Udendørs intervalløb

Repost: “Jeg skammer mig over at ville tabe 5 kilo…”

IMG_9793
Jeg skrev det her indlæg, da bloggen stadigvæk være ganske spæd. Det betyder, at der siden da er kommet en helt masse nye læsere til – og derfor har jeg lyst til at reposte dette indlæg. Jeg mener, at det er superrelevant og kan være med til at sætte nogle tanker igang – specielt ovenpå hele januarræset. Alle kæmper hver sin kamp og det er fuldstændig umuligt at leve op til alle de idealer, der fremstilles på de sociale medier. MEN derfor må man gerne ønske sig at ens eget liv eller ens egen krop er anderledes, så længe man er villig for at kæmpe for det. Hvis man kæmper for det, der er vigtigt for en – så mener jeg absolut ikke, at man har grund til at skamme sig.

Jeg følger mange personer, der formidler en form for budskab indenfor sundhed. Hvad enten er inspiration, motivation eller deres rejse gennem et vægttab. I den forbindelse så jeg tilbage i starten af november et indlæg om en kvinde, der har tabt sig enormt mange kilo og som nu havde målt sig selv rundt omkring på kroppen. Hun har nået sin målvægt og er tilfreds med hendes krop, vægt og mål – faktisk er hun ovenud lykkelig. Hvilket er virkelig fedt og meget inspirerende.

Der kom selvfølgelig en række kommentarer på hendes indlæg omkring hendes kropsmål, og her læste jeg en kommentar, som virkelig gjorde mig trist, forundret, chokeret – nok til at jeg også valgte at skrive et svar. Noget jeg normalt aldrig gør, fordi diskussioner på offentlige sites (især Facebook) godt kan blive rimeligt ukonstruktive efter min mening. Hende, der kommenterede på opslaget, gav udtryk for skam. Hun skammede sig over, at hun kunne se på centimetermålene at hun selv var mindre – men stadig ønskede at tabe sig 5 kilo. Hun skammede sig over, at hun ikke var tilfreds med sin krop, når en kvinde med større krop var lykkelig for sin.

Dét synes jeg simpelthen var så ærgerligt og egentlig ret foruroligende. Jeg synes på ingen måde, at man kan sammenligne sig selv med andre på den måde! Vi er alle forskellige og ikke to kroppe er ens. De eneste i verden, der er ens, er enæggede tvillinger – og det er kun genetisk… 5 kilo kan se vidt forskellig ud fra individ til individ; der er så stor forskel på kropsbygning, fedtlagring, muskelmasse osv.
Der er en grund til at eksempelvis kostplaner bliver lagt individuelt og ikke kan deles mellem to forskellige personer, derfor kan man ikke sammenligne sin krop med andres. Og derfor synes jeg virkelig ikke man bør gøre det, og jeg synes på ingen måde man skal føle skam over sin egen krop, bare fordi en anden er tilfreds? Hvorfor må man ikke ønske sig at tabe 5 kg – eller ønske sig et vaskebræt for den sags skyld? Jeg synes virkelig at man skal finde ud af med sig selv, hvad der føles rigtigt for en. Og hvis det er at smide et par kilo eller træne lidt hårdere, så synes jeg man skal have lov til det uden at blive dømt for det – og især uden at man dømmer sig selv for det!

Dermed ikke sagt at man ikke kan se op til nogen for deres resultater, for det synes jeg bestemt man kan. Man kan se op til, lade sig inspirere eller motivere af andre mennesker, men man kan ikke sammenligne sig selv med dem. I den forbindelse synes jeg også det er vigtigt at huske på, at folk deler selvfølgelig primært de gode ting med andre på de sociale medier. Bare fordi andre fremstår lykkelige, skal man ikke føle at man selv bør nøjes. Jeg mener, at man er sin egen førsteprioritet, og man skal have det godt med sig selv. Folk dømmer en i alle livets henseender, og der skal nok være en, der ikke synes det er i orden at ønske sig en sixpack. Der har jeg det sådan, at man skal bare gøre lige præcis dét, der gør en selv tilfreds, glad og lykkelig. Uden at skulle forsvare det overfor nogen!

Der er trods alt kun én, der skal leve i ens krop – og det er en selv! Hvad siger I?

Signature

 

2 KOMMENTARER

 • Rigtig godt skrevet! Du har mange gode tanker omkring hele det emne med vægt og sundhed synes jeg, det er utroligt hvor fokuserede mange af os kvinder er på vægten! Det kan styre hele livet og det er SÅ ærgerligt!

  Tak for dagens gode pointe!

  Anna – wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • trinetheodora

   TUSIND tak, det er jeg bare rigtig glad for at høre :-*

   God aften!

   /Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udendørs intervalløb