Lækre fuldkornspølsehorn

Lakridsmandler på 3 minutter

IMG_7373

 

De her lækre mandler spiser jeg en håndfuld af dagligt. Jeg er ikke vild med mandler i helt almindelig form, men når de lige bliver brændt med lakrids – ja så er jeg altså på!

De er sindssygt lækre – og endnu lettere at lave. Det tager nemlig kun 3 minutter. Jeg vil derfor give jer en step for step guide til, hvordan man laver disse små lækkerier på SÅ kort tid. Det kræver dog at man ejer en mikrobølgeovn, for ellers kan det desværre ikke gøres på de 3 minutter.

Til en portion skal der bruges:

– 100 gram mandler
– ca. 1 spsk flydende sødemiddel (afhængigt at hvor søde, man kan li’ sine mandler, jeg kan li’ dem ret søde)
– 2 spsk vand
– Lakridspulver (jeg har brugt det fra Urtekram)*

Fremgangmåde
IMG_7819

Fordel mandlerne i ét lag i en dyb tallerken. Fordel det flydende sødemiddel over mandlerne og gør det samme med vandet. Det skal ikke dække, men der skal være væske i så det ligger over hele bunden af den dybe tallerken uden at mandlerne sejler. Rør herefter rundt.

Drys med lakridspulver, så det dækker mandlerne (billede 2). Rør herefter rundt. Drys igen med lakridspulver, så det dækker mandlerne (billede 4).

Sæt herefter tallerkenen i mikrobølgeovnen og brænd mandlerne i 1 minut.

IMG_7820

Efter 1 minut røres der rundt i mandlerne. Første gang de kommer ud er de klistrede og bløde, og man tvivler stærkt på de nogensinde bliver sprøde. Sæt herefter mandlerne i mikroen i 1 minut igen.
Tag dem herefter ud og rør igen. Her anden gang vil de sandsynligvis sidde lidt fast på tallerkenen – løsen dem og rør rundt. Sørg hele tiden for, at mandlerne ligger i ét lag.

Giv dem igen et minut i mikroen. Når de tages ud her tredje gang har mandlerne sluppet tallerkenen, de er sprøde og lette. Vupti – lad køle af og så er der snacks! Dem, der ikke skal spises med det samme kan gemmes i en lufttæt beholder.

HVIS mandlerne ikke er sprøde og lette efter det tredje minut, så rør blot rundt igen og giv dem 30 sekunder-1 minut mere. Det kan være, man har tilføjet lidt for meget væske til at starte med, og så vil mandlerne skulle ha’ lidt længere tid. Man kan sådan set bare blive ved med at røre rundt og give dem 1 minut til man er tilfreds. Dog har mine aldrig haft brug for mere end max 4 x 1 minut.

Velbekomme! Så er der lækre mandler til at snacke – de kan med fordel medbringes i en lile bøtte på madpakken 🙂

Signature

 

*Tip! Der kan også bruges eksempelvis salt eller kanel! Proceduren er det samme. 

11 KOMMENTARER

  • Jeg er også pande-typen, men hvis det kan gøres så let i en mikroovn, skal det helt sikkert have forsøget 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Jeg postede ovenstående billede af mine nylavede mandler på Instagram, og det lader til at især hyldeblomstsaltmandlerne er i høj kurs. Jeg bruger jo mikrobølgeovnen til at lave mandler, fordi det tager kun 3 minutter, og de bliver fucking gode. Se min step by step guide her. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] I slutningen af november rundede jeg 1000 følgere på Instagram, der blev en vigtig milepæl for mig. Folk er nemlig mere tilbøjelige til at følge en profil med et 4-cifret antal af følgere, hvilket dermed også kunne give mig flere læsere på bloggen. Det er altså bare sjovere, når der er nogle, der læser med! Til gengæld stod bloggen ret stille i december og januar på grund af en “mindre” personlig krise, som aldrig har set dagens lys, og som jeg heller ikke ved, om kommer til det… Dog blev bloggens hidtil mest populære opskrift postet i slutningen af januar: nemlig lakridsmandler på 3 minutter. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mads

    Hej
    Opskriften lyder rigtig god, jeg vil prøve at lave mandlerne nu her om lidt. Dog vil jeg gerne høre, hvor meget lakridspulver, der cirka skal bruges til de 100 gram mandler. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, men bare “en sådan cirka mængde”. Tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maibritt

    De bliver virkelig gode!! Mange tak for en simpel og lækker opskrift 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • trinetheodora

      Velbekomme, er glad for du kan bruge den 🙂

      /Trine Theodora

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser super lækkert – og ikke mindst nemt – ud! 🙂 Det må prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uh, det er bare det bedste med hjemmelavede mandler med smag! Jeg plejer bare at lave dem på en tør pande, men din version ser meget lækrere og sprødere ud! Det må jeg prøve at lave engang 😀

    Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre fuldkornspølsehorn