Afhængig af træning?

Personal facts // Stretch marks

Nu bliver det sgu personligt her på bloggen. Noget, som jeg aldrig har skiltet med, har talt eller skrevet om eller har vist billeder af før, er, at jeg har strækmærker. Hvornår de helt begyndte at komme, det kan jeg ikke huske, men pludselig – så var de der. Jeg vil tro, at de begyndte rigtigt at vise sig, da jeg kom over 75 kg. Det er ikke sådan, at de går mig på, og at jeg hver dag går og er ked af dem, for det er jeg ikke. Men ind i mellem, når jeg lige får øje på dem, så irriterer de mig da! For sådanne mærker går jo som bekendt aldrig væk. Jeg har dog hørt at bio-olie kan have rigtig god effekt, men det er ikke noget, jeg har prøvet.

Jeg er glad for/heldig med, at mine strækmærker ikke er specielt tydelige. Dem, som I kan se på billedet nedenfor, er på begge mine inderlår og billedet er redigeret, så de står tydeligere frem. Derudover har jeg strækmærker på ydersiden af begge lår og på begge sider af maven/hofterne. De er meget lyse (tak for det gen, mor) og bliver lidt lyserøde, når jeg får sol. Jeg tror, at jeg er den, der lægger mest mærke til dem, men de er der og det er da helt vildt irriterende, at jeg har skovlet mad ind i en sådan grad, at min hud ikke har kunne følge med.

strækmærkerStrækmærker kommer, når huden udvises for hurtigt. Fx under graviditet eller på pumper-dudes, der tager steroider (prøv selv at kigge efter, det er gerne på deres såkaldte overarme og bryst, at man kan se det). Men de kommer også, når man spiser for meget og ikke laver en skid. Det er tilfældet hos mig, og jeg har kun mig selv at skyde skylden på. Jeg ved, at der sidder nogen på den anden side af skærmen og er ked af deres strækmærker. Men hey – lad dem minde jer om, hvad I ikke har lyst til at gå tilbage til eller hvad I hurtigst muligt vil væk fra. De færreste kan gå i kamp uden at få ar!

Jeg viser jer det her, fordi jeg gerne vil vise, at det ikke er noget at være flov over. Jeg er ikke ked af mine, de er irriterende, ja, men det er ikke noget, jeg lader mig rigtig meget på. Der er ikke noget at gøre ved det! Igen, vil jeg lige nævne, at man kan få noget olie, som skulle gøre dem mere utydelige, og jeg har overvejet at prøve det blot for at se hvilken effekt, det ville have. Jeg har ikke før bragt dem på banen, fordi det er sgu alligevel lidt grænseoverskridende at smide et billede ud, hvor jeg ligefrem har skruet lidt op for skarpheden, så man rigtig kan se dem. Men ved I hvad? Det kan ikke være anderledes, og jeg er stolt af, at jeg er kommet så langt! Jeg har kæmpet og kæmper stadigvæk, og jeg har fået et par ar. Jeg synes ikke, at jeg har noget at være flov over.

Signature

22 KOMMENTARER

 • Christie

  Hold kæft hvor er du sej!! Andet har jeg ikke at sige!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Bum! Jeg sad og søgte på fitness blogs på bloglovin og så billedet på dette indlæg.
  Du har hermed fået en ny læser.
  Siden jeg kan huske, har jeg altid haft strækmærker. Jeg har aldrig været tyk. Danset på eliteplan hele min barndom/ungdom – og jeg har altid haft strækmærker. De kan lige så godt komme fordi kroppen trækker sig for hurtigt sammen.
  Jeg har samme “slags” som dig, på inderlår og yderlår og mine balder og mine bitte små bryster har en helt masse. Hvorfor??!! Jeg bander tit min mor langt væk. Kvinden som aldrig har set skyggen af et strækmærker, men har produceret to piger som har kæmpe tendens til strækmærker. TAK fordi du viser, at det er helt normalt.
  Jeg ved ikke om du nogensinde har set det billede med citatet: “Your body is not ruined. You’re a goddam tiger who earned her stripes.” – og det “trøster” jeg mig selv med. Trods spiseforstyrrelse, dårligt selvværd og selvtillid, så viser de mig, at jeg er stærk og helt almindelig, takket være dig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg blev sgu lidt rørt, da jeg læste din kommentar – specielt din sidste linje! Tusind tak for det.
   Ja, du har ret – de kan også komme fordi huden trækker sig sammen for hurtigt, der er et hav af grunde til, at man kan have strækmærker – men det er også bare fuldstændig normalt og slet ikke noget at skamme sig over.
   Jo, jeg kender godt citatet – og synes egentlig at det er meget passende 😉 Jeg er glad for at have fået en ny læser i dag – velkommen til.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jep melder mig også på banen. Vi er mange flere end vi lige går og tror. Mine forefindes på inderlår, knærhaserne, overarmene, maven, hofterne og babs og nulle. Dem er fulgt mig i mange år efterhånden. Jeg tog volsomt på i teenage årene og med vægten stigende, fik jeg kun flere og flere. De er kommet for at blive og huske mig på hvorfor, hvorfor jeg ikke skal leve usundt som tidligere i mit liv.
  Men jeg finder det nu meget spændende med dermaroller som Rie skriver, ikke noget jeg tidligere har har hørt om, har dårlig erfaring med BIO-OIL, virkede ikke for mine ar.
  /Louise
  http://therunningblog.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du sej, at du deler din historie også. Ja, jeg tror nemlig også, at langt de fleste har dem – and so be it! De fortæller allesammen en historie, men mærkerne i sig selv bør man ikke skamme sig over 🙂
   Ja, jeg synes også det lyder spændende med dermarolleren! Især fordi det ikke umiddelbart lader til, at der er gode erfaringer med bio-olien..

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Nu er jeg simpelthen nødt til at kommentere her på din blog. Jeg har i længere tid fulgt dig på instagram, og syntes du er vildt inspirerende.

  Jeg har dog ikke før læst din blog, men tænkte at nu ville jeg prøve, at læse et par af dine post (det er så blevet til flere timer, hvor jeg har siddet og læst din blog igennem).

  Hold nu op, hvor er du bare super inspirerende. Super fedt at du vælger at laver en post, som denne!

  Stor respekt til dig herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op, hvor bliver jeg glad, når jeg læser din kommentar. Og lidt forlegen også 😉 Tusind tusind tak, jeg er glad for at du kan finde inspiration hos mig – og jeg er glad for, at du fortæller mig det. God weekend!

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heej Trine!
  Mega sejt med dette indlæg. Langt de fleste har strækmærker, men vil helst skjule dem eller slet ikke tale om det. Jeg har dem også, fordi jeg voksede meget hurtigt som barn, men ligger ikke rigtigt mærke til dem, andet end hvis man har været meget ude i solen.
  Jeg synes det er så fedt, at du endda tør lægge et billede op af dem. Virkelig stor respekt fra min side – læser gladeligt med på din blog dagligt. Du inspirerer rigtigt meget! Så bliv ved med det.

  De bedste tanker fra Kathrine
  http://www.storkebid.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for dine søde ord! Det gør mig rigtig glad. Ja, jeg tror også at langt de fleste har dem, og det var også et forsøg fra min side på at vise, at det er fuldstændig normalt og man intet har at skamme sig over.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Jeg har prøvet Bio Oil, og det hjalp ingenting desværre. I stedet for overvejer jeg at købe en dermaroller (kan købes “billigere” nogle steder), som ligner en fnugrulle med små nåle (altså vi snakker millimeter små nåle), som man kører over huden et par gange om ugen og derefter bruger Bio Oil – eller en anden E-vitamin creme uden parfume. Dermarolleren “ødelægger” huden, så huden prøver at hele igen og collagenproduktionen i huden øges – hvilket skulle kunne få strækmærkerne/ar-strækmærkerne til at forsvinde eller i hvert fald falme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som en metode, der kunne gå hen og give resultater! Hvis du prøver det, vil jeg da meget gerne høre, om det har mærkbar effekt!

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Trine.
  Godt emne!
  Vi er desværre mange pige der har det sådan – jeg er også en af dem.
  Mine opstod allerede i de meget tidlige år, jeg fik at vide af min læge at det skyldtes at jeg i en periode voksede, hvor jeg manglede vitaminer og næring – Hvilket giver god mening da jeg levede af krydderboller og agurk! (Jeg var meget kræsen som barn). Jeg ved ikke om der er belæg for hans påstand.
  Jeg har valgt at acceptere dem, selvom jeg synes at det er svært… Men jeg tror desværre ikke rigtigt på at jeg kan få dem fjernet. Jeg har dem på mine lægge og inderlår.
  Vi er tigere <3
  Knus M.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maya, tak skal du have. Ja, de kan jo komme af så mange ting, og jeg tror at langt de fleste kvinder har strækmærker af en eller anden art. Og der er nemlig bare ikke noget at gøre ved det, så jo før man accepterer dem, jo før kan man blive glad. Vi er bare fucking tigere!

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg har dem også, men er begyndt at blive ligeglad.
  Jeg er i gang med bio oil, for at få dem til at blive mindre synlige, når jeg får sol, men man skal bruge det to gange om dagen i min 3 måneder for at få resultat. Jeg har gjort det i en måned, så der er absolut intet resultat at se endnu. Så man skal virkelig gide det, hvis man magter at gøre det i måske et halvt år. Jeg prøver tre måneder, og så gider jeg altså ikke mere 😀 så slemme er de heller ikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du sej, at du er ved at slutte fred med dem. Ja, du kan ligeså godt gøre bioolie-kuren (?) færdig og se, hvilke resultater det giver. Men jeg kan godt forstå, at du giver det tre måneder max 😉 Held og lykke med det, jeg håber på det bedste!

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har dem også – bag knæene, på brysterne, i inderlårene og på hofterne! Jeg er bare en tiger der har fortjent sine striber, hæhæhæ 😉 Jeg er lidt ligeglad med dem, men min veninde er lige begyndt at få dem og hun var helt nede over det og syntes det var klamt – jeg spurgte om hun også synes det er klamt ved mig og det synes hun jo ikke. Så tror bestemt vi gør det til noget meget værre end det er!

  Knus Jonna // byjohna.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, tigerstriber bliver de vist tit kaldt 😉 Synes jeg egentlig er meget passende. Jeg tror bestemt også, at mange tror det er værre end det er. Tror faktisk langt de fleste (især kvinder) har strækmærker. And so what?

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er virkelig et sejt og inspirerende menneske! De fleste kvinder har strækmærker og hey: det kan komme af mange ting! Det kan også bare være genetisk! Men uanset fortæller det en historie om dig og hvem du er, det definerer IKKE din styrke eller din skønhed!

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for dine søde ord, nej, det har nemlig intet med ens person at gøre! Det giver jeg dig fulstændig ret i.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig sejt at du bringer det op! Strækmærker kan det også komme fordi man bare vokser meget hurtigt, så jeg har både en del på brysterne, hofterne og lårene for mens andre teenagere på min alder voksede lidt over det hele fik jeg meget hurtigt store bryster og hofter (okay jeg var måske også lidt inaktiv, men ikke kun derfor). Jeg var teenager, så jeg var virkelig virkelig ked af dem, og jeg kom derfor mange gange ved en hudlæge, og jeg prøvede alverdens af dennes behandlinger, vitamin-cremer osv., men intet af det hjalp. Hudlægen selv mente heller ikke at der var en kur mod strækmærkerne, men ville gøre et forsøg fordi jeg var så ked af dem (og så ung!) så der blev afprøvet rigtig mange ting. Jeg er i dag overbevist om at intet andet end tiden hjælper på strækmærker! Det jeg har lært er dog at strækmærker er ar, så det er altså vigtigt at smøre godt med solcreme på strækmærkerne når man fx slikker sol!! Ellers bliver de solskoldet og derfor lyserøde og senere grimme. I dag tænker jeg faktisk ikke over mine strækmærker, ja jeg ser dem nærmest ikke(!), men det har også taget lidt tid at komme hertil men jeg håber at alle med strækmærker kommer til det punkt engang i deres liv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, du har helt ret – de kan også komme fordi man vokser hurtigt, hvis huden trækker sig hurtigt sammen osv. Men jeg kan godt forstå, at det gik dig rigtig meget på i dine teenageår, sådan tror jeg de fleste ville have det. Men SEJT at du har sluttet fred med dem og det er bestemt også mit håb, at alle på et tidspunkt gør det samme. Andet kan simpelthen ikke betale sig..

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afhængig af træning?