Styrketræning // Full body program

Sundhedsjantelov?

“Du skal ikke tro, at du er noget”… Janteloven. Den kender vi godt allesammen, og mange danskere har det sådan, at de har svært ved at give udtryk for deres stolthed over dem selv. Jeg har ikke svært ved at give mig selv ros, men det kan godt være intimiderende at rose sig selv foran andre. Jeg gør det jævntligt her på bloggen og på instagram, men det er så dejlig trygt at sidde bag skærmen og ytre sig. Det er også nemmere. Jeg er helt klart fortaler for, at man roser sig selv for ens fremskridt, når man opnår ting i livet og generelt, hvis man synes man gør det godt. Der er helt klart en tendens til, at andre mennesker er gode til at rose en for ens arbejde – specielt på instagram, og jeg møder tit kommentarer om, at NU kan jeg altså godt tillade mig at være stolt. Tillade mig. Janteloven lever i bedste velgående, når det kommer til sundhed og målsætninger indenfor området. Jeg vil helt klart sige, at man skal bare give den gas, når det kommer til at klappe sig selv på skulderen.

Når det så er sagt, så synes jeg også der er en tendens til, at hvis man har opnået noget – lad os sige, at man føler sig tilpas i bikini, har løbet et halvmarathon eller passer nummeret mindre i bukser, så skal man bare være stolt og glad, og man behøver helst ikke tabe sig mere og den tid, man har løbet et løb på er jo flot nok. Det er som om, at det ikke er okay, at man gerne vil ENDNU mere. Jeg mener, at det er fuldstændig i orden (og nødvendigt) at stille krav til sig selv. Om mine krav så er for store, det vil jeg ikke lade andre end mig selv vurdere. Det er okay at drømme stort, hvis vi vil frem her i verden – og det gælder sådan set i alle livets aspekter. Jeg er fx altid tilfreds med et 7-tal til eksamen. Aldrig. Jeg stiller rigtig mange krav til mig selv, jeg har forventninger til mig selv, og jeg tillader mig helt sikkert at være skuffet, hvis jeg ikke opnår dem. Jamen, er jeg så aldrig tilfreds? Jo. Når jeg gør det godt nok.

dream
Source: Google

Man har et ansvar overfor sig selv, derfor vælger jeg også at leve en sund livsstil. Kroppen skal have de bedst mulige betingelser for at fungere – man hælder jo heller ikke diesel på en benzinbil, vel? Man har et ansvar for, at ens liv udformer sig, som man helst ønsker det. Vi kan ikke stille os tilfreds med middelmådig, hvis vi i virkeligheden ønsker at være unik. Og der vil helt sikkert være uforudsete forhindringer, bump i vejen om man vil, og tingene tager ikke altid den drejning, som man kunne ønske sig. Derfor er det stadigvæk okay at stille krav, og så må man finde en ny vej. Jeg forsøger hele tiden at sætte nye mål for mig selv, fordi det er hvad der holder motivationen oppe. Jeg løb mit første halvmarathon på 1.55 – fedt! Og så må man se fremad, næste gang forventer jeg at skære et par minutter af den tid. Jeg er kommet under 70 kg og ligger her ret stabilt – fedt! Målet hedder under 65 kg, hvordan når jeg derhen?

Jeg tror på, at man kan komme fremad i livet, at man kan designe sig eget liv. Men det tror jeg kun på man kan, hvis man stiller krav til sig selv og ens bedrifter. Kald det jantelov, jeg kalder det motivation – motivation til hele tiden at blive bedre. Tag ansvar for dig selv, grib udfordringer – og bliv ved med at kæmpe. For dig. For dit liv. Så tror jeg på, at man er lykkelig. Når man kæmper. NO fight – NO glory!

Signature

   

1 KOMMENTAR

  • TAK for et positivt indspark og et spark over skinnebenet til Janteloven. Hvordan ville verden se ud, hvis vi alle ville hinanden det bedste, og vi kunne glæde os på andres vegne?
    “Blowing out someones candle won’t make yours shine any brighter”. Bum.

    De bedste hilsner til dig TT, Christina 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Styrketræning // Full body program