Jeg har kastet mig ud i noget nyt! :-D

Saftig og velsmagende meatza

Jeg fik simpelthen så lækker en meatza her til aften sammen med min veninde! Ingen af os gad egentlig sådan rigtigt at lave mad, og her er meatza faktisk en rigtig let løsning. Navnet er en sammentrækning af “meat” og “pizza”, hvilket betyder at bunden er lavet af kød. Jeg rørte en lynhurtig fars sammen, bagte den i ovnen og toppede med, hvad jeg lige kunne finde af sørgelige rester i køleskabet… Det behøver ikke være så besværligt at få et lækkert og mættende aftenmåltid.

meatza-opskrift-sund-hverdagsmad-trinetheodoraTil bunden brugte jeg (til to-fire personer):

  • 400 gram hakket oksekød
  • En håndfuld grovvalsede havregryn
  • En stor spiseskefuld revet cheddarost
  • En sjat mælk
  • Steakkrydderi, salt og peber

Alt dette rørte jeg sammen til en fast masse, som jeg formede til to liste store runde bunde og dem bagte jeg i ovnen i cirka 15 minutter i en forvarmet 200 grader varmluftsovn. Imens stegte jeg bacon sprødt, skar en agurk og vaskede noget salat. Efter de 15 minutter tog jeg bundene ud og lod dem hvile og sætte sig (de er lidt våde, når de kommer ud pga. fedtet i kødet og osten), så toppede jeg dem med en håndfuld mozarella, salat, agurk og sprødt bacon og serverede.

Når bunden er lavet med gryn, ost og mælk får den en meget luftig og dejlig konsistens og bliver ikke så let tør. Den kan dog også sagtens laves med æg(gehvide) som “lim”, hvilket også giver et højere proteinindhold. Ligeledes kan man med fordel lave fire bunde af en pakke hakket oksekød og så give langt mere gas med grønt på toppen! 🙂

Men dejligt smagte det – og så mætter det simpelthen helt vildt!

XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har kastet mig ud i noget nyt! :-D