5 års-planen

Gode spisesteder og fodboldanbefaling i Barcelona

theo_kokken_barcelona_1I begyndelsen af marts måned var Kokken og jeg på tur til Barcelona. Jeg havde givet ham turen i julegave, og formålet var primært at se fodbold. Det er ikke min første tur til Barcelona, så jeg var ikke nødvendigvis gearet til at fylde dagene ud med at lege turist, og da jeg så ovenikøbet bliver syg på dag 1 dernede, så blev det kulturelle ret begrænset i forhold til, hvad jeg normalvis oplever i storbyer. Til gengæld så kommer jeg hjem med nogle anbefalinger til restauranter og ikke mindst med en fantastisk fodboldoplevelse. Har man en mand, kæreste, bror, far, onkel, whatever (eller man som kvinde selv er fan), så kan jeg på det kraftigste anbefale en tur på Camp Nou til fodbold. Det gik fuldstændig smertefrit, og det er så fedt at være til stede på så stort et stadion. Om man elsker fodbold eller ej, så kan man lade sig rive med! Jeg anbefaler et par steder, man kan købe billetter, sidst i indlægget.

Først til et par restaurantanbefalinger:

Tapeo Bar ligger tæt på Picassomusset og er et lille, intimt sted. Her spiser man tapas på ægte spansk manér, og Kokken var fuldstændig solgt over deres tatar. Prismæssigt er det også til at betale. Vi kom af med cirka 60 euro for 7-8 retter og et par sodavand hver.

El Nacional er en kæmpestor hal, hvor der er mange forskellige restauranter. Der er en ret eksklusiv stemning, og der er et meget bredt udvalg. Vi spiste på en steakrestaurant derinde, og det var såmænd ganske glimrende. Jeg havde det virkelig skidt, så der skulle ikke meget til at irritere mig i forhold til service. Til gengæld var der det SEJESTE badeværelse, jeg længe har set. Så det får I lige lidt billeder af her:

theo_barcelona_5 theo_barcelona_4 theo_barcelona_3 theo_barcelona_2 theo_barcelona

La Paradeta – En fiskerestaurant lige ved siden af Sagrada Familia. Her var fisken så frisk, som den stort set kunne blive, og man skulle bare pege på det, man gerne vil have, så blev det tilberedt og serveret. Det var lidt food court-agtigt, og det var pisseirriterende, når der var en ordre klar; så blev det nemlig lige kaldt i en højtaler, som skrættede helt vildt. Det var et vanvittig populært sted og der var kø langt ud af døren flere gange om dagen (vi boede lige ved siden af), så der var mange ordrer klar hele tiden. Igen, jeg var ikke på toppen, så min tolerance var lav. Maden får de varmeste anbefalinger af Kokken. Han skovlede både blåmuslinger, 2 slags blæksprutte og rejer ind, mens jeg drak en cola. Jeg bryder mig ikke om at spise mad, hvor jeg kan se, hvilket dyr det er, og jeg havde i øvrigt heller ingen appetit generelt. Prismæssigt var det hverken billigt eller dyrt, og vi kom af med cirka 50 euro for 4 tallerkener fisk.

theo_kokken_barcelona_2 theo_kokken_barcelona_5

Restaurant Graella Alfonsina – Et steakhouse lige ved metrostationen Tetuan også i området omkring Sagrada Familia. Her kostede en steak omkring 16-18 euro, og så smagte den ganske godt. Tjeneren var til gengæld superskarp, og serviceniveauet var derfor rigtig godt. Stedet er småt, men rigtig hyggeligt, så er man til en god steak et u-fancy sted, så er dette et godt bud.

La Boqueria anbefales også i guidebøgerne. Det er fuldstændig ligesom Torvehallerne i København bare større. Man kan både handle råvarer, men der er også masser af små stande, man kan købe mad hos ala Street Food i Aarhus og Papirøen i København.

theo_kokken_barcelona_4Og nu til noget fodbold. Jeg kan sagtens forstå, hvis man synes, det er lidt angstprovokerende at købe billetter til en fodboldkamp i udlandet. Jeg stoler som udgangspunkt ikke på hjemmesider, der ikke er danske, og jeg er enormt kritisk omkring køb i udlandet. Det synes jeg, man bør være, for der er bare rigtig ofte svindel i omløb. Nå, men man kan med fordel tjekke Trustpilot, når man skal undersøge en hjemmesides validitet, og så må man i øvrigt følge sin mavefornemmelse.

I forhold til at købe fodboldbilletter til kampe i de store ligaer i Europa, så vær opmærksom på, at de kan finde på at rykke datoen! Det betyder altså, at man ikke skal planlægge et fly dagen efter kampen, da man risikerer, at den bliver flyttet tilbage.

Football Ticket Net.dk  er ikke en danskejet side, men en engelsk. Den har dog fået MANGE anmeldelser på Trustpilot og virkede seriøs i sin omtale af fodboldbilletter. Det var her, jeg bestilte billetter til Barcelona – Atletico Madrid fra. Jeg fik billetterne tilsendt på mail 24 timer før kampstart, og de har været hurtige med at vende tilbage på mail, når jeg har haft spørgsmål. Ligeledes ringede de til mig på kampdagen for at bekræfte, at jeg havde modtaget billetterne.

Viagogo  er en dansk side, der udbyder billetter til mange forskellige arrangementer. Den ser også – i mine øjne – noget mere professionel ud end ovenstående! Her har jeg ikke selv bestilt fra, men det har Kokken til gengæld (også til en FC Barcelona fodboldkamp), og det virkede også fuldstændig upåklageligt. Han var dog udsat for, at kampen blev rykket, og han måtte bestille nyt fly og hele udtrækket. Så læs det med småt 😉

theo_kokken_barcelona_3theo_barcelona_camp_nou

2 KOMMENTARER

  • Fantastisk med anbefalinger – jeg skal altså så meget tilbage dertil, jeg var også så vild med byen da jeg besøgte den, i 2016 🙂

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 års-planen