Kaos

Status på lærerlivet

trinetheodora-lærer-lærerlivet-vestjylland-dialektJeg er blevet A-menneske. Agtigt. Jeg har vænnet mig til at stå meget tidligt op om morgenen for at køre på arbejde. Jeg arbejder langt væk hjemmefra – ude vest på. Og når jeg siger vest på, så mener jeg i Vestjylland. Det betyder, at jeg ikke længere sover hele formiddage væk – heller ikke i weekenden. Der sker nemlig det fuldstændig fantastiske, at jeg simpelthen vågner af mig selv (altså, det gør jeg jo som regel… død er jeg jo ikke, men I ved, hvad jeg mener). Og det er allersenest kl. 8. Jeg har aldrig haft så meget fokus på min døgnrytme, som jeg har nu. Jeg går tidligt i seng, står tidligt op, og i weekenden har jeg virkelig gjort en indsats for at holde mig vågen til kl 22.30. Jeg prioriterer min døgnrytme og søvn højt, fordi jeg nægter simpelthen at møde træt og uoplagt på job. I det sekund døren ind til klasseværelset åbnes, så har eleverne afkodet ens humør, og min energi som lærer er altafgørende for klassen. Så det tænker jeg meget over…

Nå, men det går godt med lærerlivet. Jeg er pisseglad for mit job, og jeg er beriget med en fuldstændig fantastisk klasse, som er så utroligt søde, sjove, irriterende, kloge og fyldt med personlighed – og som jeg tilmed får lov at være klasselærer for. Jeg har megamange bolde i luften, jeg har så meget, jeg gerne vil og hver dag lærer jeg noget nyt. Det er sgu da fedt!

Jeg er derudover stoppet med at sige “fordi”. Jeg har i forvejen meget dialekt, men er kun blevet endnu mere jysk at høre på, end jeg var i forvejen… Det er Vestjyllands skyld. Jeg har stadigvæk styr på en og et og udtaler fortsat onsdag med å. Ikke med o-lyden, som samtlige af mine kollegaer og eleverne udtaler det… “Ooons-dag“… Men “fordi at” er åbenbart for langt og er i stedet for blevet til en mærkværdig sammentrækning – bare en lyd nærmest – i retningen af ‘fåårh‘. Mine elever skal nok blive dygtige stavere.

signatur

5 KOMMENTARER

 • Ninus

  Så kunne man da kun håbe på, at du begynder at sige ”ridigt” og den ”træfde” 😀 HAHAHAH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sjovt, at der på sådan et forholdsvis lille stykke kan være så stor forskel på, hvordan folk taler! Synes stadig bare, aarhusiansk er pisse charmerende! 😀

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Trine.
  Hurtig kommentar:
  Onsdag (Uden “å” lyden) er faktisk fynsk og ikke vestjysk. Med det sagt, så støtter jeg dog fuldt ud udtalelsen med “oooo”. 😉

  Og jeg ved simpelthen ikke hvad der er med folk, der tror vestjyder ikke kan kende forskel på ‘en’ og ‘et’? Vi er trods alt ikke noget primitivt folkefærd herovre i Vestjylland. 😉

  Og det skal selvfølgelig tages ligeså meget med et gran salt, som din søde stereotyp af vestjyder 😀

  Jeg er ps. glad for at høre, at du er faldet godt til i dit job som fuldtidslærer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hej Line, haha, det vidste jeg ikke! Har kun hørt vestjyder udtale onsdag på den måde! Og det er bare alle mine kollegaer – og jeg har grinern over det hver gang 😛

   Jeg er også helt vild med vestjyderne, synes de er megacharmerende, men halvdelen af dem laver fejl i en og et (når de taler) – er helt sikkert på, de godt kan forskel, når de skriver 😉 Dialekter er det fedeste…

   Tak, det er jeg! Det er udfordrende, men virkelig godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaos