Kokken, del 9 - Lykkelig

Kokken, efter del 9 – Jalousi

 Da jeg først havde løsnet for jerngrebet, som jeg så stædigt havde fastholdt mine følelser i, så tog alting hurtigt fart. Jeg er en person, der føler meget. Hvis jeg er glad, så er jeg meget glad, hvis jeg er ked af det, så er jeg nærmest ulykkelig, er jeg vred, så bliver der absolut ikke holdt igen hverken verbalt eller via mit kropssprog, og hvis jeg er forelsket, så mærker jeg det med hele min krop. Passioneret, ville nogen nok kalde mig. Jeg investerer mig selv utroligt meget i en relation og knytter mig derfor sjældent til ret mange mennesker ad gangen. Jeg lader mine følelser styrer mig meget, hvilket i nogen henseender er enormt irrationelt, i andre tilfælde er det decideret dumt, men når det kommer til at udtrykke og vise min kærlighed og andre positive følelser overfor et andet menneske, så ser jeg dén egenskab som en stor styrke.

Følelserne fik i hvert fald lov til at strømme frit. Det blev belønnet, fordi Kokken, ligesom jeg, er utroligt følsom, og fordi han heldigvis også havde de samme store følelser for mig. Det var en kæmpe befrielse for mig, og jeg spurgte mig selv flere gange, hvorfor jeg egentlig havde kæmpet så meget imod. Der gik dog ikke ret længe, før jeg kom i tanker om, hvorfor det kan være ambivalent for mig at have så store følelser for et andet menneske…

Det er sådan, at kærlighed går hånd i hånd med en anden – og langt værre – følelse hos mig. Kærlighed tager nemlig  jalousi med sig. Det kan nogen gange gå hen at blive ret kaotisk indeni mig, når lige netop de to følelser slår sig løs på samme tid. Jeg er meget bevidst om, at jeg føler jalousi, og jeg er bevidst om, hvor irrationel den følelse er. Den bevidsthed har jeg arbejdet længe på, og jeg er blevet langt bedre til at kontrollere mine ofte meget irrationelle og ukonstruktive handlinger og tanker, når jalousien viser sit grimme ansigt. Dermed ikke sagt, at jeg mestrer dén kontrol – på ingen måde, men som tidligere beskrevet, så er jeg sjældent i stand til kun at føle noget en lille smule.

Jalousi forplanter sig i maven på mig som fysisk ubehag. Den forpester mine tanker og et eller andet sted, så passer det ikke til min øvrige personlighed at føle den slags usikkerhed, som jalousi måske i virkeligheden er. Jeg ved ikke, hvorfor jeg bliver jaloux. Jeg ved bare, at min adfærd kan blive utroligt destruktiv, når det grønne monster får kontrol over min opførsel. Og det skulle Kokken snart få lov at opleve. Som enhver anden kvinde, så glemmer jeg ingenting, og alt, hvad han tidligere havde fortalt mig i god tro og på et tidspunkt, hvor jeg ikke havde været følelsesmæssigt investeret nok til at lade mig gå på, det fandt vej tilbage i mine tanker…..

giphy-2

5 KOMMENTARER

 • Tasja

  Ej hvor er jeg bare lettet, når jeg læser det her! Efter jeg har fået min første rigtige kæreste for ca 2 år siden, har jeg formået at få den forfærdelige følelse af jalousi. Underligt nok kom den først sådan alvorligt efter et år… har du nogle fif til, hvordan jeg kan kontrollere det og hvad har du selv gjort? Føler mig som den største kælling nogle gange, men jeg kan bare ikke gøre for det, selvom jeg prøver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Godt indlæg!
  Genkender mig selv 100p i det der, dejligt du åbner op for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Hvor er det dejligt at høre, mange tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej Trine. Hvor er det befriende og vigtigt at du skriver om dette. Jeg har selv kæmpet en hård kamp med lige netop jalousi, uden egentlig at kunne forstå hvorfor. Dengang følte jeg mig enormt alene og unormalt med de følelser. Jeg manglede virkelig et indlæg som dette. Tak – jeg holder meget af din blog 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Det er jeg bare så glad for at høre! Kunne også mærke, da jeg udgav, at det tangerede til at overskride mine grænser, men så skriver du sådan en kommentar, og så ved jeg, at det var rigtigt at udgive! Tak for det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokken, del 9 - Lykkelig