Ikke en, ikke to, men tre rekorder

Om at tro på sig selv og sætte sig selv først

pernille-corydon-stjernetegn-trinetheodora-3Jeg tror utroligt meget på mig selv. Jeg har et højt selvværd og definerer min egen værdi. Når folk møder mig, så fortæller de meget ofte, at jeg virker utroligt selvsikker – og det er jeg også. Det har jeg arbejdet meget hårdt for, fordi det har bestemt ikke været sådan altid!

Tilbage i folkeskolen husker jeg, at jeg havde nogle meget svære år. Nogle år så svære, at det kom på tale at flytte fra min daværende skole. Det skete ikke, men mange af årene husker jeg faktisk slet ikke eller husker kun i små glimt. Jeg husker, at jeg var meget alene og aldrig rigtig blev en del af gruppen. Ikke før 9. klasse i hvert fald, hvor min status i klassehierakiet ændrede sig. Og jeg ændrede mig. Dengang havde jeg ikke “alfa-mentalitet“, som jeg i langt højere grad har i dag.

Jeg gik direkte på gymnasiet efter folkeskolen, men valgte ikke det samme sted som de øvrige i min folkeskoleklasse. For mig betød det muligheden for ny start. Jeg husker gymnasiet som en god tid, og jeg har stadig en håndfuld tætte venner fra dengang. Jeg var aldrig en del af en større pigegruppe, men har altid haft få, meget tætte veninder. Jeg tror heller aldrig, jeg bliver en del af den store gruppe af piger, som er gode veninder på kryds og tværs. Det er helt i orden, og det har jeg slet ikke noget problem med. Mere.

Den eneste gruppe, jeg nogensinde har været en del af i pigeregi, er den gruppe af piger, jeg havde idræt med på læreruddannelsen. Jeg ses dog kun med dem som gruppe, men har ikke tætte, interne relationer med ret mange af pigerne. Også fra læreruddannelsen tager jeg nemlig få, men tætte veninder med mig.

Jeg er egentlig meget socialt anlagt, men jeg har lært, at jeg bliver nødt til at prioritere mig selv højest. Jeg sætter altid mig selv først. Jeg har, særligt i min teenageår, overbevist mig selv om, at det vigtigste var at være en del af gruppen. Det er overhovedet ikke vigtigt for mig mere. Jeg vægter tætte og hundred procent loyale relationer allerhøjst. Netværk og mange periferivenskaber er dejligt at have, men allervigtigst for mig er det, at jeg har tid og overskud til at være der for mig selv – og for hver og én af de tætte relationer.

Nogen vil måske kalde mig egoistisk. Det mener jeg absolut ikke, jeg er. Men jeg har lært at passe godt på mig selv. Jeg har brugt år på at opbygge dét selvværd, som jeg udstråler i dag. Og det har gjort mig utroligt stærk.

signatur

2 KOMMENTARER

 • Sarah

  Hej Trine.
  Super inspirerende indlæg. Jeg har modsat dig altid været en del af store pigegrupper, og mange venskaber.. Jeg har med årene også fundet ud af at dette ikke er vigtigt for mig, jeg er pædagog, og er derfor konstant i kontakt med mennesker. Med årene har jeg fundet ud af at jeg har brug for få tætte relationer og mere fokus på “Sarah-tid” ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Dejligt indlæg <3 Sendte det fluks til min veninde, som helt sikkert kan relatere det til indlægget, men som nok endnu ikke er helt lige så langt i erkendelsen af, at det er lige så godt at vægte få, tætte relationer. Indlægget kan helt sikkert inspirere hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke en, ikke to, men tre rekorder