Postkort fra USA #10 Yosemite National Park (3/3) til Death Valley

Postkort fra USA #11 Death Valley til Las Vegas

Som fortalt i mit seneste postkort, så sov vi mildest talt ikke ret godt på feltsengen i brandvarme Death Valley. Alligevel, så værdsætter jeg virkelig oplevelsen, og rent strategisk gav det meget bedre mening end at skulle have brugt timevis på at køre frem og tilbage Yosemite en dag mere; særligt når nu parken ikke levede op til forventningerne alligevel på grund af røgen fra den omfattende skovbrand.

Vi vågnede automatisk tidligt, stod op og fik også ret hurtigt placeret i bilen i ly af a/c’en, som kom til at arbejde på højtryk i løbet af dagen. Vi havde god tid til at cruise gennem den meget specielle nationalpark, så vi gjorde stop ved Badwater – Nordamerikas laveste punkt, der ligger 86 meter under havoverfladen. Det er alt det hvide, I ser på billederne nederst i indlægget. Badwater er et ekstremt saltholdigt bassin, som på grund af varmen er selvsagt fuldstændig udtørret, hvilket efterlader alt det hvide salt. Vi gik helt ud for enden; der var vel omkring 2 km hver vej. Jeg har aldrig følt mig så svedig, tror jeg ikke! Der er helt sikkert en grund til, at der er sat advarselsskilte op! Vi var der vel omkring kl 9, og varmen gjorde det træls bare at trække vejret.

Det er slet ikke til at forstå, at der afholdes et ekstremløb fra Badwater til Mt Whitney, som er det højeste punkt i USA (udover Alaska og Hawaii) kaldet “Badwater 135”. Her har deltagerne 48 timer til at gennemføre 135 miles i et klima, der ikke kommer under 40 grader. Dét er fandme vanvittigt! Vi kom præcis en uge for tidligt til at opleve det-

Efter det, der føltes som en nærdødsdoplevelse i Badwater, droppede vi at køre til David’s Creek, som ellers skulle være en glimrende udkigspost, hvorfra man ville kunne se både Badwater og Mt Whitney på samme tid! Der var dog ingen chance for, at vi magtede gåturen derop.

Så vi kørte afsted mod Vegas. Inden vi tjekkede ind på vores inn, gjorde vi stop i det store oulet nord for Las Vegas Strip. Her shoppede vi for alle vores sparepenge – udover dem, vi senere skulle bruge i byens kasinoer selvfølgelig 😉

Her tankede vi turens hidtil billigste benzin ^^ 2,77$ for 1 gallon (=4,66 kr pr liter), og vi shoppede snacks til 1$ stykket i Family Dollar, som ligger der i baggrunden. Vi befinder os cirka 3 km fra byen Pahrump øst for Death Valley National Park.   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #10 Yosemite National Park (3/3) til Death Valley