Aprilchallenge // Status

Sociale medier: Friend… or foe?

IMG_7744Jeg elsker de sociale medier. Som i virkelig elsker. Men nogle gange, så bliver de altså for meget. Facebook har efterhånden eksisteret i en årrække og er et netværk, hvor man på nemmeste vis kan holde kontakten til alle dem, som man ikke omgås til daglig. Ja, man kan endda holde kontakten på tværs af landegrænser. Det er helt perfekt og meget fint alt sammen… Men Facebook er bare blevet så meget mere end det! Det flyder med reklamer og systemet bliver hele tiden opdateret, så både Twitter, Instagram og Facebook er mest muligt strømlignet og kun adskiller sig ved at have tre forskellige fokusser. Mulighederne er efterhånden fuldstændig ubegrænsede, og det kan på mange måder være rigtig fint.

Det kan dog også, mildest talt, være en jungle! Der findes et hav af grupper og diverse debatfora, hvor folk (godt gemt bag en computerskærm) ytrer sig i øst og vest om alverdens emner. Ofte synes jeg debatter på Facebook er totalt usaglige og det ender ofte ud i diskussioner og skænderier, mens at alle dem, der sidder og læser med er fuldstændig ukritiske og tror på alt, hvad de læser (…Okay, det er noget en generalisering, jeg får lavet her – men jeg er ret sikker på, at I er med på, hvad jeg mener). Det som fik mig til at sætte mig til tastaturet lige nu, er fordi jeg har observeret at det flyder fuldstændig over med diverse vægttabsgrupper, støttegrupper, sider oprettet af folk, der har tabt ekstremt mange kilo osv. osv. – og jeg må indrømme, at jeg nogle gange bliver en lille smule trist og forundret (til tider direkte irriteret) over den uvidenhed, som er i de forskellige tråde til billeder, opskrifter og lignende.
Jeg føler, at der er en tendens til, at man ønsker damebladenes “How to”-guides til et varigt vægttab. How to loose 10 pounds in an hour? uden at lette røven? og mens man spiser chokolade. Helst. Jeg føler, at der er en tendens til at vælge den nemme løsning. Problemet er bare: hvad der fungerer og har fungeret for mig, det fungerer ikke nødvendigvis for dig. Man kan ikke bare kopiere andres “madplaner” og tro at så er lykken gjort. Vi er SÅ forskellige og heldigvis for det, men jeg bryder mig ikke om de der offer-lignende tilstande, som jeg synes hersker på specielt Facebook og specielt på diverse vægttabsgrupper og sites. De sociale medier forvirrer nogle gange mere end de gavner. Der findes jo tusindvis af forskellige syn på sundhed, metoder til vægttab, måder at spise på og alt dette bliver formidlet i allerhøjeste grad. Jeg tror bare, nogen gange, at det kan medvirke til frustration og forvirring i langt højere grad end det er en hjælp.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke synes det er en god idé at man formidler, hvad der fungerer for en. Ja, jeg gør det jo sådan set selv! Jeg formidler også sundhed. Og hvad der fungerer. For mig! Og jeg ønsker at være en inspiration og motivationskilde, hvilket jeg håber, at jeg er – jeg ønsker i hvert fald ikke at bidrage til forvirring og nederlag hos mine læsere og følgere. I sidste ende, så tror jeg at langt de fleste godt ved, hvad der skal til for at tabe sig. Nemlig at forbrænde mere end man indtager. Men jeg tror nogle gange at de sociale medier bidrager til, at folk ikke ved, hvor de skal starte. Det er jo en jungle og det er nærmest umuligt at se skoven for bare træer. Hvor kan det bare være svært at finde vej, når det bugner med forskellige holdninger og meninger til et sundt liv og vægttab.

Det er desværre ikke bare en liste med 10 punkter, som man kan følge og så er der sixpack – det handler om fokus og om at finde sin egen sti (..okay, Pocahontas), gøre sine egne erfaringer og danne sine egne meninger og holdninger. Så? min pointe er, at lige så meget som jeg elsker de sociale medier og selv er aktiv på dem, ligeså meget kan jeg forbande dem langt væk..

Signature

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aprilchallenge // Status