Konkurrenceplanen

Kan en tracker motivere til bevægelse?

En lille vibration på håndledet. En lykønskning. Jeg har rundet dagens 10.000 skridt og bliver fejret med fyrværkeri på håndleddet.

Jeg har i en længere periode testet FitBit Charge aktivitetstracker. Og jeg må sige, at jeg er helt vild med det. Det første der skete, var, at jeg blev opmærksom på, at jeg går alt for lidt i løbet af en dag – at det faktisk kræver en indsats at runde 10.000 skridt på en almindelig dag.

fitbit-charge-aktivitetstracker-fitnessblog-trinetheodoraFitBit Charge er simpelt og diskret i sit design, og der går ikke mere end en dags tid før man vænner sig til at ha’ det sorte gummiarmbånd siddende på armen. Det bliver ligeledes en vane at tjekke klokken på håndleddet fremfor på telefonen 😉 FitBit tracker din daglige aktivitet: Skridt, distance, forbrændte kalorier og etager på håndleddet og ligeledes kan man via app’en til iPhone og Android følge med i sin søvnrytme og forskellige andre ting. På det lille display på uret følger man med i de første fire faktorer, som man kan navigere i mellem via den lille knap på siden af uret.

Uret i relativt gavmild i sin tracking, hvilket betyder at ved anden bevægelse end almindelig gang vil uret kunne fejltracke – ligesom det ligeledes har svært ved at tracke antallet af bestegne etager. Jeg bor på 5. sal, og det kunne give mig 20 etager, fordi den tracker hvert 4. trin opad. Det fungerer dog fint som motivationsfaktor til at snuppe trappen, samtidig med at man optjener bjerg-badges i app’en. Der findes en helt masse forskellige badges, som man kan vinde og hver uge får man en ugentlig update på mail om ens fremgang eller tilbagegang på bevægelsesfronten. Og man gider faktisk ikke se på de røde pile, og man vil gerne hele tiden slå sin rekord i antal skridt – jeg bliver i hvert fald motiveret af at konkurrere med mig selv. FitBit Charge har ikke indbygget GPS, men for mig er det ikke et problem, fordi jeg til enhver til vil løbe med løbeur – dog kan det trackes via app’en.

fitbit-charge-fitnessblog-trinetheodora fitbit-charge-fitnessblog-trinetheodora-2

Min yndlingsfunktion i app’en er klart søvntrackeren. Du sover altså ligeledes med uret på, og så melder rapporten om morgenen, hvornår man er faldet i søvn, hvornår man har været urolig eller vågen i løbet af natten samt hvornår, man er vågnet. Jeg oplevede trackingen som værende ret præcis – og jeg opdagede hurtigt, at jeg nemt kunne prioritere at få styr på min døgnrytme. Ligeledes har app’en en funktion kaldet “Silent Alarm”, hvor uret ligeså stille begynder at vibrere på din håndled indtil du vågner – på den måde slipper man for højlydte, anstrengende alarmer.

Jeg oplever FitBit Charge som værende en skøn, lille makker – og jeg blev lynhurtigt afhængig af at ramme 10.000 skridt om dagen. Du bliver løbende informeret om, hvor meget du mangler på din mobil – og uret vibrerer, når 50% er opnået og fejrer dig med fyrværkeri på den lille skærm, når du rammer de 10.000. Du får tilmed ros, når du overstiger dit mål. Jeg elsker mit FitBit Charge – det eneste jeg savner er pulstracking… Det kan man dog få i FitBit Charge HR. Sidst er jeg tilfreds med batterilevetiden, som er en uge inden den kræver opladning. Til gengæld kan du opnå fuld opladning på blot 2 timer – hvorefter uret så har endnu en uge i sig.

fitbit-charge-fitnessblog-trinetheodora-3Jeg vil helt klart mene, at ja, en aktivitetstracker motiverer dig til at få gået dine skridt hver dag – især bliver en aftengåtur nemt indført på den måde, og det er faktisk rigtig dejligt 🙂

Hvis du ligeledes tænker, at du gerne vil ha’ sårn en lille makker på håndleddet – så hold øje med bloggen! Jeg har nemlig også fået et ur hjem til en af jer dejlig læsere, og det får I muligheden for at få fingerene i den kommende uge 🙂 Indtil da må I nyde det sidste af jeres søndag!

Sponsoreret

Trine Theodora XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

2 KOMMENTARER

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrenceplanen