Dagens workout: PoleFit

“Jeg skammer mig over at ville tabe 5 kilo…”

Jeg følger mange personer, der formidler en form for budskab indenfor sundhed. Hvad enten er inspiration, motivation eller deres rejse gennem et vægttab. I den forbindelse så jeg i går et indlæg om en kvinde, der har tabt sig enormt mange kilo og som nu havde målt sig selv rundt omkring på kroppen. Hun har nået sin målvægt og er tilfreds med hendes krop, vægt og mål – faktisk er hun ovenud lykkelig. Hvilket er virkelig fedt og meget inspirerende.

Der kom selvfølgelig en række kommentarer på hendes indlæg omkring hendes kropsmål, og her læste jeg en kommentar, som virkelig gjorde mig trist, forundret, chokeret – nok til at jeg også valgte at skrive et svar. Noget jeg normalt aldrig gør, fordi diskussioner på offentlige sites (især Facebook) godt kan blive rimeligt ukonstruktive efter min mening. Hende, der kommenterede på opslaget, gav udtryk for skam. Hun skammede sig over, at hun kunne se på centimetermålene at hun selv var mindre – men stadig ønskede at tabe sig 5 kilo. Hun skammede sig over, at hun ikke var tilfreds med sin krop, når en kvinde med større krop var lykkelig for sin.

Dét synes jeg simpelthen var så ærgerligt og egentlig ret foruroligende. Jeg synes på ingen måde, at man kan sammenligne sig selv med andre på den måde! Vi er alle forskellige og ikke to kroppe er ens. De eneste i verden, der er ens, er enæggede tvillinger – og det er kun genetisk… 5 kilo kan se vidt forskellig ud fra individ til individ; der er så stor forskel på kropsbygning, fedtlagring, muskelmasse osv.
Der er en grund til at eksempelvis kostplaner bliver lagt individuelt og ikke kan deles mellem to forskellige personer, derfor kan man ikke sammenligne sin krop med andres. Og derfor synes jeg virkelig ikke man bør gøre det, og jeg synes på ingen måde man skal føle skam over sin egen krop, bare fordi en anden er tilfreds? Hvorfor må man ikke ønske sig at tabe 5 kg – eller ønske sig et vaskebræt for den sags skyld? Jeg synes virkelig at man skal finde ud af med sig selv, hvad der føles rigtigt for en. Og hvis det er at smide et par kilo eller træne lidt hårdere, så synes jeg man skal have lov til det uden at blive dømt for det – og især uden at man dømmer sig selv for det!

Dermed ikke sagt at man ikke kan se op til nogen for deres resultater, for det synes jeg bestemt man kan. Man kan se op til, lade sig inspirere eller motivere af andre mennesker, men man kan ikke sammenligne sig selv med dem. I den forbindelse synes jeg også det er vigtigt at huske på, at folk deler selvfølgelig primært de gode ting med andre på de sociale medier. Bare fordi andre fremstår lykkelige, skal man ikke føle at man selv bør nøjes. Jeg mener, at man er sin egen førsteprioritet, og man skal have det godt med sig selv. Folk dømmer en i alle livets henseender, og der skal nok være en, der ikke synes det er i orden at ønske sig en sixpack. Der har jeg det sådan, at man skal bare gøre lige præcis dét, der gør en selv tilfreds, glad og lykkelig. Uden at skulle forsvare det overfor nogen!

Der er trods alt kun én, der skal lave i ens krop – og det er en selv! Sådan har jeg det.

/Trine Theodora

 

SKRIV EN KOMMENTAR

 • Maria

  Super godt indlæg! Synes næsten at det lyder som om at det er blevet “forbudt” for bloggere at ønske sig en anden krop, sixpack eller have en mål med træningen uden at nogen mener at det ikke er samfundsmæssigt godt at fortælle sine læsere omkring det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Virkelig et godt indlæg! Er selv mindre end mange af mine veninder, men ønsker stadig at tabe mig 3-5 kg, eller bare få en helt flad mave. Der er rigtig mange der ikke kan forstå det, og derfor skammer jeg mig også over det. Jeg synes du har en god pointe i, at det er mig der skal leve i min krop og derfor skal jeg være glad og tilfreds.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak! Og det synes jeg bare ikke er ok, at du skal have det sådan 🙂 Hvis du ønsker dig en fladere mave, så synes jeg bestemt at du skal gå efter det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er helt enig med dig! Godt indlæg! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens workout: PoleFit