jeg skriver mænd. Jeg skriver ikke drenge. Der er forskel, når det handler om sex. Jeg tror, at langt de fleste mænd tænder på en kvindes udstråling. Uanset hvilken form du kommer i, så kan du drage et andet menneske med din karisma. Jeg er sikker på, at selvværd og selvtillid står allerhøjst på listen, når en mand tiltrækkes af en kvinde. En kvinde, der hviler i sig selv, er langt mere attraktiv end en kvinde, der føler sig forkert. Jeg siger ikke, at udseende ikke er en faktor, når det handler om seksuel tiltrækning – for selvfølgelig er det det, men kvinder kommer i alle størrelser og former, og det samme gør mænd. Det vil være forskelligt, hvad vi er tiltrukket af, men det er absolut ikke givet på forhånd.

Og så kan jeg bare sige, at hvis en mand vælger at have sex med mig og jeg med ham, så går jeg ud fra, at han tænder på mig og finder mig attraktiv lige såvel, som han kan regne med, at jeg er tiltrukket af ham. Andet ville være mærkeligt. Jeg tror uden tvivl det overdrevne fokus på kroppen i samfundet har været medvirkende til, at så mange kvinder har det svært med at vise deres nøgne kroppe frem under sex og gjort dem utroligt usikre på sig selv. Det synes jeg er helt vildt ærgerligt. Sex er skønt, og det er endnu skønnere, når man slapper af under akten. Det er sgu smukt at være helt normal!

signatur

2 KOMMENTARER

 • Louise

  Hej Trine. Hvor er det dejligt at du har det sådan. Tit er den lækreste i baren/caféen… den der hviler i sin krop – ikke den tyndeste. Hvorfor er der mon så mange (kvinder) der tror det?
  Jeg selv er her, 1 år efter min graviditet, blevet en smule mere petit end jeg plejer at være. Og jeg savner mine former (til trods for 2 x frokost og kage og chokolade hver dag) 🙁 Det er da dejligt at kunne spise hvad jeg lyster, men det er så kedeligt at være så lille. Jeg regner med, og tror på, at jeg selv kommer tilbage til min gamle vægt igen. Det er nu engang lækrere som kvinde at have noget røv, hofter etc. Men petit og super petit (er det et ord?) er bestemt ikke smukkere end at veje de der “5 kg for meget” som jeg oplever mange kvinder (synes at de) gør.
  Godt emne at tage op. Jeg tror det gælder begge veje på vægten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Stærkt Trine!! Det er så fedt, at du italesætter dette her! Kvinder har helt bestemt en tendens til at overtænke – mig selv inklusiv!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vil vælge rigtigt!