Opskriften på et succesfuldt vægttab

Mine favoritter: Lækre lakridsmandler på kun tre minutter

lakridsmandler-trinetheodora-mandler-opskriftI de kommende dage vil jeg dele mine favoritopskrifter fra bloggen, der var flere jeg fuldstændig havde glemt! Og det synes jeg faktisk er ærgerligt 😉 Denne opskrift er uden sammenligning bloggens mest populære – og med god grund. Brændte mandler er sindssygt lækre og med min guide tager det kun tre minutter! Det er vel kun saftevand, man kan lave hurtigere end det…

Til en portion lakridsmandler skal du bruge: 

  • 100 gram mandler (skal kunne ligge i ét lag i en dyb tallerken)
  • 3-4 spsk vand
  • 1 spsk flydende sødemiddel (kan sagtens undlades)
  • 4-6 spsk stødt lakrids

Mandlerne bliver lavet i mikrobølgeovnen i tre omgange. Undervejs kan man sagtens blive i tvivl om, hvorvidt de bliver sprøde eller ej – men det gør de! Nedenfor har jeg delt step by step-billeder af processen, der forløbet således:

  1. Fordel mandlerne i en dyb tallerken, så de ligger i ét lag
  2. Hæld vandet ud over mandlerne og rør rundt, så alle mandler er fugtet
  3. Drys halvdelen af lakridsen ud over mandlerne og rør rundt
  4. Drys resten af lakridsen ud over mandlerne
  5. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen og brænd dem i 1 minut på fuld power
  6. Rør rundt i mandlerne og sørg for de forsat ligger i ét lag
  7. Brænd dem i yderligere 1 minut og rør igen rundt
  8. Brænd dem 3. gang på 1 minut – nu skulle mandlerne have sluppet tallerkenen, være luftige og sprøde

Er mandlerne forsat bløde/klistret, så er der brugt for meget væske og de skal derfor bare ha’ 1-2 minutter mere i mikrobølgeovnen (kun 1 minut ad gangen!). Sørg for at røre rundt mellem hver brænding. Man kan fortsætte med at brænde indtil man er tilfreds – mine har dog aldrig fået mere end 4 x 1 minut. 

IMG_7819IMG_7820
trinetheodora-lakridsmandler-opskrift-sundMandlerne kan holde sig i ret lang tid, så længe de opbevares i en lufttæt beholder med et stykke bagepapir i. Jeg har haft dem med til både koncerter, ud at flyve og på madkassen og de er en succes hver gang! Mandlerne kan laves på samme måde med både salt, soya, kanel, chili eller hvad man ellers ønsker sig 🙂

Trine Theodora X

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskriften på et succesfuldt vægttab