Postkort fra USA #5 San Francisco til Sacramento (1/2)

Postkort fra USA #5 San Francisco til Sacramento (2/2)

Hej igen fra det amerikanske! Jeg håber, I får noget ud af mine små postkort, for jeg nyder virkelig at dokumentere rejsen, som Kokken og jeg pt er på. Der er så mange oplevelser, som man så gerne vil kunne huske, og det gør min blog virkelig nemt for mig. Alligevel er det svært at få det hele med, og jeg har ligeledes kun begrænset tid til at dokumentere det hele. Heldigvis har jeg i huset, hvor vi bor gennem airbnb, virkelig godt wifi, som gør det nemt i forhold upload af billeder. Og hold nu kæft, hvor er der mange billeder! Der er sindssygt mange bare i indlægget her, men jeg kan fortælle, at det kun er et absolut minimum kontra den mængde, jeg har på mit kamera… Begrænsningens kunst har jeg endnu til gode at lære!

Nå, men vi er nået til den fjerde dag i San Francisco, hvor destinationens højdepunkt stod på menuen: Alcatraz. Det gamle fængsel på den lille øl kun halvanden kilometer ud fra byen, omringet af Stillehavets hidsige vande. Både Kokken og jeg havde glædet os meget til netop denne oplevelse, da vi begge to knuselsker historie og historiske fortællinger. Vi sejlede ud til fængslet, hvor vi efter ankomst til øen blev ledt mod selve fængselsbygningerne og blev udstyret med en audio guide. Jeg synes normalvis ikke, den slags guides er synderligt gode, men den ude på Alcatraz er fuldstændig ekseptionel for sin slags, hvis du spørger mig. Det var simpelthen så levende en fortælling, som bliver foretaget af tidligere fanger og fangevogtere, og der er indlagt diverse lydeffekter for at sætte stemningen. Man bliver ikke bare ledt rundt i rundkreds i fængslet, men man bliver i stedet for ledt på kryds og tværs gennem de forskellige områder, alt i mens man får fortalt historierne om livet på Alcatraz og ikke mindst fulgtforsøgene. Alcatraz blev betragtet som umulig at flygte fra, men det er lykkes én gang for 3 fanger, som ikke siden er blevet set. Det er i øvrigt den historie, som filmen “Escape from Alcatraz” skildrer. Den film er værd at se, hvis man har været på øen – for det hele foregår i de kulisser, som man selv går igennem i og omkring fængslet.

Planlægger man en tur til San Francisco, så er Alcatraz et absolut must see, men husk at få bestil billetter minimum en måned før ankomst, da de er booket op langt tid i forvejen. Billetterne kan tilgås 3 måneder før dagen.

Efter en lang, spændende dag på Alcatraz Island, tog vi op for at se solnedgang fra toppen af Twin Peaks. Det mislykkedes dog i allerhøjeste grad, da den tåge, jeg fortæller om i mit seneste indlæg, havde lagt sig tungt over udsigtsposten, og gjorde det fuldstændig umuligt at se mere end en meter frem. Hovsa.

Vores sidste dag i San Francisco besluttede vi os for at bruge nord for Golden Gate Bridge i skovene ved Muir Woods National Monument. Et område, der er kendt for sin mange redwoods. De store, høje, imponerende træer, der gror over 75 meter op i himlen. Vi valgte at gå langs et trail, der ville føre os op over trætoppene, fordi udsigter: dem elsker vi. Jeg gør, særligt. Kokken elsker mere selve turen derop, og han får simpelthen stigninger til at ligne det rene ingenting! Vi endte med sammenlagt at have tilbagelagt omkring 10 km i skovene, og samlet set for opholdet i San Francisco må det blive omkring en million højdemeter! Jeg kan godt mærke, at min krop er træt efter al den vandren og oplever, vi har gjort os, siden vi landede i USA for 11 dage siden. Men nu må vi få at se, hvornår der bliver tid til at “liggedag” 😛

Efter en skøn dag med en skøn naturoplevelse brugte vi aftenen på at få vasket tøj på et møntvaskeri, som i sig selv også er en sjov oplevelse! Jeg har tit undret mig over, at folk hænger ud i vaskeriet, mens de vasker, mens det giver bedre mening for mig nu, hvor jeg har opdaget, at en vask kun tager 25 minutter. Det var nok også derfor, min hvide top ikke rigtigt blev ren, men den er blevet udnævnt som yndlings, så vi var jo nødt til at tage ned i byen for at købe mig en ny. Sikke et held, at den er fra H&M – og det jo nærmest er et universelt foretagende 😉

Næste stop: Sacramento

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra USA #5 San Francisco til Sacramento (1/2)