Kokken, del 5 - følelsesmæssigt distanceret

Nytårsdestinationen er valgt

giphy

Tak for alle jeres inputs til mit spørgsmål om, hvor man med fordel kunne rejse hen for at holde nytår. Jeg føler virkelig jer, der har nævnt østen, herunder Bali, og det gad jeg bare også godt, men det kræver mere ferie, end vi har i år. Vi har derfor efter flere anbefalinger uafhængigt af hinanden besluttet at rejse til Berlin. Det bliver første gang, siden jeg var 15, at jeg fejrer min fødselsdag og nytåret i udlandet. Sidst, jeg gjorde det, var jeg med min familie Indien.

Jeg har aldrig været i Berlin før (I know…), så jeg ser frem til at opleve byen sådan helt generelt. Det skal dog også gerne være lidt specielt, da jeg fylder 25 næste gang, og nytårsmenuen skal selvfølgelig også være lækker. Kokken har nok en lidt anden (læs: højere) standard, end jeg har, når det kommer til valg af restauranter, så må jo se, om vi kan finde noget passende til ham 😉

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre fra jer, der har været i Berlin: hvad skal man opleve? Hvor skal man tage ud at spise? Har I prøvet noget, der var lidt unikt i byen? Hvor skal man bo? Alt det der. Intet er hverken for småt eller stort!

Det bliver fremragende. Kokken og jeg har jo allerede rejst en del sammen, så på trods af, at vi er helt spæde i vores kærlighedsforhold, så ved vi allerede, at vi fungerer virkelig godt sammen udenfor vante rammer – og landets grænser – også. Jeg glæder mig så meget!

X

9 KOMMENTARER

 • Stine

  Ej vi skal også til Berlin til nytår. Hvis du har fået en masse fantastiske tips så stemmer jeg for et blog oplæg inden afgang. Selvom jeg har været der, så er nytår og Berlin nyt, så tips er da kærkomment 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Faktisk ikke! Andet end at det hele sker ved Brandenburger Tor på nytårsaften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Godt valg! Jeg har været der flere gange inkl. Nytårsaften, og det er helt sandt – det er ret vildt. De har slet ikke samme syn på sikkerhed, når det gælder fyrværkeri. Vi så flere stå på altanerne og tænde raketter, som de holder i hånden, så man skal virkelig se sig for. Jeg vil derfor umiddelbart anbefale, at I ikke skal opholde jer særlig meget i gaderne 😄 men det var jo bare vores oplevelse 🙂 god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hej Eva! Mange tak for din kommentar – dejligt at vide, man lige skal se sig for! Hvor har du spist henne i byen, når du har holdt nytår dernede?? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Det kan jeg desværre ikke hjælpe med . Vi lavede nemlig selv mad og gik så ud derefter. Men er sikker på, der er mange lækre steder. Men I skal nok reservere bord i god tid, tænker jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • F

  Hvis I vil prøve traditionelt berliner køkken kan jeg varmest anbefale Max und Moritz (http://maxundmoritzberlin.de): deres flammkuchen og schnitzel er simpelthen så lækker, god øl og den sødeste betjening

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Berlin er verdens fedeste by! Jeg har boet der et halvt år og savner byen hver dag! Jeg har dog aldrig fejret nytår der, men rygterne siger, det er ret vildt, så man skal passe på, hvor man går mht. fyrværkeri.

  Nu når du aldrig har været der, er der selvfølgelig en masse obligatoriske ting, du skal se, men dem kender du sikkert 😉 Jeg vil råde jer til ikke at bo omkring Kurfürstendamm, da det er meget turistet og der, de fleste hoteller ligger. Jeg er selv helt vild med Prenzlauerberg, da der er den hyggeligste stemning! Derudover vil jeg kraftigt anbefale, at I tager forbi bageren Zeit für Brot og spiser en kanelsnegl – de er helt fantastiske!

  Ellers gælder det bare om at gå nogle ture rundt i de forskellige bydele og suge stemningen til sig. Berlin er nærmest som syv vidt forskellige byer samlet i én, og man oplever dem bedst ved bare at bevæge sig rundt 🙂

  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tusind tak! Jeg glæder mig virkelig også!!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokken, del 5 - følelsesmæssigt distanceret