Postkort fra USA #7 South Lake Tahoe til Yosemite National Park

Postkort fra USA #8 Yosemite National Park (1/3)

Turen fra Lake Tahoe til Yosemite vi igennem bjergene på snoede veje omringet af træer og en gang i mellem kiggede en smuk udsigt frem. Vi nåede frem til Yosemite først på eftermiddagen, hvor vi tjekkede ind på vores campingplads. Selvom vi havde været ude næsten et halvt år i forvejen, var det ikke muligt at få en plads inde i selve parken, så vi havde booket en plads cirka en halv times kørsel fra den vestlige indgang på Yosemite Pines. En glimrende lille plads, hvor vi kunne slå vores Walmart-telt op.

Vi besluttede dog hurtigt, at vi ikke have tid til at rigge til, fordi klokken var så fremskreden, så vi satte kursen på parken, hvor vi havde besluttet os for at gå Mist Trail op til Vernan Falls-vandfaldet. Det skulle være et relativt nemt trail, som ikke ville tage os al for lang tid, når nu vi var lidt tidspresset.

Det tog en halv time at komme til indgangen, hvor vi købte et “American the Beauty”-pass, som koster 80$ og giver adgang til de fleste nationalparker i USA. Når man som os skal igennem hele 5 nationalparker, så kan det ikke betale sig andet, da en almindelig adgang koster 35$ (dog giver det så adgang i 7 dage). Efterfølgende tog det en time at komme hen til trailhead, som lå øst for Yosemite Valley – parkens centrum, hvor også Visitor Centeret ligger.

Vi måtte på grund af tidspunktet parkere et stykke væk, men herfra pakkede vi blot vores rygsække, jeg fik hældt vand i min camelbag, som jeg havde købt for 35$ i Walmart (og så var det også en rygsæk!), og så satte vi ellers kursen mod Mist Trail; vores første hike i den eftersigende imponerende Yosemite National Park.

Turen gik stødt fremad, men vi var ikke synderligt imponeret over udsigten, der lå fuldstændig indholdet i røg. Det viste sig, at der var en kæmpe skovbrand igang syd for Yosemite, som var årsag til dette. Vi lod os dog ikke slå ud, for vi havde glædet os til at komme ud og bruge kroppen lidt! Da vi nåede Vernan Falls var det en belønning for anstrengelserne, og der var heldigvis masser af vand i vandfaldet, som brusede ud over bjergkanten. På Mist Trail kan man stoppe 3 gange og vende om alt efter fitnessniveau: ved foden af Vernan Falls, ved toppen af Vernan Falls og ved Nevada Falls. Så længere du går, des hårdere bliver det selvsagt.

På toppen mødte vi en lille amerikansk familie bestående af en mor og hendes to drenge. Den ældste søn havde flere gange på vejen op løbende overhalet mig, og det gik os i snak. De var fra Texas, og de var simpelthen så søde. Vi endte med at følges med dem op mod Nevada Falls, hvor vi tog et loop tilbage til udgangspunket. Vores gåtur, der ikke skulle have taget mere end et par timer, endte med at blive omkring 10 km lang, og vi kom dermed først hjem til campingpladsen længe efter solnedgang.

Inden vi tog hjem, nåede Kokken dog lige at spotte endnu en bjørn, der kom gående lige bagved os. Det er virkelig en fed oplevelse at møde sådan en bamse, og særligt amerikanerne var vildt begejstret, fordi det havde bare været målet for deres tur. Jeg var færdig af grin, da vi stod og snakkede om det, og Kokken lige pludselig peger og helt tørt konstaterer “There is your bear!”

Vi satte telt op i mørke den aften, hvilket heldigvis var et ret nemt projekt, og så krøb vi ellers i soveposerne glade og trætte ovenpå en fantastisk første dag i Yosemite National Park. Andendagen skulle vise sig at blive af væsentligt lavere kvalitet, men mere om det i mit næste postkort.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #7 South Lake Tahoe til Yosemite National Park