En boksekamp

Fuldkornsfastelavnsboller

Jeg har før i tiden ikke været den helt store haj i køkkenet. Dette er dog kommet stille og roligt efter jeg er flyttet hjemmefra – og jeg er , hvis jeg selv skal sige det, ved at blive ret god til det der med mad 😉

Jeg er dog ikke den store opfinder! Jeg bliver ofte inspireret af andre bloggere, der er rigtig dygtige til at lave mad og udvikle forskellige opskrifter. Hvis jeg finder noget, jeg synes er lækkert, så får jeg også lyst til at lave det. Til forskel fra før i tiden, så er jeg blevet meget bedre til at tilpasse opskrifterne, så de passer til mit køkkensortiment. Meeen – jeg har så efterhånden også fået udviklet et rimelig bredt sortiment, så det hjælper selvfølgelig også på det 😉

IMG_8317Jeg går ikke op i fastelavn og er faktisk generelt ikke så vild med at klæde mig ud, MEN da jeg så denne her hos de dygtige piger fra Twin Food og derefter den ernæringsforbedrede udgave (lige her) af den klassiske fastelavnsbolle hos smukke Susan fra Levsundt.com, så fik jeg simpelthen lyst til at bage nogle lækre fastelavnsboller selv.

Jeg vidste, at jeg ikke havde lyst til at lave en klassisk og meget hvid udgave, men jeg havde lyst til en mere fiberrig, fuldkornsudgave for at jeg ikke ville komme til at udrydde de første 10 boller på en halv time 😉 Jeg gik derfor i køkkenet i dag og det kom der disse lækre fuldkornsfastelavnsboller ud af.

IMG_8332Til 12-15 fastelavnsboller har jeg brugt:

  • 300 gram fuldkornshvedemel
  • 150 gram speltmel
  • 200 gram hvedemel
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 50 gram gær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt

Til cremen har jeg brugt:

  • 2 æg
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk maizena
  • 2 tsk vaniljepulver

Derudover har jeg både kommet marcipan og nougat i bollerne, der er toppet med hvid chokolade, lakrids og kokos 😀

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Tilsæt herefter æg, salt og olie og pisk det grundigt sammen
  • Tilsæt herefter det forskellige mel og ælt dejen sammen. Jeg brugte en håndmixer med drejekroge.
  • Lad dejen hæve i 60 minutter. Dæk den til med et fugtigt viskestykke for at undgå skorpe på dejen.

Når dejen har hævet i 40-45 minutter laves cremen:

  • Varm mælken op i en gryde
  • Pisk æg, vaniljepulver og maizena grundigt sammen i en skål
  • Tilsæt herefter den varme mælk i skolen stille og roligt, mens der hele tiden røres rundt
  • Kom herefter hele massen tilbage i gryden og varm op under omrøring til den ønskede konsistens opnås
  • Lad cremen køle af (evt. i køleskabet), mens du ruller dejen ud

IMG_8304

Når dejen er hævet færdig vendes den ud på bordet, der er drysset med en smule mel.

  • Ælt dejen grundigt igennem igen og del den herefter i to lige store stykker
  • Rul dejen ud, så den har en tykkelse på ca. 1/2 centimeter
  • Skær herefter dejen ud i kvadratiske stykker (ca. 10×10 cm – evt. lidt mindre)
  • Fordel creme, marcipan og nougat i midten af hver kvadrat
  • Fold herefter hjørnerne sammen og sørg for at dejen lukker om fyldet
  • Vend lukningen nedad på bollerne
  • Lad bollerne hæve under viskestykke i yderligere 30 minutter
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Pensl bollerne med æg eller vand
  • Bag i den forvarmede ovn i 12-15 minutter afhængig af størrelse
  • Lad herefter bollerne køle af og top dem herefter med hvad du har lyst til. Mine er toppet med hvid chokolade, lakrids og kokos

Velbekomme! Og glædelig fastelavn om ikke så længe – 19. marts er det vist 😉

Signature

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En boksekamp