27 års-krisen

Fitnesskonkurrencer – Er mit ego vigtigere end mit helbred?

Hej, mit navn er Jesper, jeg er 24 år og uddannet fysiurgisk massør og fitnessinstruktør. Jeg arbejder i Fitness World på 4. år og har trænet i sammenlagt 7 år; alt lige fra BB til Calisthenics. Jeg har fået lov at kæfte lidt op om et emne, som jeg ikke synes har fået nok opmærksomhed. Jeg håber I har lyst til at læse med:

Jeg har efter fire år i fitnessbranchen nu behov for at kaste op. Ikke over den sunde bølge der vælter ind over landet eller mit elskede arbejde. Men en ting – Fitnesskonkurrencerne. Nærmere sagt; Doping heri.

En del har nok hørt min mening efterhånden, men med det jeg har set de sidste fire år syntes jeg virkelig der er nogen der skal tænke sig om med de valg de træffer, og generelt med den accept af folk der doper sig (Bodybuilding/Aesthetics stjerner etc.) som de fleste tilsyneladende har fået.

Èn ting er min personlige holdning der gør jeg ikke vil stille op, pga. prestigen i mine øjne totalt er forsvundet. Flere klasser, flere vægtklasser. Alt for at alle kan være med. Bikinifitness og Men’s physique specielt. Amen hold nu! Når selv dommerne udtaler i den førstnævnte kategori at de ikke ved hvad de skal bedømme ud fra er det jo helt væk + er du genetisk veleksponeret kan du næsten stille op efter et par måneder, og til sidstnævnte hvor man kun bliver bedømt ud fra halvdelen af kroppen – Jeg ved at de fleste kæmper røven ud af bukserne for deres form, men i mine øjne er det med til at fjerne prestigen.

Sammen med alle de underklasser der bare gør at hele setup’et kommer til at minde om en børnefødselsdag hvor alle skal have en medalje med hjem.

Mine personlige meninger lagt til side så er her mit virkelige problem – Ulovlige medikamenter.

Alle-3-faser-samlet-af-JAB_lilleJeg har nu gentagende gange oplevet at folk jeg ved er blevet dømt for brug af doping af Anti Doping Danmark og fået karantæne, stadig får lov at stille op i fitnesskonkurrencerne uden problemer. Det er så langt ude og forkert på alle måder!! Arrangørerne er selvfølgelig pisse ligeglade og tjener bare på at folk vil se et freakshow, og præcis her følger mit opråb.

Skal det virkelig være det ideal vi søger at opnå!?

DETTE GÆLDER IKKE KUN FITNESSKONKURRENCERNE.

Vi er nogen der selv har sagt farvel til træningsbuddies, ikke kun pga. de fysiske konsekvenser af doping men de psykiske der til sidst endte tragisk.
Se ind i jer selv, alle jer drenge og enkelte piger der vælger at hoppe i gryden med trylledrik og tror det ingen konsekvenser har. Kig jer selv i spejlet og spørg jer om i er stolte af det i ser – jeg ville aldrig være det hvis jeg vidste jeg havde snydt mig til det!

Jeg har hørt undskyldningen tusind gange med at “de har jo stadig trænet som bæster for at nå til hvor de er”: OG HVAD SÅ!? Who gives a shit? Det er stadig snyd ligeså vel som de cykelryttere på epo der smadrer rekorder op af stigninger på 20% også er snydere.

Snyd er måske ligegyldigt i dit hoved. Alt for at være den bedste ikke?

Men så sæt dig ned og slå hjernen til. Kig dig selv i spejlet og spørg: Er mit ego vigtigere end mit helbred?

Du kan godt opnå en imponerende fysik og lav fedtprocent uden forbudte stoffer, og på trods af mine holdninger så håber jeg at alle jer der stiller op kan få en helt ren konkurrence at stille op i så i virkelig kan bevise jeres værd!! Til alle jer andre der er hoppet med på fitnessbølgen for at få en sund livstil; hold fast i det mål, lad jer ikke friste og STOP tilbedelsen af de kæmpe krudtugler i ser på nettet, men lad jer i stedet tilfredsstille af følelsen af en krop der har det fantastisk.

Spread the word.

Tak til Jesper for virkelig interessante betragtninger og en skarp holdning. Jeg er nede med det. Hvad siger I? 

xxx Trine Theodora

2 KOMMENTARER

 • Jesper

  Hej Nana.

  Det er præcis der vi har problemet. At det er det folk vil se. Jeg håber at så mange som muligt læser dette og snakker om det. Det er jo helt væk at en sport skal være så gennemsyret af doping at det bliver “normalen” og accepteret.
  Helt ærligt så håber jeg de smider alle de atleter ud.
  Rydder op og lader os få en “sund” sport. Intet sport på eliteplan er sundt, men om ikke andet kan de prøve. Præcis som min sammenligning med cykling i oplægget, man ved mange er dopet, men i det mindste prøver de at fjerne det og sende det rigtige billede til de nye atleter og unge mennesker der drømmer om at blive nr. 1.

  Når du skriver som du gør er du også en af dem jeg prøver at nå. Selvom vi håber det samme 🙂 Underholdningen burde ikke være at de mennesker på scenen ligner freaks, underholdningen bør være at nogen har opnået en imponerende fysik naturligt og deres fysiske formåen. Jeg håber at det kan gå op for folk, og folk ser fascinationen i ovenstående, i stedet for i noget naturligt uopnåeligt og endda unaturligt uopnåeligt for de fleste alt efter genetik.

  Mange tak for dit input Nana – ‘& det håber jeg inderligt også! 🙂

  – Jesper

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Enig, det er superærgerligt at folk ,der har snydt sig til den form de har, er forbilleder. Jeg stillede op i bikini fitness sidste år og fik sommetider kommentaren “du har min drømmekrop” når folk så mine scenebilleder. Den ‘drømmekrop’ havde jeg i 24 timer. Det er ren science hvordan jeg så ud, og den krop burde derfor ikke være et ideal. Idealet har virkelig flyttet sig de seneste par år til det ekstreme.

  Og nej, DBFF og andre fitnessforbund gør ikke rigtig noget for at forhindre doppede atleter – de ville jo miste 80 procent af deres atleter. Og folk kommer jo oftest for at se et freakshow. Jeg må personligt også sige, at jeg synes det er underholdende med de store klasser i f.eks. Olympia frem for de små klasser.

  Man må håbe folk vælger at tage den tid det tager at opbygge en sund krop – i stedet for at skynde sig igennem med at snyde. Godt budskab i din artikel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

27 års-krisen