Verdens nemmeste pandekager ★

Om affiliate links og gennemsigtighed

IMG_7366Nu har jeg jo efterhånden blogget hos Bloggers Delight i et par uger. I den forbindelse har nogle af jer måske bemærket, at mange af de links jeg deler er såkaldte “affiliate links”. Det er klart, at jeg i takt med at bloggen vokser, tænker mere og mere over det kommercielle aspekt, og det er da en rar tanke at kunne tjene lidt håndøre på ens hobby. Det er slet ikke fordi, jeg er i nærheden af en større rigdom på baggrund at mine små skriverier, eller at jeg går ud og siger mit studiejob op lige i nærmeste fremtid 😉

Jeg har aldrig rigtig gjort i affiliate links, fordi jeg har følt det var lidt af en jungle, og det er desuden utroligt tidskrævende og indviklet at dele den slags links, hvis man gør det via et affiliate partnerskab *ingen fatter hvad jeg siger*, men nu hvor jeg er blevet en del af BD-netværket, ja, så er det blevet nemmere. Bloggers Delight indgår nemlig affiliate-aftaler på bloggernes vegne, og de er således inde i et system, der betyder, at jeg blot skal dele helt almindelige links og så tracker bloggen aktiviteten for mig. Det betyder ikke, at jeg ikke selv må være partner hos andre affiliate-selskaber, men det er blevet meget mere tilgængeligt for mig gennem BD. Uden at blive alt for teknisk omkring det, så er min pointe bare, at det er blevet meget nemmere for mig at gøre brug af disse links.

Jeg har altid været ærlig her på bloggen, og jeg synes faktisk at gennemsigtighed overfor jer, der læser med et ret vigtigt. Derfor dette indlæg. Dét, som det betyder, når jeg deler affiliate links på bloggen er, at jeg tjener en lille smule, hvis I handler via mit link. Et affiliate link er altså ikke anderledes at klikke på end et almindelig link (til fx et andet indlæg eller en anden blog), men forskellen er, at jeg kan få en mindre fortjeneste ud af det (hvis I foretager et køb – ikke bare ved at I klikker!). Procentdelen jeg får ud af det kan være alt fra 2% til 20% afhængig af aftalen med en given virksomhed. I forbindelse med de nye regler for markedsføring på blogs, så betyder det også, at alle mine indlæg med denne type link bliver markeret som “reklame”. Jeg vil dog fortsætte med at specificere, hvad det er for en type reklame, der er tale om; fx “Indeholder reklame | affiliate links“.

For at opsummere: hvis I klikker på et affiliate link på min blog og foretager et køb hos virksomheden, jeg har linket til, så vil jeg tjene en mindre procentdel af jeres salg. Handler I fx for 100 kr via et affiliate link, som giver mig 10%, så tjener jeg en 10’er. I behøver altså ikke nødvendigvis at handle præcis, hvad jeg linker til, men så længe I foretager et køb via mit link, så betyder det fortjeneste til mig.

Jeg håber, at det her var til at forstå! Hvis ikke så stil endelig spørgsmål i kommentarfeltet, så skal jeg besvare dem, så godt kan jeg! 🙂 Hvad siger I til et indlæg som dette – er det nice eller nedern?

XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

4 KOMMENTARER

 • Jeg synes virkelig også, at det er en jungle med det der affliate links. Hvordan kan du gøre det gennem bloggers delight? For jeg har også forsøgt mig gennem et affliate partnerskab, men uden held ☺️

  Mvh. Signe
  http://signeebbesen.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • THEO

   Det er det også! Altså, blogger du selv hos BD? 🙂 For så skal du gå ind og se oversigten over affiliate-samarbejder, og så linker du bare helt almindeligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Altså, noget skal i bloggere tjene på, når i udleverer jeres liv og jeres tid på helt ukendte nysgerrige mennesker. Bevares! ✋ og jeg handler 100% hellere gennem et link på din side, så du kan tjene lidt – end at bare gå ind på siden “normalt”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • THEO

   Hvor er det pænt sagt 😀 Er vild med din “bevares”-kommentar, haha! Dejligt du vil anvende affiliate links!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens nemmeste pandekager ★