Chocolate Chip Avokado Cookies

One love – MEATZA

Jeg vil beskrive mig selv som jordens største kødelsker. I ved – typen, der sagtens kan gnaske et stykke kold flæskesteg uden noget dertil. Bare kød. Min yndlingspizza har alle dage være Meat Lover fra den lokale i Tranbjerg, hvor mine forældre bor. Men men men? those days are over – jeg pudser lige glorien inden jeg fortæller, at jeg ikke spiser pizza fra den lokale mere. Heldigvis har jeg fundet et glimrende alternativ, som på alle måder tilfredsstiller min 5. smagssans og min enorme trang til kød. Meatza.

11Det er en utrolig simpel ret, der kan laves lige nøjagtigt som man ønsker den. Kun fantasien sætter grænser! Første gang jeg prøvede meatza, så brugte jeg Susans opskrift. Jeg toppede med diverse grøntsager, som jeg lige havde på lager og den smagte på alle måder virkelig lækkert! Denne førstegangsoplevelse har ledt til, at jeg flere gange har lavet meatza og det er virkelig en ret, som jeg især bruger, når jeg egentlig ikke rigtig gider at lave mad. Så nemt er det virkelig.

1.2Her lavede jeg en lidt mindre udgave til frokost. Kom godt med kalkunbacon på og toppede igen med lidt lækkert grønt. Hvis man ikke er vild med for meget kød, så tror jeg faktisk ikke man vil bryde sig om meatza. Det er dog ikke tilfældet her, og min frokost-meatza bestod af:

 • 125 gram oksekød (3-7%)
 • 1 æggeblomme
 • Salt og peber
 1. Varm ovnen op på 225 grader varmluft
 2. Bland kød, blomme og krydderier sammen og fordel massen på en plade med bagepapir, så bunden ikke er højere end 1 cm. Hvis du vil have kalkunbacon på, så fordel det ovenpå kødet og bag det med i ovnen.
 3. Bag i ovnen i ca. 20 minutter til massen har samlet sig og er gylden
 4. Top med dit favorittopping

1.3Meatza kan jo laves med alle slags hakket kød, så længe fedtprocenten ikke er for høj. Det vil give rigtig meget væske og det er ikke så lækkert. I går ville jeg prøve med kylling og det blev den bedste jeg hidtil har lavet! Den var virkelig lækker og faktisk ikke så tung som dem med oksekød, men mættede utrolig meget. Jeg brugte:

 • 200 gram hakket kyllingekød
 • 1 æggeblomme
 • 1 fedt hvidløg
 • 1 spsk kryddersalt
 • Kalkunbacon
 • 1 håndfuld revet ost
 1. Varm ovnen op på 225 grader varmluft
 2. Bland kød, blomme, hvidløg og krydderier sammen og rør rundt
 3. Fordel massen på en bageplade med bagepapir og put kalkunbacon på
 4. Bag i ovnen i 10 minutter
 5. Put osten på
 6. Bag i yderligere 10 minutter til osten er smeltet
 7. Top med din favorittoppings

Meatza kan laves præcis som du ønsker det! Man kan jo godt hente inspiration fra menukortet på den lokale og så bare lave bunden om. Elsker man fx Hawaii-pizza eller er nede med skinke og ost, så er det bare det, som man putter på kødbunden. Man kan også sagtens nøjes med en bund af kød og så ellers gøre veggie stilen. Igen – kun fantastien sætter grænser her! Jeg kan om ikke andet kun anbefale at man prøver 🙂

Signature

3 KOMMENTARER

 • Line

  Hej Trine! Jeg følger dig både her og på insta, og syntes bestemt du laver noget spændende. Men ville lige spørge, kan godt være det er er dumt spørgsmål, men kødet man vælger er det for stegt eller bliver det bare blandet sammen med æggeblommerne råt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Trine
  Jeg har fulgt lidt med på bloggen, men vælger nu at sende dig en lille kommentar.
  Vil bare sige, st jeg synes det er super godt gået med din udvikling! Det er tydeligt at se på dine billeder, hvilke fremskridt du har opnået med dit vægttab. Godt gået! Ønsker dig det bedste fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tusind tak for din søde kommentar, det er så dejligt at høre! Jeg er glad for at du følger med og ønsker ligeledes dig det bedste. Rigtig god weekend.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chocolate Chip Avokado Cookies