Er jeg kold og kynisk?

To tips til vægttabet

IMG_6476
Åh, det er simpelthen et projekt at smide de overflødelige kilo. Det er som om, at jo tættere man kommer på målet, jo sværere bliver det. Når jeg anretter en portion mad, så spiser jeg det oftest én ting ad gangen – så jeg starter med grøntsagerne, går videre til kartoflerne og slutter med det bedste: kødet. Jeg blander sjældent min mad sammen, jeg spiser hurtigt og ender som regel med at være godt og grundigt mæt.

Og det er faktisk en helt vildt dårlig plan. Selvom vi alle sammen er bekendte med “at gemme det bedste til sidst”, så er det faktisk ikke en særligt god idé, når man spiser sit måltid. Selvom man er den mest erfarne, når det kommer til ens egen appetit og mæthedsfornemmelse, så kan man ofte godt komme til at ignorere kroppens signaler. Hvor mange af os er egentlig vant til at mærke decideret sult? Ikke ret mange i vores del af verden, er jeg ret sikker på. Men det er en anden debat 😉 Når det kommer til vægttab og et sundt forhold til mad og mæthedsfornemmelse, så vil jeg give to råd:

1) Spis LANGSOMT. Lad være med at kværne al din mad på 5-10 minutter og derefter tømme dit vandglas. Din krop når simpelthen ikke at registrere, om den er mæt eller ej. Prøv at bruge ca. 20-30 minutter på at spise dit måltid, så du rent faktisk ved, hvornår du er mæt.

2) Start med det bedste! Jeg kan ikke engang komme med et overslag på, hvor mange gange jeg har klemt det sidste mad ned, selvom jeg egentlig ikke er sulten mere – fordi jeg har gemt det bedste til sidst og dermed synes, at det er helt vildt synd, hvis jeg ikke får det spist. I samme dur som ovenstående punkt, så vil du være mere tilbøjelig til at anerkende din mæthedsfornemmelse, hvis du starter dit måltid med det bedste. Og det er bare lidt irriterende at overspise, fordi man er mæt inden man når til dét, man egentlig havde mest lyst til.

image
image
Find inspiration til aftensmaden her og en opskrift på “sund pizza” også kendt som “Meatza” her.

Hvad er dit bedste tip til vægttabet?

Trine Theodora X

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg kold og kynisk?