Når ens verden vendes på hovedet

Personal facts // Kræsenhed

4Jeg har været kræsen. Rigtig kræsen. Jeg skriver har været, fordi jeg mener ikke, at jeg er det længere. I hvert fald slet ikke i samme grad 😉  Hele mit liv er der blev lavet pasta eller ris til mig, når resten af familien skulle have kartofler (hvilket er grunden til, at jeg aldrig spiser ris mere og stortset aldrig får pasta). Hele mit liv har jeg gjort venners forældre forlegne, fordi de ikke vidste, at jeg ikke brød mig om kartofler. Hele mit liv er det kommet som et chok for andre mennesker, for hvordan kan man ikke spise kartofler??!?

 I dag har jeg lært mig selv at spise flere slags kartofler. Så længe de har været i ovnen, så kan jeg godt li? dem. Altså, så de er sprøde og helst minder mest muligt om pomfritter 😉 Kogte kartofler er ikke lige noget for mig ? det er noget med konsistensen… Jeg vovede dog her den anden dag at smage på en ny kartoffel ude på arbejde, og den kunne jeg (til min store overraskelse) faktisk godt li! Så nu har jeg spist nye kartofler hver dag de sidste 4 dage. Sjovt, som man ændrer sig.

En anden udfordring, som (blandt andre) min forældre har haft, er at jeg stort set aldrig har kunne li? nogen som helst former for grøntsager. Kun gulerødder og agurker. Rå. Og kartofler rå ? sjovt, hva? Ellers har jeg heller ikke rigtig spist dem, men har lært det lidt ad gangen ? lagde ud med grøntsager, der var totalt udkogte og derfor ikke smagte af en skid. Så lidt på panden, så kogt ordenligt, sidenhen grillet og ja… I dag kan jeg li? langt de fleste grøntsager. Ikke løg og tomat dog, nej tak. Men hvornår har du sidst smagt, Trine? Ja ? det har jeg så ikke lige i nyere tid. Slet ikke tomater! Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har haft sådan en i munden. Og jeg skal heller ikke prøve lige foreløbigt! Ikke engang kamuflerede tomater, de smager ikke bedre, fordi de har været i ovnen. Tror jeg ikke.

Det er helt sikkert kommet med alderen ? altså, at jeg er blevet bedre til at spise varieret og rent faktisk prøve at smage på tingene. Især efter jeg er flyttet hjemmefra, er jeg blevet god til at eksperimentere. Jeg er da stadig noget sart, det indrømmer jeg gerne, og jeg spiser rigtig meget med øjnene.

Men jeg er slet ikke i tvivl om at i takt med at være blevet sundere og at have udviklet sundere vaner, så er min kræsenhed også blevet mindre. Jeg er blevet meget bevidst om det sunde valg, hvilket jeg helt sikkert praktiserer. Jo flere gange man smager på noget, des større sandsynlighed for at man kommer til at kunne li’ det. Er det 10 gange, man skal smage, før ens smagsløg har vænnet sig til det? Men det er heller ikke nogen hemmelighed, at jo flere følgere, jeg har fået på Instagram, jo bedre er jeg blevet til at prøve forskellige ting af. Det er jo ligeså sikkert som Amen i kirken, at jo mere pyntet, farverige og grønne ens madbilleder er, des flere trykker ?like?, kommenterer på det og lader sig inspirere. Selvom jeg er blevet god til grøntsager, så er jeg stadigvæk ikke rigtig god til det med rå salater ? altså, lidt salatblade, kål, agurker osv. Laver det som regel, fordi jeg ved det er godt og sundt, og fordi det ser flot ud på billeder 😉 Jeg spiser det altid som det første, så det hurtigt er væk, og jeg kan komme i gang med de gode ting på tallerkenen. Her på det seneste har jeg blandet en teskefuld pesto rundt i salaten, og så er den faktisk mere lækker 🙂

Nå ja, så kan jeg forresten heller ikke li? skyr.

Signature

1 KOMMENTAR

 • Hej Trine.
  Nogen ting kan man bare ikke få ned, jeg er helt med på din bane del vedr. tomater men har du prøvet de små cherrytomater? For mit vedkommende er det dét inden i de almindelig tomater jeg ikke for lide men de i de små er der ikke det snask. 😉
  Jeg elsker også rå kartofler, de smager skønt. Jeg kan blandt andet ikke lide champignoner tilberedt på nogen som helst facon, men elsker dem rå og det er som slik for mig.
  Jeg synes du er kommet mile vidt og det kan du klappe dig selv på skulderen af. Fedt du stadig prøver de forskellige ting… Thumps up.

  Louise
  http://louisepige.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ens verden vendes på hovedet