Kør-selv-ferie til Kroatien

Hyggelige Hamburg

trinetheodora-hamburg

Bukser her 

Jeg har efterhånden hørt en del gode ting om den tyske storby. Og Hamburg er jo tæt på Danmark og tæt på Aarhus. Det er faktisk ikke anderledes at køre til Hamburg i forhold til at køre til København. Det blev jeg nødt til at udnytte. Der er kommet en ny mand ind i mit liv, som det er lykkes for at fange min opmærksomhed. Jeg har rigtig meget lyst til at fortælle mere om ham, men det må lige blive i et andet indlæg.

Vi har datet i under 3 uger, da han siger ja til en tur til Hamburg sammen med mig. En mand efter mit hjerte, må man sige 😉 Han er i øvrigt kok, så weekendturen til det tyske blev primært fyldt op med madoplevelser. Vi så selvfølgelig også lige et par turistting, herunder Reeperbahn, men ellers lavede vi faktisk ikke så meget andet end at spise mad – og bruge lang tid på det! Det var pissehyggeligt, og ikke noget jeg plejer at vægte særligt højt, når jeg er i udlandet.

Jeg kan sagtens anbefale en weekendtur til Hamburg. Jeg tror faktisk også, at det er vildt fedt at gå i byen dernede. Derudover er det nemt at finde billig overnatning på både hostels eller via Airbnb. Så hvis man er lidt spontant anlagt og gerne vil lidt ud at rende, så er Hamburg utroligt tilgængeligt og har en dejlig atmosfære.

Og når man bliver sulten, så kan jeg anbefale følgende restauranter:

schlachterborse-hamburg-trinetheodoraschlachterborse-hamburg-mad-anbefaling-trinetheodora

Schlachterbörse
Muligvis den bedste restaurant, vi prøvede i løbet af weekenden. Restauranten ligger i Sternschanze-området på Kampstraße 42. Der serveres kvalitetskød a la carte, og som I kan se på billederne faldt valget på laks til forret og en kæmpestor t-bone-steak til hovedret. Dessert var der absolut ikke plads til efter det måltid! I forhold til budget, så kostede forretter, to 500 gram steaks og diverse drikkevarer for to personer cirka 140 €.

trinetheodora-hamburg-fiskmarkt-mad

Alt Helgoländer Fischerstube
Denne ret lækre fiskerestaurant ligger nede i havneområdet lige op af det meget omtalte fiskemarked. Adressen er Fischmarkt 4. Her blev serveret en treretters menu bestående af en fiskesuppe, en forret og en hovedret, som er vist på billedet. Vi kom af med 100 € i alt for tre retter til hver.

trinetheodora-hamburg-mad

Old Commercial Room
En utroligt hyggelig restaurant lige ved siden af den meget smukke St Michaelis kirke. Der var fyldt med billeder på væggene derinde, dæmpet belysning og en afslappet atmosfære. Maden smagte ligeledes utroligt godt. Kokken skulle have deres famøse “Skipper Labskovs” som ses i baggrunden på billedet, mens jeg holdt mig til, hvad jeg ved er godt – steak.

trinetheodora-hamburg-mad-fish-and-chips

Daniel Wischer
Den her restaurant faldt vi over ved et rent tilfælde. Jeg fik en pludselig craving efter klassiske fish and chips, og en hurtig Google-søgning ledte os til denne restaurant. Det ser ikke ud af meget, men det var måske det bedste fish and chips, jeg nogensinde har smagt, og jeg mindes det var ret billigt også. Restauranten ligger på Große Johannisstraße lige ved rådhuspladsen.

God rejselyst!

signatur

3 KOMMENTARER

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kør-selv-ferie til Kroatien