Kokken, del 3 - coq au... hvad?

Nytår i udlandet?

world-globe-trinetheodora

Kokken og jeg går og leger med tanken om at holde nytår i udlandet. Jeg har aldrig haft en fast tradition for nytårsaften, men har taget det lidt som det kom år for år. Det har min søde kok heller ikke, en fast tradition altså, så vi har alle muligheder for at lave nye traditioner sammen. Det er jeg ret begejstret for. Det er jeg så ikke nødvendigvis for nytår; jeg synes, det er en hel masse præstationsangst og forventninger forbundet med den aften, og det orker jeg bare ikke rigtigt, men lad nu det ligge 😉

Jeg har holdt nytår i udlandet et par gange; i år 2008 i Indien og i 2010 i Østrig, men ellers har jeg ikke været udenfor Danmark på denne aften siden. Det hænger også lidt sammen med, tror jeg, at jeg har fødselsdag dagen før, og det har mere eller mindre bevidst holdt mig hjemme.

Jeg har dog intet behov længere for at være hjemme mellem jul og nytår, og for min skyld kunne vi rejse hen over hele julen også, men der er vi ikke helt nået til i vores forhold endnu, Kokken og jeg 😉 Til gengæld taler vi om at holde nytår i udlandet. Vi er bare virkelig i tvivl om, hvor vi skal tage hen. Vi tænker umiddelbart at tage 5-10 dages ferie inklusiv nytåret udenfor landet grænser, men det kommer jo meget an på, hvor vi ender.

Vi har fået anbefalet Berlin i forhold til at fejre nytår, men vi er ikke kommet nærmere nogen beslutning. Det eneste, vi ved, er, at vi ikke vil stå midt i New York, når bolden dropper. Jeg er derfor helt vild nysgerrig på jeres erfaringer! Har nogen af jer holdt nytår i udlandet? I så fald – hvor og hvordan oplevede I det?

PS. Sikke jeg skriver ‘vi’ i det her indlæg, hva? Haha, jeg er så ramt, altså…

XXX

6 KOMMENTARER

 • Vi har holdt nytår i Berlin og Hamborg flere gange og det er vi ret vilde med… begge byer er lækre at fejre nytår i. De gange vi har holdt nytår i Berlin har vi booket bord på en restaurant der har haft nytårsarrangementer. I 2016 holdt vi nytår i Hamborg og havde bare booket bord på en lokal restaurant – der havde vi børn med så det var stille og roligt for vores vedkommende… men vi anbefaler gerne begge byer til formålet… er spændt på at høre hvad i beslutter jer for…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Seidenfaden

  Hej Trine
  Sidste år holdt vi jul og nytår på Bali og skålede nytåret ind på stranden, intet mindre end fantastisk. Ikke noget stress med julemad eller fancy nytårsmiddag, bare sjovt, afslappet og de 30 grader var heller ikke dårlige
  Mvh Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Lanzarote!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg holdt nytår i Paris for nogle år siden, med min veninde og mine forældre – jeg elsker Paris, så jeg er altid begejstret for at være der, men i mine øjne er nytår også bare en ekstra hyggelig aften med god mad 😊 vi så eiffeltårnet blinke nytåret ind med champagne i plastik champagneglas og så var vi ellers rundt i byen- dog er det ikke lovligt af fyre fyrværkeri af, men der var lidt alligevel og det er mere end rigeligt for mig 😊 så det er nok hvad man er til sådan en aften 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Trærup

  Hejsa
  Min kæreste og jeg holdt nytår 2016/2017 i London.. vi var absolut ikke de eneste med den ide 😅 vi var der i en forlænget weekend, og det var fint. Men flere dage vil absolut heller ikke gøre noget – så er der tid til at være kulturel og
  se en musical 😃 vi havde en fantastisk weekend, dog vidste vi ikke, at det krævede billetter at se det vilde fyrværkeri over Themsen..
  Men jeg kan klart anbefale London 🙂 og du er velkommen til at kontakte mig for flere spørgsmål 🙂
  Vi har også planer om at gøre det til en tradition, hvis det er muligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Trine 🙂

  Jeg har ikke selv holdt nytår i udlandet, men tanken har strejfet mig. Jo ældre jeg bliver, desto mere hooked bliver jeg på det 😉 Anyways – jeg våde kender og har læst om nogen, der har holdt nytår i Berlin, og som havde en virkelig god oplevelse! Jeg kender også en, der har holdt nytår i Paris, hvilket også var helt fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokken, del 3 - coq au... hvad?