Skal jeg virkelig spille spillet?

Fuldkornslasagne med grøntsager

lasagne-groentsagslasagne-sund-mad-trinetheodoralasagne-groentsagslasagne-sund-mad-trinetheodora-2Jeg kan ikke få skyld for, at jeg spiser varieret i øjeblikket. Jeg spiser nemt. Som altid spiser jeg meget én ting ad gangen – hele tiden – indtil jeg bliver træt af det, og så begynder jeg at spise noget andet. Desuden gider jeg ikke rigtigt lave mad kun til mig selv, og jeg gider heller ikke stå at lave mad hver dag. Derfor laver jeg store mængder ad gangen, så jeg har til madpakke og aftensmad mange dage i træk. Det er den her lasagne det perfekte eksempel på. Og den smager pissegodt! Jeg bruger meget kød – og sikkert mere, end de fleste ville bruge, men det kan I jo selv vurdere. Her kommer opskriften til to store lasagner:

  • 1,5 kg hakket oksekød
  • Fuldkornslasagneplader
  • 1-1,5 pose frisk (baby)spinat
  • 1,5 squash
  • 4-5 store gulerødder
  • 2 friske tomater
  • 1 glas hakket tomat (400 ml)
  • 2 mornay sovs
  • Revet mozarella til topping
  • Masser af krydderier

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Brug en stor gryde, hvis du laver ovenstående mængde. Brun oksekødet, tilsæt krydderier og tilsæt så spinaten (som svinder virkelig meget ind). Riv squash og gulerødder, hak tomaterne og tilsæt disse grøntsager. Lad det simre lidt – grøntsagerne afgiver en del væske. Tilsæt de hakkede tomater og begge mornay sovse. Rør det hele sammen til en samlet kødsovs og smag til. Hvis du synes, der er for lidt væske, så tilsæt lidt vand.

Fordel nu et lag kødsovs, et lag plader og så fremdeles, indtil der ikke er mere sovs. Bag i ovnen i 20 minutter. Fordel det revne ost på toppen og bag videre til overfladen er gylden (10-15 minutter). Lad lasagnen hvile og sætte sig, inden den serveres.

Hvis man er løg- og/eller hvidløgs- og/eller chilitypen, så vil det garanteret også være lækkert. Svits det da af inden kødet i gryden til at starte med.

Velbekomme!

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal jeg virkelig spille spillet?