Offer eller fighter-mentalitet?

Fitnessreligionens 10 bud

Jeg blev for et par uger siden spurgt, som jeg anså fitness som værende religion…

Hvis jeg skulle definere religion, så er det en måde at leve sit liv på. Du kan søge svar i religionen og der er en række regler og påbud, som man skal leve efter. Med det i mente, så vil jeg næsten vove den påstand, at fitness er en form for religion. Hvilket jeg også kom frem til efter at have diskuteret religion med en kammerat i alt for lang tid blot for diskussionens skyld, haha ? no life 😉

Til enhver religion hører bud, som du skal leve efter og som skal gøre dig til et bedre menneske. Så lad os da lige kigge på Kristendommens 10 bud. Der er sgu meget man ikke må:

 1. Du må ikke have andre guder.
 2. Du må ikke misbruge Guds navn.
 3. Du skal holde hviledagen hellig.
 4. Du skal ære din far og din mor.
 5. Du må ikke slå ihjel.
 6. Du må ikke bryde ægteskabet.
 7. Du må ikke stjæle.
 8. Du må ikke vidne falsk mod din næste.
 9. Du må ikke begære din næstes hustru.
 10. Du må ikke begære de ting, der hører din næste til.

Umiddelbart tænker jeg ikke de passer så godt til fitnesskulturen, hvor Janteloven er absolut ikke eksisterende. Tænk hvis der ikke var spejle i fitnesscenteret. Shit. Las os prøve at tilpasse budene:

 1. Du må ikke dyrke andre sportsgrene. Fokusér udelukkende på dine gains.
 2. Du må ikke misbruge squat-racket. Find et andet sted at curle.
 3. Du skal holde hviledagen hellig. Well, den kan vi vist godt bevare 😉
 4. Du skal ære bulk- og cut sæsonerne. Og dit ugentlige cheatmeal.
 5. Du må ikke sms?e, mens du spotter. Især ikke ved bænkpressen.
 6. Du må ikke melde dig ud af fitnesscenteret.
 7. Du må ikke stjæle andres spejlbillede. Hvis du absolut skal placere dig foran mig for at skulderpresse, så stil dig i det mindste, så jeg stadig kan se mine guns.
 8. Du må ikke lyve til eller om din træningsmakker om hverken kost, træning, PR eller RM.
 9. Du må gerne begære din træningsmakkers dame, hvis hun styrketræner. Og glo på hendes squat ass. Du må også gerne begære dine massive overarme og flexe dem hver gang muligheden byder sig.
 10. Du må ikke være misundelig på at din træningsmakker er sponsoreret og du ikke er. Du må bare købe dit proteinpulver selv.

IMG_3681Hvad siger I til budene? 😉 Kan vi leve efter dem, eller hvad? Og hvilke bud mangler vi? Skriv endelig bud i kommentarfeltet, så kan vi måske lave de ultimative 10 bud!

Signature

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

6 KOMMENTARER

 • Line

  Sjov idé, men ligesom med devti bud håber jeg da ikke der er nogle der lever efter dem. Ikke dyrke andre sport end fitness wow mit liv ville være kedeligt. Men tjaaa det kommer jo nok også fra en der synes cut sæsoner, cheatmeals og alt deb slags er noget pjat, vi lever jo kun engang.
  Virkelig god idé med det her indlæg og hvor er det et sødt billede af dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak, Line! Ja, det kan sgu godt blive for meget det hele – og så hjælper det altid lige at grine lidt af det 😉 Er glad for du synes om billedet, synes det var meget passende… Haha!

   Ha’ en dejlig weekend.

   /Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • He he, jeg synes det er virkelig skægt sat op, men der er jo nogle alvorlige underliggende toner som det er vigtigt at tage op. Det er en super fed vinkel på hele “bliver fitness for meget” problematikken som ret hurtigt kan ende i mudderkastning eller forhelligelse af noget andet som et modsvar, men det gør du på ingen måde her!
  Jeg er helt enig i, at det er vigtigt at have sig selv og sit filter med. Måske SKAL du ikke overholde cheatday om lørdagen bare fordi alle de andre på instagram gør det, du dør ikke af at spise en pose slik en tirsdag og så måske bare undlade i weekenden fordi du ikke havde lyst. Du dør heller ikke af ikke at følge dit fitnessregime til punkt og prikke, og jeg tror virkelig det er vigtigt at huske det med at lytte til sig selv, sine egne mål og sin egen krop. Så kan hele fitnessverden være inspiration, men det må aldrig blive religion! 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, Anna. Ja, du har ret i, at der ligger mere under overfladen end blot end haha-fitnessliste, selvom det egentlig var mit udgangspunkt 😉

   Tak for et altid fremragende bidrag til bloggen. God weekend!

   /Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hæhæ! Det er en sjovt ide at sætte det op med udgangspunkt i de 10 bud. Tak for det.

  Jeg er dog virkelig dårlig til regler og forbud, så jeg ikke har nogen forslag til ekstra bud på din liste. Mit eget og eneste mantra (og det gælder al sport) er, at det skal være sjovt. Ellers er det simpelthen ikke være at bruge mit liv på 🙂 🙂 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak – og selv tak! 😀 Ja, det er jeg virkelig også – for mig skal det helt sikkert også være lysten, der driver værket!

   /Trine Theodora

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Offer eller fighter-mentalitet?