Mine favoritter: Nemme og lækre proteinpandekager

Hvornår vælter dit korthus?

IMG_4610
Definitionen på sundhed bliver ofte sat i forbindelse med kost og træning. Men sundhed omfatter ligeledes en lang række andre faktorer, der, hvis du spørger mig, er langt mere vigtige, når vi taler om, hvorvidt en person er sund eller ej. Vi ved allesammen godt, at det er usundt at leve af fastfood eller at være inaktiv i sin hverdag, men hvor mange af os tænker over, at der er mange andre områder, man med fordel kan sætte ind på, når man forsøger at omlægge sin livsstil? Ens sundhed afhænger naturligvis af et fysisk aspekt, men i allerhøjeste grad også af et mentalt aspekt. For er vi reelt sunde, hvis vi træner meget, spiser sundt, men til gengæld stresser os selv i processen? Er vi reelt sunde, hvis vi ikke føler glæde i hverdagen eller ikke smiler og griner hver dag? Er vi reelt sunde, hvis vi føler os ensomme eller er triste og kede af det hele tiden? Og hvor skal man så sætte ind?

Det er klart, at det fysiske aspekt kan påvirke en lang række mentale faktorer, men er det på grund af de ekstra 5 kg, at vi har dårligt selvværd, eller er det fordi, vi ikke føler, vi bliver anerkendt på jobbet? Føler vi os usunde, fordi vi ikke dyrker den anbefalede mængde motion, eller er det i virkeligheden, fordi vi aften efter aften sidder alene og der aldrig er nogen, der ringer og spørger, hvordan vi har det?

Trives vi i faste rammer og struktur, eller trives vi bedst, hvis der er plads til at skeje ud og være spontan? Hvad gør os egentlig glade? Hvornår føler vi os allermest i balance?

For mig er sundhed helt klart en balancegang, men jeg mener ikke balance i den forstand, at der skal være plads til en skål slik eller en spontan bytur. Jeg mener balance i mellem det fysiske og mentale aspekt af sundheden. Jeg føler mig allermest sund, når jeg vågner med et smil på læben, når jeg griner til det gør ondt i maven, når jeg har overskud til at se og holde kontakten med dem, jeg elsker og når jeg er frisk og veludhvilet. Jeg føler mig også sund, når jeg har haft en god træning og når jeg har overholdt min kostplan; når jeg har fået sunde og nærende måltider i løbet af dagen og har holdt mit blodsukker stabilt, men jeg føler mig allermest sund, når jeg føler mig glad. Sådan rigtigt glad. Og en skål slik eller en burger definerer ikke, hvorvidt jeg er glad eller ej – det er efter min mening en meget misforstået opfattelse af sundhed. Det hele skal hænge sammen i en større enhed. I virkeligheden handler det nok om, hvornår korthuset vælter for én.

Selvfølgelig har sund kost og motion en meget positiv indvirkning på ens mentale tilstand, og det er værd at kæmpe for! Men det gør det absolut ikke alene og må ikke være altoverskyggende i ens liv og ens sundhed begrænser sig ikke til mad og træning; hvis man ikke husker at pleje ens psyke, så tror jeg aldrig, man vil opnå følelsen af at være i en sund balance med sig selv. Hvad skal der i virkeligheden til for at alle aspekterne kan gå op i en højere enhed for DIG?

Trine Theodora X

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine favoritter: Nemme og lækre proteinpandekager