Kaloriefattige æggemuffins

Mindfuck – om at se stor ud

Jeg lå i går aftes og kiggede på billeder af mig selv – nærmere bestemt af min mave. Jeg har meget få billeder af min mave fra jeg var størst (som er de 3 førbilleder, jeg har brug i indlægget her) og faktisk ingen fra jeg var allerstørst. Nogle gange står jeg op om morgenen og føler mig slank, kender I det? Det er en rar følelse og jeg får altid lyst til at tage kropsbilleder, når jeg har det sådan. Men? HVER gang, så viser billedet ikke den følelse, jeg stod op med. Jeg synes stort set altid, at jeg ser stor ud, når jeg tager billeder frontalt. Jeg synes aldrig at de kan stå alene, men jeg føler altid at de har brug for et andet billede for at forskellen bliver tydelig.

1Hvad sker der for det? For det første så ved jeg jo godt, at jeg er blevet mindre. Jeg ved godt, at jeg har smidt omkring 15 kilo – og det skulle da være mærkeligt, at man ikke kan se det. Jeg er nogen gange i tvivl om, hvor tydelig forskellen er. Og ja, jeg er sgu brug for at forskellen er stor! Jeg sammenligner aldrig mig selv med mine langt mindre veninder, fordi det kan ikke betale sig. Vi er alle forskellige og jeg har ikke det behov. Jeg har heller ikke et behov for at sammenligne mig med alle de lækre IG-piger under hashtagget #fitfamdk. Jeg har et behov for at sammenligne mig med mig selv – hele tiden.

2 3Jeg kan godt se forskellen på billederne. Men jeg synes stadigvæk at jeg ser stor ud forfra – og det går mig nogen gange rigtig meget på. Og det gjorde det i går aftes. Jeg sad med tårer i øjnene og sms’ede med min veninde, der kom med søde og motiverende ord og som forsikrede mig om, at man tydeligt kan se forskel. Og det tror jeg også på. Nogen gange er det bare ikke nok. Jeg har aldrig følt, som jeg gjorde i går aftes – på randen af gråd. Helt ærligt, tag dig lige sammen, Trine! Min hjerne kogte fuldstændig over og jeg tog mig selv i at være rigtig ked af det. Og hvorfor egentlig?

Jeg er virkelig sur på mig selv lige nu. Men jeg vil nu vælge at bruge min vrede kontruktivt og læsse den om i min motivationsrygsæk. Jeg bør være stolt af mig selv! Det er bare svært nogen gange. Det er totalt mindfuck det her, og jeg ved ikke helt, om I kan finde rundt i det.. Hvor er det åndssvagt, altså?

18 KOMMENTARER

 • Lisa Fosmark

  Du ser så skide godt ud tøs!!! Det er så fandens sejt den forvandling du har været igennem, jeg har så meget respekt for det! Vi har alle vores dårlige dage og det kan pludselig være svært at se hvor langt man er kommet eller at man føler man er gået i stå. Og så har vi det med altid at skulle lave om på noget og aldrig blive tilfredse desværre.. Vi er alle forskellige og har alle forskellige kroppe, figurer, former osv. Så man skal kun sammenligne sig selv med SIG selv. Det har selv taget mig lang tid ikke at skulle sammenligne mig selv med andre heletiden og det at være glad for sin krop selvom der er den dumme delle eller hvad det nu er. Når men hvad jeg egentlig bare ville prøve at sige er at jeg synes du ser fantastisk ud og du kan godt være stolt af dig selv!!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er så skøn, Lisa – tak for dine søde ord! Ja, der skal være plads til at have dårlige dage, så længe man lægger det fra sig igen og ikke lader de dårlige dage komme i overtal 🙂 Du har ret, man skal kun sammenligne sig med sig selv – hvilket jeg først har lært efter jeg er blevet “voksen”, men alt andet kan sgu ikke betale sig.
   Du ser selv alt for lækker ud og jeg håber det går dig godt!

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Trine

  Jeg forsår godt din tankegang! Jeg har selv tabt 20 kg, man alligevel når jeg er mig i spejlet forfra, så synes jeg, at jeg ser stor ud. Og jeg har ikke engang rigtig billeder af min mave fra den gang jeg var størst. Men de dage det er rigtig slemt, gør jeg lige som dig, sætte nye billeder op mod gamle. Det hjælper lidt.

  Jeg tror bare, at du har tabt dig så “hurtigt”, at din hjerne ikke har kunne fælge med. Den forventer stadig, at de tykke Trine, og bliver forvirret når det er fitte Trine som står der.

  Men keep up what you are doing! Så skal det nok komme!

  //Cathrine

  http://fitcathrine.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er glad for du kan nikke genkendende til følelsen, selvom den absolut ikke er rar. Og du har helt ret, det hjælper lige at sammenligne billederne.
   Ja, mit hoved kan sgu nok ikke følge med – selvom jeg jo har været “fit” før og så har taget på. Men tror bare jeg altid har følt mig lidt større end alle mine veninder, så jeg har svært ved at forstå, at jeg selv gør det godt nok.
   Tak for din søde kommentar.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor pudsigt, jeg tænkte netop i går på at lave et indlæg omhandlende næsten det samme som du har skrevet, for jeg kender det ALT for godt. Men det bliver først når jeg har lidt mere overskud i hverdagen.

  Man ser kun de dårlige ting i spejlet, og selvom man godt ved man har tabt sig, ses det bare ikke. Det er pisse irriterende at man skal være så selvkritisk, og jeg ville ønske jeg havde svaret på hvordan man stoppede med det!

  Men søde Trine! Du har VIRKELIG fået en flot krop! Jeg er virkelig misundelig! Du har virkelig fået en flot mave! Forsæt dit flotte arbejde, du har virkelig gjort det godt!

  http://www.getfitinspiration.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror mange piger/kvinder har den følelse en gang i mellem. Jeg havde i hvert fald en rigtig dårlig dag.. Men jeg tror det er vigtigt, at man de fleste dage klapper sig selv på skulderen og netop pakker den utroligt selvkritiske tilgang væk. Det får vi sgu ikke noget ud af!
   Tak for de søde ord, jeg håber du selv får overskuddet tilbage snart og begynder at kunne se din egen fremgang 🙂

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Du er pisse sej, og ville ønske jeg havde samme evne til at fortsætte som dig!
  Min mor har altid lært at en sejr er flottere, hvis man er kommet tilbage efter et nederlag, og det må man sige du har gjort. Jeg har stadig ikke fået smidt mit fedt fra julen og det klarede du som ingenting (Ved jo selvf. godt, at det ikke var nemt), men du tog virkelig udfordringen flot op, og det er der ikke mange, der kan. Tænk hvis du ikke havde gjort det, men fortsat den usunde stil og blevet ved med at tage på ? 🙂

  Prøv og smid vægten væk i et stykke tid og træn og spis efter at du gerne vil føle dig godt tilpas. Det hjælper tit 🙂

  Kram Laura

  Ps. Må jeg spørge hvor høj du er? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • “What defines you is how well you rise after falling” – din mor lyder som en klog kvinde. Nej, men det skal nok komme! Jeg ryger også op og ned i vægt – men så længe man kan holde fokus, så skal det nok gå alt sammen.
   TAK for de søde ord, for ja – tænk hvis jeg bare var fortsat i det dårlige spor.. Vægten ryger dog ingen steder, den kan jeg ikke undvære 😉 Jeg er 1.70.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du ser fantastisk ud og hold da op hvor er du sej at have smidt så mange kilo! Men: den følelse man har indeni er bare aldrig særlig rationel eller objektiv og jeg kender alt for godt det med at man føler sig stor, ikke kan se sine fremskridt og ikke føler sig særlig “fit”. Den følelse kan intet udefrakommende fjerne, den skal arbejdes med indefra. Du må huske at klappe dig selv på skulderen over hvor langt du er kommet og netop fokusere på din positive udvikling, det er en rigtig go idé at stille billederne op på den måde så du har en visuel reminder om hvor sej du er! 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for dine søde ord. Du har fuldstændig ret, det skal komme indefra! Og jeg havde en rigtig dårlig dag, så der kan man få nok så mange pæne ord med på vejen – det hjælper bare ikke lige i øjeblikket. Men jeg må lige stoppe selvmedlidenheden og netop se, at jeg egentlig gør det meget godt!

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det var dog en skrækkelig følelse – sådan må du ikke have det!

  Selv uden sammenligningen med dine tidligere billeder, så har du altså en flot (slank!!) krop!

  Jeg kender desværre alt for godt følelsen – i sommers efter flere ugers byggeprojekt og alt for lidt fokus på mad, var alle mine bukser for stramme. Jeg tudede, og følte mig bare som en fed ***. Jeg fik det heldigvis rettet grundigt op, og er nu tilbage i en krop jeg (de fleste dage) er tilfreds med. Det fortjener du også at være med din krop.
  Læste du Tines indlæg (fitinspiration) i forrige uge om at slutte fred med sin krop? Det var meget tankevækkende synes jeg. I mine øjne er hun også en virkelig smuk pige, der ikke behøver have kropskomplekser. Men det har vi vel bare alle sammen en gang i mellem 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • majaolsen

   Du har en flot mave – de fleste ville give deres hoejre arm for de abs!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er lidt i tvivl om kommentaren er til mig, da du har svaret på Karinas kommentar. MEN hvis det er – så tusind tak! Abs kan jeg dog ikke lige se 😉 endnu..

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Karina. Det er jeg rigtig glad for du synes. For du har fuldstændig ret – man skal have det godt i sin krop 🙂
   Ja, jeg har læst hendes indlæg og jeg er enig i, at det er rigtig godt. Hun er nemlig virkelig smuk! Men uanset hvad, så er jeg ikke der, hvor jeg gerne vil være endnu – så tillader mig ikke at være tilfreds, men de fleste dage har jeg det godt. Tror også bare de fleste piger rammer en mur engang i mellem! Og det er sgu egentlig ikke særlig rationelt – og man må op på hesten igen! 🙂
   Tak for din søde respons.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, jeg kan virkelig nikke genkendende til alt du siger.
  Men så synes jeg altså også, at kameraet snyder lidt. For jeg kan stå op og føle mig så slank, og jeg kan kigge mig i spejlet og være så glad for det jeg ser og føle, at nu er jeg på rette spor osv.
  Men lige så snart jeg tager billedet, så bliver der lige tilføjet 5-7 kilo (sådan ser det ud i hvert fald), og så tænker jeg, at jeg måske snyder mig selv, når jeg kigger i spejlet. Og at alle andre ser mig, som jeg ser ud på billedet….
  Hvor er det rart, at andre også har det sådan! Og vi må bare huske på, at vi er seje lige meget hvad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, jeg har samme følelse – og hvor er det egentlig irrationelt! Vi må lige huske os selv på hvor lækre vi er 🙂

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Du ser ikke stor ud!
  Og du bør netop være stolt; hold op et flot stykke arbejde! Tænk modsat; hvor stor ville du have været, hvis du ikke havde lagt din livsstil om?

  Man taber ikke 15 kg uden videre – det er en sej kamp, og det kræver virkelig noget! Samtidig taber man heller ikke 15 kg, uden det virkelig kan ses. Der er ENORM forskel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret! Sådan har jeg faktisk slet ikke tænkt på det 🙂 Tak for det – og tak for din søde kommentar.

   Kh Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaloriefattige æggemuffins